Menú

dilluns, 17 de setembre de 2012

TRONC AMB GANACHE DE XOCOLATA..i SÓC FINALISTA PREMIS BLOCS CATALUNYA 2012!!

"És increïble el brutal que pot ser de vegades la veritat. Per força has d´admirar-la. Normalment anem per la vida creient-nos constantment el que ens diem. "Estic bé", diem. "Estic genial". Però de tant en tant la veritat se´t tira damunt i no pots sacsejar-te-la. Llavors t´adones que sovint aquesta veritat no és una resposta, sinó una pregunta" (Cartes creuades. Markus Zusak)


Recordeu el conillet que surt en “Alícia al País de les Meravelles”? Aquell que es passa mitja història corrent i dient "les tres, les tres, ja són més de les tres"... doncs així em sento jo, com el Conillet Blanc que arriba tard perquè té mil coses que fer i vol fer-les totes...

Feia molts mesos que no participava en La recepta del 15, però em vaig proposar no deixar passar aquesta convocatòria tenint com a ingredient principal la xocolata, el meu dolç preferit. Així que amb retard de dos dies (perdoneu-me nois) però aquí teniu la meva proposta: un deliciós tronc amb ganache de xocolata. 

Cada vegada que trobo una recepta de xocolata que m'entusiasma dic que és la definitiva. Aquesta vegada no m'atreveixo a afirmar-ho amb tanta rotunditat, perquè segur que en trobaré unes altres que seran igual de bones, però sí diré que aquesta es troba entre les meves preferides i que la foto no li fa justícia...ahhh què poc m'agrada fotografiar xocolata, tan fosqueta ella que no es distingeix bé...per això vaig sortir al jardí amb la meva porció, perquè almenys s'apreciessin les vetes de les diferents capes...reconec que no em vaig entretenir molt fent la foto...el cel m'esperava ;)

I aprofito aquesta entrada per donar una notícia que m'ha fet molta il·lusió: sóc finalista en la categoria de Bloc Personal de Cuina, gastronomia i enologia dels Premis Blocs Catalunya 2012 ...la veritat és que no m'ho esperava i quan ahir la Mai em va deixar un missatge dient-m´ho gairebé no m'ho vaig creure...gràcies a tots els que m'heu votat!! haver arribat fins a aquí ja és tot un assoliment :D

TRONC AMB GANACHE DE XOCOLATA

Ingredients per al bescuit:
- 200 grams de mantega a temperatura ambient
- 150 grams de sucre
- 6 ous a temperatura ambient, separades les clares dels rovells
- 125 grams d'ametlles mòltes
- 150 grams de xocolata negra, trossejada i fosa


Ingredients per al ganache de xocolata:
- 150 ml de crema de llet espessa
- 225 grams de xocolata negra picada
- 2 culleradetes de grans de cafè instantani

Escalfar el forn a 180º. Untar amb mantega una safata de forn, folrar-la amb paper sulfuritzat i tornar a untar amb mantega. Reservar mentre preparem el bescuit.

Preparació:
Batre amb les varetes elèctriques la mantega amb el sucre, fins que la barreja blanquegi i quedi escumosa. Afegir els rovells d'ou d'un en un, sense deixar de batre. Incorporar les ametlles mòltes i la xocolata fosa i barrejar bé.

A part, batre les clares a punt de neu ferma i afegir-les amb cura a la barreja anterior. Per fer-ho bé, en tractar-se de dues masses amb densitats diferentes, primer agregar dues o tres cullerades de clares i una vegada s'hagin barrejat bé les dues masses, afegir la resta i remoure realitzant moviments envolupants.

Estendre la massa sobre la safata que havíem reservat i coure-la 15 minuts. Baixar la temperatura a 160º i coure una mitja hora més o fins que punxant amb una agulla aquesta surti neta. Bolcar el bescuit sobre una reixeta perquè es refredi.

Per preparar el ganache, posar la crema de llet i la xocolata en un bol disposat sobre un cassó amb aigua sense que arribi a bullir, sense deixar que la base del bol toqui l'aigua. Remoure fins que totes dues quedin lligades. Incorporar el cafè i barrejar. Retirar del foc i deixar refredar dues hores o fins que la barreja s'hagi espessit bé.

