Menú

dimecres, 26 de setembre de 2012

CUA DE BOU AL VI NEGRE


“El gra de sorra primer és la brossa a l´ull; després passa a ser una nosa als dits, una cremor a l´estómac, una petita protuberància a la butxaca i, amb una mica de mala sort, acaba transformant-se en una llosa a la conciència. Tot, les vides i els relats, comença així, amb un inofensiu gra de sorra que passa inadvertit.” (Jo confesso, Jaume Cabré)

Hi ha moltes coses en la vida que comencen de la forma més inofensiva, que sense que ens adonem van calant calant fins que al final passen a formar part del nostre dia a dia...aquesta és una idea que puc aplicar a la amistad de moltes persones que tinc la sort de que siguin amigues meves, que poc a poc han anat ficant-se a dintre meu  i sense les quals no concebria la meva vida diària...


Sembla que un sempre tendeix a preparar les receptes que ha acostumat a menjar a la seva casa des de la infància, o almenys així em passa a mi. Però com m'agrada molt innovar i provar coses noves, em vaig proposar fer la recepta de cua de bou, que em venia molt de gust i que només havia menjat en restaurants.

Com aquesta vegada no podia acudir a la meva font principal, és a dir, la meva mare, perquè aquest no és un plat del seu repertori, vaig pensar que el millor seria demanar-li a una de les millors cuineres que conec, un pou sense fons de saviesa culinària: la meva estimada Elvira...i no em vaig equivocar.

Les seves paraules exactes van ser que ploraria en provar la seva recepta, perquè m'agradaria molt...plorar no vaig plorar, però gairebé rebaixo el plat de tant mullar pa en la deliciosa salsa que va quedar...gràcies Elvi!...però ja sabia que la teva recepta no em fallaria ;)

El cert és que no hi ha res més gratificant d'aquest món blocaire que conèixer a gent meravellosa amb la qual compartir la passió per la cuina...i n´he coneguda molta!!

CUA DE BOU Al VI NEGRE

Ingredients:
- 2 cues de bou trossejades
- 2 cebes i mitja
- 1 cabeça d'alls
- 1 pebrot verd
- 2 pastanagues
- 1 tomàquet
- 1 ampolla de vi negre de qualitat
- 1 got de brandy
- 1/2 got d'aigua o de brou
- 3 fulles de llorer
- 1 rameta de farigola (opcional, jo no li vaig posar)
- sal, pebre i oli

Preparació
Passar la carn per farina i marcar-la en oli calent en una casserola profunda. En el mateix oli, ofegar la ceba trinxada fina.

Quan estigui transparent, afegir la resta de verdures, ben picades. Deixar ofegar a foc molt baix una hora i mitja, remenant sovint perquè no s´aferrin a la casserola.

Afegir la carn a les verdures i remoure, perquè es barregi tot bé. Agregar el brandy i flambejar (jo no ho vaig fer perquè no em vaig atrevir, encara que sí vaig afegir el brandy). Agregar la farigola, el llorer, l'aigua o brou i el vi negre. Salpebrar i deixar bullir a foc lent fins que la carn estigui molt tendra, aproximadament unes 3 hores.

Treure les herbes i la carn i passar la salsa pel xinès (jo la vaig triturar amb la batedora perquè no tenia colador xinès). Servir la carn amb la salsa per damunt.

26 comentaris:

  1. GOSTO DE USAR VINHO TINTO NA CARNE ACHO QUE LHE DÁ UM SABOR DIFERENTE E UMA LINDA COR.
    ESSA FICOU EXCELENTE.
    BJS

    ResponElimina
  2. En primer lloc, hauré de preparar la teva recepta que ha d'esser DELICIOSA!!!
    Despré anar a buscar el llibre d'en JAUME CABRÉ....
    Que de coses macas m'has aportat avui.
    BON DÍA TINGUIS!!!
    Conxita

    ResponElimina
  3. Riquísimo, justo la comimos hace una semanas y nos encanta, lo hacemos practicamente igual, me quedo con el toque de brandy!

    Un saludo.

    ResponElimina
  4. Es un plato que me rechifla y que también tengo en mi blog, pero estoy dispuestísima a probar tu versión que por el aspecto, se ve delicioso, si es que eres una gran cocinera y eso se ve en cada una de tus publicaciones.

    un besazo enorme

    ResponElimina
  5. És una d'aquelles receptes que no m'atreveixo a fer encara... Però a mi m'evoca també molts records d'esmorzars de forquilla al poble! Petons

    ResponElimina
  6. a casa la fem també molt semblant!! uhmmmm! que bona!

