dilluns, 10 desembre de 2012

COOKING CHALLENGE 31 - BOMBONS FARCITS DE CREMA DE XOCOLATA AMB CIRERES AL VI DE PORTO

"La majoria creiem que som els qui som per les decisions que hem pres, pels successos que ens han modelat, per les eleccions d'els qui ens envolten. Gairebé mai ens plantegem que també ens han format les decisions que no hem pres, els successos que haurien pogut ocórrer però no van ocórrer o la nostra falta d'alternatives." (La dona de paper. Rabih Alameddine) 


Lourdes va ser l'encarregada de triar recepta per al repte de les cookings d'aquest mes i ens va proposar fer bombons...la xocolata és el meu ingredient dolç preferit així que no vaig haver de pensar-m'ho massa...vaig triar una recepta de bombons farcits de crema de xocolata amb cireres al vi de Porto que havia vist en el bloc del meva estimada Akane, i entre les seves explicacions i els consells de la Mercè, que és tota una experta, no vaig tenir cap problema per preparar aquest repte. Vos recomano aquesta recepta és deliciosa!! 

Només un consell, si us animeu a fer bombons comenceu el dia abans i (sobretot) prepareu-los en un ambient tranquil i relaxat...és a dir, sense que la vostra filla estigui muntant l´arbre de Nadal en el saló i us demani cada cinc minuts que aneu a veure què maco està quedant i sense que el vostre fill vengui a la cuina a acabar el dibuix per al concurs de postals nadalenques de l´escola...la propera vegada jo també ho tindré en compte :P 

BOMBONS FARCITS DE CREMA DE XOCOLATA I CIRERES AL VI DE PORTO 

Ingredients: 
- 300 gr de xocolata negra de qualitat 
- cireres dessecades 
- 1 got de vi de Porto 
- 60 ml de nata líquida per muntar 
- 110 gr de xocolata negra, de menor proporció de cacau que l'anterior 

Preparació: 
El dia abans, posar les cireres en un got i tapar-les amb vi de Porto. També el dia abans, fer la capa exterior dels bombons. Ratllar la xocolata negra. Posar-la un recipient al bany Maria, procurant que l'aigua no toqui la base. Incorporar 2/3 de la xocolata i fondre, removent amb suavitat amb una llengua de silicona. Quan estigui molt calent, retirar del foc i incorporar la resta de la xocolata, treballant tot amb la llengua perquè es fongui la xocolata i baixar així la temperatura. Quan s'hagi refredat bastant, retornar al bany Maria per escalfar-la  una mica més. 

Posar els motlles sobre una safata de plàstic i emplenar les cavitats dels motlles fins la vora, han de quedar ben plens. Donar uns copets suaus a cada cavitat per treure les bombolles d'aire, i posar el motlle al revés per recollir la xocolata sobrant, quedarà la cavitat del motlle recoberta d´una fina capa de xocolata deixant un buit per emplenar-los més tard. Fer net la part superior del motlle i deixar refredar perquè es solidifiqui unes hores; si es guarda en la nevera, cobrir bé amb film perquè no agafi males olors. 

El dia després, preparem una crema de xocolata per emplenar els motlles. Ratllem la xocolata i la posem en un bol. En un altra recipient, escalfar la nata a foc baix; just abans de començar a bullir, abocar sobre la xocolata. Remoure amb cura fins que es fongui la xocolata i s'obtingui una barreja cremosa homogènia. Deixar refredar una mica. 

Escórrer les cireres i deixar-les sobre paper de cuina perquè no deixin anar massa líquid al farcir els bombons. Amb ajuda d'una cullereta, emplenar cada bombó amb una mica de la crema de xocolata, posar damunt una cirera i acabar de cobrir amb més crema, anant amb cura de no arribar fins dalt del tot. Deixar refredar unes hores. 

Finalment, cal tancar la base dels bombons amb més xocolata. Per això utilitzar la xocolata que va sobrar de la primera fase; la tornem a fondre seguint el procediment de temperat habitual. Acabem d´omplir els motlles, retirant el sobrant amb una espàtula, i deixar novament refredar fins que s'hagi solidificat. Per treure els bombons dels motlles, posar-los boca baix sobre una superfície i bolcar amb cura.

I els bombons de la resta de cookings?
-Lourdes
-Núria
-Ly
-Rosa
-Elvira
-Mercè
-Maragda

21 comentaris:

  1. Qué bien has sabido escoger las fuentes... de lo mejor... ¡¡Y a la vista está el resultado!!
    Que maravilla. Besotes.

    ResponElimina
  2. Sensacionals maca! i aquest farcit ha d'estar boníssim!!!

    Buf, aquesta tarda m'he menjat 3 bombons a casa, i un munt a casa vostra..jaja

    Petons

    PD: M'encanta la frase amb la que inicies el post...!