Tallar el bescuit longitudinalment en tres parts iguals. Col·locar una sobre la safata on anem a servir el pastís i cobrir-la amb una capa de ganache. Cobrir amb una altra capa de bescuit i una altra de ganache i repetir una tercera vegada. Ficar en la nevera una mitja hora, perquè qualli lleugerament. Cobrir la superfície i els costats amb la resta de ganache i reservar en el frigorífic com a mínim tres hores, millor tota la nit. 

45 comentaris:

  1. ANTES PARABÉNS O SEU BLOG MERECE.
    SOU LOUCA POR CHOCOLATE E ADOREI O SEU BOLO ESTA UMA VERDADEIRA DELICIA.
    BOA SEMANA
    BJS

    ResponElimina
  2. Felicitats bonica!! No savía que existia aquests premis. M'en alegro molt per tu i felicitats per aquest tronc amb ganache qeu deu ser fabulós.

    Petons
    Núria

    ResponElimina
  3. ¡¡Muchas Felicidadessss!!.. Te lo mereces. Besotes.

    ResponElimina
  4. Que goloso se ve este pastel...tiene una pinta increíble!!!!

    ResponElimina
  5. 100% xocolata, m'agrada. Petons!

    Ana de: 5 sentidos en la cocina

    ResponElimina
  6. Moltes felicitats!!!
    El pastel es una passada...això si que es xocolata al 200%...petons

    ResponElimina
  7. Buenoooooo cómo dices que el chocolate es poco fotogénico si te ha quedado la foto perfecta para hacerse una idea de lo mega-chocolatoso que es este tronco.
    Enhorabuena finalista!!! si es que no es para menos, te lo mereces porque eres una artista.
    Un besito

    ResponElimina
  8. Uuee felicitats!!! i una bona forma de celebrar-ho és amb aquest tronc tant llaminer que ens ensenyes!! delicios!! petons

    ResponElimina
  9. Felicitats!!!! Així que com el conillet d'Alícia, eh? Aquest cop hi has arribat, i estupendament bé! aquest ganache és fabulós! Sort amb els Blocs Catalunya!

    ResponElimina
  10. Enhorabuena por lo del premio. Y lo de sentirse como el conejo de Alicia me parece que no hay manera de curarlo. SI aprendes cómo ya nos cuentas, que somos muchas las que queremos hacer demasiadas cosas.
    Un beso

    ResponElimina
  11. De ese tronco de chocolate, que voy a decirte, maaadre mía, se aproxima la temporada de mi "casi" monográfico, ¡¡el chocolate!! así que me llevo tu receta.

    Y muuuuchas felicidades por ser finalista en esos premios, sin duda, merecidísimo

    un besazo y feliz semana

    ResponElimina
  12. Como dentro de nada tenemos la navidad encima, este tronco de chocolate podría servirnos para tales fechas.
    Besos.
    JUEGO DE SABORES

    ResponElimina
  13. si lleva chocolate, a mí ya me has conquistado!

    http://lacocinadelarana.blogspot.com.es/

    Besis

    ResponElimina
  14. Brutal!!!!
    La foto espectaculaar!!

    ResponElimina
  15. Moltes felicitats i sort a la final!!!
    El tronc deliciós!!!
    Petons

    ResponElimina
  16. Moltes felicitats!! Y bona sort!!! Petons

    ResponElimina
  17. En primer lugar muchísimas felicidades por ser finalista en este premio. Desde luego que recetas deliciosas y bien hechas no faltan en tu blog. así que muy bien merecido. Una muestra es este tronco de puro chocolate con una pinta genial. Tomo nota porque aunque dulces como poco, me "pirra" el chocolate. Besos

    ResponElimina
  18. Felicitats conillet!!!!!!!
    Veien el pastis m'agafat salivera.
    Mª Josè ets una artista, et mereixes haver quedar finalista.
    Petons

    ResponElimina
  19. Buena suerte para la final, y que mejor que festejar con esta delicia...totalmente buena!!

    Besotes.

    ResponElimina
  20. Germaneta, ja t'ho he dit en persona però no em puc estar de felicitar-te de nou. Molt bé!!! Ah! i, per cert, jo crec que aquest deliciós pastís no l'he tastat, així que en voler el pots tornar a fer, que sembla boníssim com tot el que fas i tant t'agraïm a casa, ha ha!!

    ResponElimina
  21. Felicitats!!!! i quin pastís més contundent!!!

    ResponElimina
  22. Moltes felicitats Maria José! ja queda un pas de res. Este pastís té molt bona pinta, de vegada som massa crítics amb les fotos!

