dimecres, 13 juny de 2012

COOKING CHALLENGE 26 - ROSQUILLES

"-Ed? -diu Ritchie- Només desitjo una cosa.
 -Què, Ritchie?
La seva resposta és simple:
 -Desitjar."
(Cartes creuades. Markus Zusak)


Un mes més el repte de les Cooking Challenge , aquesta vegada ha estat Rosa l'encarregada de triar recepta i la seva proposta va ser "pastes artesanes de l´avia". Els dolços d´aquests tipus que hi ha a Eivissa i que em va ensenyar la meva besàvia ja els he fet, com les orelletes, així que he aprofitat per fer rosquilles que em temptaven des de feia temps. A més vaig trobar una recepta per fer amb la thermomix, així que la seva elaboració ha estat realment fàcil.

ROSQUILLES

Ingredients per a 20 rosquilles:
-2 ous
-80 grams de sucre
-100 grams d'oli de girasol
-15 grams de anís
-250 grams de farina de rebosteria (aproximadament)

Preparació:
Col·locar la papallona en les fulles de la thermomix, posar els ous i el sucre en el got i programar 10 minuts a velocitat 3.
Agregar l'oli i el licor i barrejar 5 segons a velocitat 2.
Retirar la papallona, incorporar la farina i programar 30 segons a velocitat 6. Si és necessari afegir més farina, ha de quedar tova però que es pugui manejar.
Pastar 5 minuts a velocitat espigola i deixar reposar 15 minuts.
Precalentar el forn a 180º.
Amb les mans oliades fer boles d'uns 30 grams aproximadament i formar les rosquillas introduint els dits en el centre per donar-los forma.
Col·locar-les en la safata de forn folrada amb paper de hornear i hornear uns 20 minutos.

I les receptes de la resta de Cookings?
- Rosa
- Maragda
- Núria
- Lourdes
- Ly
- Elvira
- Mercè

dilluns, 11 juny de 2012

BORRIDA DE RATJADA

"Sento que la solució resideix en algun lloc que transito sovint però en el qual mai reparo. Probablement la veig cada dia, però existeix una gran diferència entre veure i mirar." (Cartes creuades. Markus Zusak)


En aquesta recepta de borrida de ratjada, com en quasi totes les receptes tradicionals eivissenques que m´explica la meva mare, les mesures dels ingredients són "a ull". Per ser positiva, diré que això té un avantatge i és que si un ingredient agrada més no passa res si s´incrementa aquest un poquet i així s´aconsegueix un resultat més personalitzat.

I pensar que la ratjada no m´agradava gens quan era nena!! Ni fregida ni, molt menys, guisada com es prepara en aquesta recepta...em consola pensar que no és cosa de l´edat que amb el temps hagi acabat agradant-me, perquè als meus fills aquest plat els encanta :))


BORRIDA DE RATJADA

Ingredients:
- ratjada trossejada
- patates
- una cabeça d´alls pelats
- un bon manat de julivert
- un tomàquet pelat i ratllat
- un rovell d´ou bullit
- un bon grapat d´ametlles fregides
- una llesca de pa torrat (o dues galetes d´Inca grans)
- 1/2 culleradeta de pebre vermell
- nou moscada, pebre negre, sal
- aigua
- oli bo

Preparació:
Pelar les patates i tallar-les en llesques rodones no massa fines. Fregir-les lleugerament i colocar-les en una cassola gran de fons gruixut.
Damunt de les patates, col·locar els trossos de ratjada, prèviament salats, sense superposar-los.
Fer una picada amb els alls, el julivert, el tomàquet, el rovell d´ou, les ametlles, la llesca de pa torrat i les espècies. Una vegada feta la picada, anar-hi afegint aigua fins que quedi una pasta lleugera. Repartir-la sobre el peix. Ha de tapar les patates totalment i el peix lleugerament (és molt fàcil de coure).
Tapar i deixar bullir fins que estigui tot cuit. Durant la cocció anar sacsant la cassola.