    ResponElimina
  3. Yo no he hecho nunca bombones y mira que me gustan, pero creo que me los comería de una sentada.
    JUEGO DE SABORES

    ResponElimina
  4. Impressionant! Molt ben explicat, no sabia que es feien així, lo de la primera capa per llavors omplenar-los. Han de ser boníssims i t'han quedat molt macos, tots i els petits entrebancs, jeje, però això ens fa més hàbils, quan no tinguem els nostres fills voltejant pel nostre costat llavors no farem 3 coses a l'hora sinó 10! Jo a vegades penso que quan els nens es facin grans i volin llavors trobaré a faltar aquest anar i venir sempre corrents i tocant mi tecles a l'hora, o sigui que benvinguts siguins tots aquests moments, perquè la buidor serà infinita, haurem d'omplenar el temps amb coses noves.
    Avui la cita d'encaçalament m'encanta, jo me les vaig tot sovint aquestes preguntes.
    Petons, guapa, que tinguis una bona setmana!

    ResponElimina
  5. Entenc que són uns bombons que s'han de fer amb el seu tempo, oi? El dia abans, i a poc a poc... com més m'agrada!! LLàstima que no sempre es pugui. Amb l'ajut de la Mercè, i en el meu cas del Manel, a veure si me'n surto, perquè fan una pinta boníssima.... gràcies per compartir una recepta tan llaminera!!

    ResponElimina
  6. Uy que ricos, con el vino de oporto, con lo que me gusta a mi ese vino.... Tengo un problema... quiero hacerlos todos y ya me dirás tú como lo apaño para no seguir creciendo!
    Besossssss

    ResponElimina
  7. Que bonitos y buenos te han quedado, ese toquecito a vino debe estar de vicio.
    bssss

    ResponElimina
  8. Que ricosssss, María José, menuda bandejita que has hecho, me has dado una tremenda envidia, además tengo un molde de bombones que me compré en Francia hace dos años y ¡no lo estrené aún!, pero como soy un c.. veo, c.. quiero, me pondré a ello.

    un besazo, hermosa

    ResponElimina
  9. Quins bombons més bons, amb la mescla d'ingredients, ha de quedar un gust molt especial i bo.
    Una abraçada

    ResponElimina
  10. Maria José,
    Sou totes unes artistasses. He de confesar que no he fet mai bombons, veient els teus...
    Una abraçada,
    Nani

    ResponElimina
  11. Maria jose te han quedado unos bombones alucinantes.
    Ya te imagino en la cocina con el chocolate y concentrada y los niños llamándote.
    Saludos

    ResponElimina
  12. madre mia que delicia de bombones!!!!! para la sobremesa navideña nos vienen de perlas estas ideas! un beso

    ResponElimina
  13. Una ocasion lo dijo un pensador griego, estimo más
    intrepido al que conquista sus deseos que al que vence a sus oponentes, porque la victoria más
    sufrida es la victoria sobre si mismo.
    Also visit my web site ... Allison J

    ResponElimina
  14. Qué bonitos y qué ricos!! un bocado perfecto para endulzar nuestras fiestas.

    Bsos

    ResponElimina

  15. Hola!
    Tu blog está genial, me encantaria afiliarlo en mis sitios webs de Turismo y por mi parte te pediría un enlace hacia mis web y asi beneficiarnos ambos con mas visitas.

    me respondes a munekitacate@gmail.com

    Saludoss!!

    ResponElimina
  16. Ideales para regalar y quedar como una reina.
    Me llevo un par de ellos.

    Besos.

    ResponElimina
  17. Si es que Mercè i Akane son unas reinas del chocolate!! Unos bombones fantásticos!! Pero lo mejor los consejos, no hija con árbol e hijo con dibujo...anotado queda jajajajaja, es que te he visto jajajaja, mi consejo es no hacerlos mientras hijo te muestra los récords del nuevo juego e hija que decide que su madre necesita un nuevo peinado!!! Un besazo enorme enorme y Bon Nadal!!!!

    ResponElimina
  18. Estos bombones tendrán que esperar a un época de menos calor, que con 50 ºC de sensación térmica no creo que puedan mantener su forma. Te quedaron divinos, de bombonería profesional!
    Pasaba a desearte un muy buen inicio de año junto a los tuyos!Mucha paz y felicidad!
    Cariños

    ResponElimina
  19. hola maria jose dejame felicitarte por tu blog maravilloso, es fantastico lo he encontrado por casualidad al ver que tambien eres de ibiza, encantado y un placer conocer a gente de ibiza, saludosss

    ResponElimina
  20. uuaauuuu! quina combinació! tota una delicia!

    ResponElimina

Gràcies per passar per la meva cuina i deixar-me un comentari. M´encanta saber la vostra opinió sobre el que preparo!!
Qualsevol dubte que tingueu estic a la vostra disposició per intentar ajudar-vos i per aprendre.
Maria José