diumenge, 26 febrer de 2012

PA AMB CEBA I OLIVES NEGRES

“El destí no fa visites a domicili...cal anar per ell” (El presoner del cel. Carlos Ruiz Zafón)


Aquesta és la segona ocasió que preparo aquest pa, la primera el vaig fer per acompanyar la fonduta italiana i ens va agradar tant que m'he vist "obligada" a fer-lo de nou, encara que per variar una mica vaig canviar el bacon per olives negres d'Aragó (que és una varietat que trobo deliciosa) i aquesta vegada li vaig donar forma de rotllo...ja estic pensant com el faré la propera vegada :)


PA AMB CEBA I OLIVES NEGRES

Ingredients:
-1 cullerada sopera de mantega
-300 grams de farina de blat
-1/2 sobre de llevat
-1 culleradeta rasa de sal
-1 culleradeta rasa de sucre
-200 mil•lilitres de llet
-2 cebes grans
-100 grams d´olives negres d´Aragó

Preparació:
Fondre la mantega i deixar-la refredar. Barrejar la farina, el llevat, la sal i el sucre. Afegir a poc a poc, sense deixar de remoure, la llet i la mantega. Remoure la massa i quan se separi fàcilment de la font, treballar-la sobre una taula empolvorada amb farina. Col•locar la massa en una font i, tapada amb un drap de cuina, fins que s'hagi duplicat de tamany..
Entretant, pelar les cebes i laminar-les i treure els pinyols a les olives y trossejar-les. Fregir la ceba i deixar refredar.
Tornar a treballar la massa inflada i formar amb el corró un rectangle. Repartir uniformement per damunt els bocins d´olives i la ceba. Deixar lliures les vores i enrotllar la massa. Untar amb mantega un motllo de plum cake, posar-hi dins el rotllo de massa farcida i coure al forn a 200º uns 30 minuts.

divendres, 17 febrer de 2012

TAJINE DE VERDURES

“Es va allunyar a poc a poc, amb un dels seus gestos a mig camí entre el comiat i la salutació, posant-se l'impermeable mentre el plugim començava de nou” (Sense respir. William Boyd)


TAJINE DE VERDURES

Ingredients:
-2 cebes picades
-1/2 culleradeta de comí mòlt
-1/2 culleradeta de coriandre mòlt
-1/2 culleradeta de gingebre mòlt
-1/2 culleradeta canyella mòlta
-1/2 culleradeta de cúrcuma
-400 grams de tomàquets picats
-2 pastanagues tallades en rodanxes gruixudes
-2 carbassons tallat en rodanxes gruixudes.
-300 grams de moniato a trossos grans
-300 grams de carabassa en trossos grans
-1 pebrot verd petit en trossos grans
-15 grams de coriandre picat
-15 grams de julivert picat
-sal
-pebre
-aigua
-400 grams de sèmola (cuscús)

Preparació:
Escalfar oli en una olla gran i cuinar les cebes i les espècies fins que les cebes quedin tendres.
Afegir els tomàquets i 500 mil•lilitres d'aigua, portar a ebullició i després baixar el foc.
Afegir les verdures, agregar més aigua si fos necessari i coure a foc lent fins que les verdures estiguin tendres (millor afegir primer els moniatos i la pastanaga i uns minuts després la carabassa i el carbassó, per evitar que aquests es desfacin massa)
Incorporar el coriandre i el julivert. Salpebrar
Apart, bullir la sèmola.
Posar el tajine de verdures sobre la sèmola i servir.



Amb aquesta recepta, pels pèls que avui s'acaba el termini ( no sé com ho faig però últimament vaig a contra rellotge) participo en el 1er concurs de receptes de verdures organitzat per ”Margot cosas de la vida” i patrocinat per :

dimarts, 14 febrer de 2012

CROQUETES DE FORMATGE

“Em vaig dir a mi mateixa que la vida era molt rara, mai pots estar segura de res. Penses que tot és normal i senzill, establert i fix, i de sobte t'ho posen tot potes enlaire” (Sense respir. William Boyd)


De nou dia de publicació de La recepta del 15, aquest mes la Marina, la Sandra i el Xavi ens han convidat a preparar croquetes, així que és fàcil endevinar de què s'omplirà el món blocaire entre avui i demà :))
Reconec que les croquetes m'agraden molt però em dóna una mandra terrible preparar-les (és més fàcil presentar-se amb un tuper a casa de la mare quan avisa que n´ha fet un parell de tones...sobretot si són de bacallà...no me les perdria per res!!), però aquesta vegada m'he animat a fer aquestes de formatge, ens van agradar tant que hi tornaré aviat...encara que vagi en contra dels meus principis ;D


CROQUETES DE FORMATGE

Ingredients:
-150 grams de formatge Emental
-50 grams de farina
-4 ous
-surt, pebre, nou moscada
-1/2 litre de llet
-ou batut i pa ratllado per arrebossar
-oli per fregir