    ResponElimina
  23. muchas felicidades llegar ya a finalista es un fantastico premio,animos y suerte y de momento saboreando este tronco de garnache de chocolate,irresistible¡¡
    peto

    ResponElimina
  24. Moltes felicitats, jo tnc un bloc jovenet i mi vaig apuntar, bàsicament per conèixem més blocs, per participar i per aprendre... ja me fet seguidora teva, el teu sembla molt interessant, i fas unes fotos precioses, una de les meves noves aficions.
    Gemma de http://pelplaerdecuinar.blogspot.com.es

    ResponElimina
  25. Enhorabuena por esa final, ojalá te lleves el gato al agua y seas ganadora! te lo mereces! ¡mucha suerte!

    Menudo pastel te ha quedado, sabes que con estos dulces a mí personalmente me conquistas, soy muy chocolatero, y me parece OBJETIVAMENTE espectacular...

    Fotogenia pura!!! :)

    Un saludo.

    ResponElimina
  26. Moltes felicitats!!! Ja et vaig veure i em va fer molta il·lusió trobar entre els finalistes algun bloc conegut! A més tens unes receptes espectaculars! Tot i que de moment només m'he atrevit amb el pastís de llimona: http://ditifet-cuina.blogspot.com/2012/05/cooking-challenge-25-picnic.html

    ResponElimina
  27. Moltes felicitats, bonita, t'ho ven mereixes, tens un blog fantàstic, per mi tot un mirall. Endavant!!!!
    I agafo un trosset d'aquest tronc, quina temptació!!!

    ResponElimina
  28. FELICIDADES POR TU PREMIO,EL TRONCO DE CHOCOLATE ES UN PECADO.
    MADREMIA TIENE QUE ESTAR DE MUERTE.
    SALUDOS.

    ResponElimina
  29. Enhorabuena guapa!!! me alegro un montón :). Besos.

    ResponElimina
  30. Visca! Ja t'enyoràvem! :P Has tornat per la porta gran, aquest tronc ha d'estar de vici!
    Moltíssimes felicitats i moltes gràcies per participar!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  31. Moltes felicitats!!! i el pastís delicios!!! Petons

    ResponElimina
  32. moltíssimes felicitats guapa!!! espero que aquest any en l'apartat de blocs personals guanyi un que s'ho mereixi!!!! ;P petonets

    ResponElimina
  33. Muchas felicidades M José!!LO mereces haces un trabajo impecable.
    A mi me pasó lo mismo con Las receptes del 15,hace tiempo que no participo y es por tiempo...pero con el chocolate me dije.hasta a quí y he vuelto.
    Tu aportación es re-rica ;))

    CAriños

    ResponElimina
  34. Felicitats!
    A mi també m'agrada tot el que és xocolata!

    ResponElimina
  35. Hola que tal, soy Alejandro Solorzano , Te interesa poner anuncios de texto en tus blog.
    Puedes ganar hasta 100 Dolares AL MES por cada blog o web.

    Le rogamos nos remita los blogs , para poder revisarlos y cualcular el nº de entradas aceptadas.



    Alejandro Solorzano



    Msn / Messenger : alejandromd5@hotmail.com


    Persona de contacto : Alejandro Solorzano




    Saludos cordiales.

    ResponElimina
  36. Felicitats!!!
    I per celebrar-ho, unes postres de categoria! ;)

    ResponElimina
  37. Muchas felicidades! y gracias por visitar mi blog. Me quedo por aqui que tienes unas recetas estupendas. Saludos

    ResponElimina
  38. Hola!!!
    Como adicta al chocolate me parece una tarta fantástica, vamos que no dejo de salivar.
    Muchas gracias por visitar mi blog.
    Un beso.

    ResponElimina
  39. Moltes felicitats!!!
    M'alegro molt. I el tronc, és de vici.
    Petons
    Mónica

    ResponElimina
  40. Maria José,
    Saps que tampoc coneixia el teu bloc i és una preciositat. Ja em faig seguidora i no em perdré res del que publiquis. Que hi hagi sort!
    Una abraçada,
    Nani
    Ens coneixerem a Reus!

    ResponElimina
  41. Finalista!!! Felicidades!!!
    Besikos.

    ResponElimina
  42. Molt bones les citacions de "Jo Confesso", és un gran llibre, adhient a les teves receptes.

    ResponElimina

Gràcies per passar per la meva cuina i deixar-me un comentari.
Maria José

Gracias por pasar por mi cocina y dejarme un comentario.
Maria José