jueves, 6 de diciembre de 2012

PASTÍS TURC DE IOGURT AMB ALMÍVAR DE CÍTRICS


"Fa falta temps perquè els homes adquireixin un semblant particular. És com si nasquessin sense cara, sense front, sense nas i sense ulls. Tot això ho adquireixen amb el pas del temps, i cal tenir paciència; es necessita temps perquè tot això s'assembli." (Joseph Rot)

Segons diuen tenim el rostre que ens mereixem...serà cert?


Sort que no és necessari esperar tant temps per degustar aquest exquisit pastís com per esculpir un rostre...fàcil de fer i encara més fàcil de menjar...es pot demanar més?

PASTÍS TURC DE IOGURT AMB ALMÍVAR DE CÍTRICS

Ingredients per al pastís:
- 6 ous grans, separades les clares de les gemmes
- 150 gr de sucre
- 75 gr de farina
- ½ sobri de llevat
- 600 gr de iogurt natural grec escorregut
- la pell ratllada i el suc d'una llimona
- un polsim de sal

Ingredients per a l'almívar de cítrics:
- 125 gr de sucre
- 125 ml d'aigua
- la pell ratllada i el suc d'una llimona
- la pell ratllada i el suc d'una taronja
- 1 culleradeta d'aigua de flor del taronger


Preparació:
Greixar amb mantega un motlle rodó de cremallera i folrar la base amb paper de forn. Batre les gemmes amb el sucre amb la batedora de varetes fins que es tornin clares i cremosas. Sedassar damunt la farina i barrejar suaument. Incorporar el iogurt escorregut i la ratlladura i el suc de llimona.

En un altre bol, batre les clares amb un polsim de sal a punt de neu. Usant una cullera gran de metall, incorporar-les amb cura a la crema anterior i mesclar-ho tot amb cura.

Abocar la barreja en el motlle i allisar la superfície. Coure a 180ºC durant uns 45 minuts, fins que el pastís pugi i estigui daurat en la superfície i tendre per dins. Introduir un punxo en el centre per saber si està fet, hauria de sortir net. Deixar refredar del tot en el motlle, en refredar baixarà una mica.

Mentre es cou el pastís, preparar l'almívar. Posar tots els ingredients en un cassó i portar-los a ebullició. Baixar el foc i coure suaument durant 8 o 10 minuts, fins que el líquid es redueixi a un terç i es formi l'almívar. Deixar refredar i després passar a una gerra.

Bolcar el pastís sobre una safata i banyar la superfície amb l'almívar.

Fons: "El món en la meva cuina". Gordon Ramsay

28 comentarios :

  1. Me guardo la receta María José, seguro debe estar delicioso y tus recetitas nunca fallan.
    Un beso.

    ResponderEliminar
  2. Lindo e com um aspecto delicioso.
    Gostei muito.
    bjs

    ResponderEliminar
  3. María José me quedo esta receta se ve tan buena...besos.

    ResponderEliminar
  4. Per jo, tot el menjar turc es un acert. es bonísim!! aquesta coca es genial!!

    ResponderEliminar
  5. Ha de ser bonissim !! Amb el toc de citrics , ha de passar d'allò més bé.
    Petons

    ResponderEliminar
  6. Un postre sencillo pero delicioso. Desconozco la cocina turca asi que me viene de cine que pongas recetas como esta.
    Besossssssssssss

    ResponderEliminar
  7. Tiene una pinta de jugoso, que dan ganas de meter la cuchara, bsos
    Sofía
    milideasmilproyectos.blogspot.com

    ResponderEliminar
  8. no coneixia el pastís turc i em sembla deliciós! recepta apuntadissima! petons

    ResponderEliminar
  9. M'he quedat encantada amb aquest pastís... ha de ser boníssim! L'apunto per fer, ja... es veu tant melós! petons!

    ResponderEliminar
  10. Sort, perquè si la creació d'un pastís fos tan llarga molts ho deixaríem corre. Una delícia M.José!!!
    Bon cap de setmana!
    PD. qui és aquest Joseph Tor?

    ResponderEliminar
  11. Doncs jo també, algun dia ens coneixerem, segur!!!
    Moltes gràcies pel comentari, guapa!

    ResponderEliminar
  12. Hola wapa, cuanto tiempo!!! Si es que voy como una moto, jajaja

    Me encanta la textura y color de este bizcocho, es de los que me gustan ;)

    Besos. Paula

    ResponderEliminar
  13. muy bueno esta pastel turco¡¡
    peto

    ResponderEliminar
  14. Això és un pecatòrum!!! Quina cosa més bona!! Me l'apunte per a Nadal!!!

    ResponderEliminar
  15. Ohhh que pinta tan deliciosa tiene este pastel! Se ve jugoso y esponjoso, que rico debía estar. Una pasada.

    Besos

    ResponderEliminar
  16. Se me ha hecho la boquita agua... que delicia tan maravillosa.

    Besos.

    ResponderEliminar
  17. Qué apetecible! no conocía este pastel pero ya estoy deseando catarlo ;) un beso

    ResponderEliminar
  18. Me ha encantado!!!Qué rico sabor debe tener!

    ResponderEliminar
  19. Que maravilla!! tiene un aspecto delicioso!!
    Besos

    ResponderEliminar
  20. Madre mía MJ, ya solo con el título apetece, pero es que después tiene un corte impresionante.
    Me encantan todos estos dulces medio morunos y además me pega mucho para navidad.
    Besitos

    ResponderEliminar
  21. Ese almibar de citricos le tiene que quedar bien a cualquier cosa que se la pongas, me encantan los bizcochos y los almibarados ni te cuento. Por supuesto que me llevo la receta y en estas navidades cae.
    Un beso

    ResponderEliminar
  22. Hola Maria José! Si és fàcil de fer i encara més de menjar, m'hi tiro de cap. Un dolç per a endolcir-nos la vida, que els cops amargs ja ens vénen sols.
    Una abraçada des de Tarragona,
    Nani

    ResponderEliminar
  23. Me viene al pelo hice el otro dia naranjas confitadas y tengo un bote de almibar de naranja.
    Tiene que quedar un pastel supersuave.
    Besos

    ResponderEliminar
  24. Ara mateix em poso a fer-ho per ma mare. Te pinta de ser un pastis d'aquells que provoquen anyorança.

    ResponderEliminar
  25. Ara mateix em poso a fer-ho per ma mare. Te pinta de ser un pastis d'aquells que provoquen anyorança.

    ResponderEliminar
  26. En la receta dices de mezclar las claras montadas con cuchara mejor metalica, normalmente lo hago con la lengua de silicona. queda mejor con metal.? Tiene una pinta genial este pastel.

    ResponderEliminar
  27. Gracies per la recepta! M'encantaaaaa!!!! El vaig fer fa uns mesos i ara l'he hagut de tornar a buscar per poder repetir-lo. Aquest cop me'l guardo!

    Avui el faré amb iogurt desnatat....segur que no és el mateix però no en tinc d'altre...a veure què tal?!

    ResponderEliminar

Gràcies per passar per la meva cuina i deixar-me un comentari.
Maria José

Gracias por pasar por mi cocina y dejarme un comentario.
Maria José