Preparació:
Ratllar el formatge i posar-lo en una cassola que pugui anar al foc, afegir la farina, els ous batuts, la llet, la sal, el pebre i la nou moscada i remoure amb una cullera de fusta fins que quedi tot unit. Posar al foc (al mínim) i, sense deixar de remoure, portar a ebullició, coure durant cinc minuts des que comença a bullir, amb cura que no es cremi.
Bolcar la barreja sobre una font i deixar refredar completament abans de fer les croquetes. Passar cada croqueta per ou batut, arrebossar amb pa ratllat i fregir en abundant oli calent

divendres, 10 febrer de 2012

COOKING CHALLENGE 22 - BUNYOLS DE CARBASSÓ

“Feliç i trist, alegre i miserable, segura i temorosa, estimada i abandonada, pacient i enfadada, pacífica i salvatge, plena i buida...tot alhora. Ho sentiria tot. Tot seria meu” (L'hoste. Stephenie Meyer)


Aquest mes va ser Núria l'encarregada de triar repte per les cookings i ens va convidar a preparar una recepta adaptada a les seves intoleràncies, això és: sense làctics, sense blat, sense sucres, sense blat de moro i sense soia...difícil eh?
La veritat és que gairebé no arribo a aquest repte perquè m'ha resultat molt complicat trobar una recepta que em convencés, els que no tenim cap intolerància no som conscients del que significa conviure amb una...i amb cinc sembla gairebé impossible!!
Si la intenció de la nostra Núria va ser que ens adonéssim del complicat (i car!!) que és intentar portar una dieta variada i completa havent-hi tants aliments vetats ho ha aconseguit totalment, almenys en el meu cas...i crec que seria molt convenient que ens conscienciéssim tots, tant organismes públics com a particulars, d'aquesta situació tan difícil!!


BUNYOLS DE CARBASSÓ

Ingredients:
-350 grams de carbassó
-sal
-150 grams de farina de cigró o d'arròs (jo vaig usar farina d'arròs)
-1 culleradeta de comí mòlt
-1 culleradeta de pebre de Jamaica (tota espècie)
-3 cullerades de coriandre picat
-3 cullerades de menta picada
-2 cullerades d'anet picat
-3 cebes tendres tallades en rodanxes
-150 mil•lilitres d'aigua
-150 grams de formatge feta d´ametlles
-oli d'oliva verge
-1 taronja petita sense pell tallada en grillons
-ceba

Preparació:
Netejar i rallar els carbassons, salar i deixar reposar durant 20 minuts en un colador perquè vagin deixant anar aigua. Passat aquest temps, pressionar els carbassons perquè acabin d'eliminar l'excés d'aigua.
Barrejar amb la batedora la farina, el comí, el pebre i 150 mil•lilitres d'aigua per fer una massa espessa.
Afegir els carbassons, les herbes, les cebes tendres i el formatge feta d´ametlles i barrejar amb cura amb una cullera.
Escalfar oli d´oliva verge en una paella gran, afegir cullerades de massa i daurar per tots dos costats (amb cura en donar-li la volta), escórrer sobre paper de cuina i servir amb els grillons de taronja i la ceba.

Fons: Escola de cuina. Receptes bàsiques amb verdures (Ed. Grijalbo)


I les receptes de la resta de cookings?
- Núria
- Lourdes
- Elvira
- Rosa
- Maragda
- Ly

diumenge, 5 febrer de 2012

CARPACCIO DE CARXOFES

“No podia portar-me aquesta mentida amb mi perquè no m'anava a cap lloc, però almenys va suavitzar el dolor de la seva marxa. Podia creure'm aquesta mentida. Podia creure que em trobaria tant a faltar que això podria minvar part de la seva alegria. No hauria de voler això, però de totes maneres creure-ho feia que em sentís bé” (L´hoste. Stephenie Meyer)


Aquesta recepta me la va passar una estimada amiga (una autèntica gourmet) amb la qual comparteixo afició per la cuina...normalment, quan m'expliquen una recepta nova, necessito llapis i paper per no oblidar-me un ingredient o algun pas, però no em va fer falta en aquesta ocasió perquè és molt fàcil de preparar...i el resultat és totalment extraordinari... ens ha agradat tant que aquesta setmana penso comprar més carxofes per fer-la de nou...Montse, “carinyete”, estaré encantada que quan vulguis em passis una altra de les teves receptes :)) i mercis per aquesta!!!


CARPACCIO DE CARXOFES

Ingredients:
-carxofes
-suc de llimona
-sal, oli d´oliva i pebre
-encenalls de parmesà

Preparació:
Netejar les carxofes, llevar les fulles exteriors i laminar el cor. Disposar sobre una safata i ruixar amb suc de llimona i l'oli i salpebrar. Finalment repartir per damunt els encenalls de parmesà.