    ResponElimina
  7. Te una pinta increible. Jo tampoc l'he fet mai a casa i... m'has donat una gran idea per fer feliç al meu marit.
    Petons!

    ResponElimina
  8. Hola guapa tu

    Una meravelloso i bonissima recepta, acompanyada de unes paraules precioses

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  9. mmmm... aquesta no sé si la faré però me la menjaria encantada!

    ResponElimina
  10. Jo la faig molt semblant però amb cervesa, queda boníssima
    Petons

    ResponElimina
  11. mmmm... aquesta no sé si la faré però me la menjaria encantada!

    ResponElimina
  12. Te ha quedado de Cine!! qué buena pinta tiene!!ummm!! para mojar pan uy todo!!
    Un besete!!

    ResponElimina
  13. Nunca he probado un plato así y lo cierto es que se ve delicioso!!! Besos.

    ResponElimina
  14. Es ver la foto y relamerme.
    Venga va... yo llevo el pan y me apunto a un plato.

    Besos.

    ResponElimina
  15. No sé si vas plorar, però aquesta cua de bou té un aspecte espectacular!!!!
    petonets

    ResponElimina
  16. Jo tb vui plorar!!! Me l'apunto!!! Ha d'estar boníssima...quina pinta que fa!!! I no m'estranya que suquessis pa...nyaaam!
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  17. Amigaaa el secreto de un buen rabo es en primer lugar la sabia naturaleza jajajajaja, piensa mal y acertarás y segundo unas buenas manos como las tuyas para cocinar esta verdadera maravilla. El mérito es tuyo y solo tuyo, yo solo soy ese granito de arena , a veces un poco mosca cojonera, tu ya me entiendes, que te da la recetilla y poco más. Pero que no hace falta que te diga que todas mis recetas son tuyas, ya lo sabes. Ahhhh una cosa, yo tampoco flambeo el brandy, amo mucho mi uniceja jajajaja. Miles de besos de parte de un granito de arena de tu montaña de amigas. Smuuuuaaackkkksssssss

    ResponElimina
  18. aquesta cua té una pinta deliciosa i la salseta, uff!
    petonets

    ResponElimina
  19. Oh Maria José, la cua de bou m'encanta. Com també m'agrada molt cuinar amb ví. Aquest plat és d'aquells que quedes molt bé quan et venen convidats!
    Ens veurem aviat!
    Una abraçada,
    Nani

    ResponElimina
  20. Que deliciosa receta!! Me encantan las preparaciones con brandy.
    Bss
    Tita

    ResponElimina
  21. Molt bo i ben explicat, MªJosé i Elvira,
    Bons plats!!
    Fins ben aviat:)) i bon diumenge.

    ResponElimina
  22. Hola Mª Jose,

    He vist que tens moltes receptes al teu blog, i m‘agradaria presentar-te la pàgina Lestevesreceptes.cat, llançada recentment, on els usuaris poden buscar entre més de 16000 receptes de les millors pàgines catalanes. També hem creat el Top blocs de receptes, on, de franc, pots afegir el teu bloc.

    Lestevesreceptes.cat té diverses versions, en suec, francès, anglès, italià o castellà entre d’altres. Vols formar part de la nostra família?

    Quedem a la teva disposició!
    Andreu
    Lestevesreceptes.cat

    ResponElimina
  23. Això s'ha de desfer a la boca...ummmm.

    ResponElimina
  24. Avui ha estat la primera vegada que m'he atrevit a fer cua, en aquest cas de vaca, i he de dir que la teva recepta ha triomfat! Li vaig afegir també una presa de xocolata a la pedra ratllada, que a muntanya és força comú de posar-n'hi. Moltes gràcies per compartir-ho amb nosaltres!
    Lidia

    ResponElimina
  25. Me dio grandes membrillos, y la receta que yo no soy feliz, me siento muy en juego! gracias de antemano
    Abordo un buena receta que ya ocupó un sitio como este http://le-couscous-marocain.com

    ResponElimina

Gràcies per passar per la meva cuina i deixar-me un comentari.
Maria José

Gracias por pasar por mi cocina y dejarme un comentario.
Maria José