dimarts, 10 juliol de 2012

COOKING CHALLENGE 27 - DIP DE GUACAMOLE

Per un moment m´alegro que em diguin simplement Ed. Ni Edward, ni Edmund, ni Edwin. Solament Ed. De vegades la mediocritat està bé" (Cartes creuades. Markus Zusak)


Aquest és l´últim repte de les cookings abans de tancar per vacances i va ser la Ly l´encarregada de triar amb quina recepta acomiadaríem els nostres desafiaments. Ens va proposar preparar un dip, es a dir, una salsa, la que es vulgui, en la qual mullar un aliment més sòlid, com pa, pastanaga, api, cogombre...el que vingui de gust!!

Des d´un principi vaig tenir clar quina seria la recepta que prepararia. Tenia pendent de fer el guacamole que fa un temps vaig veure en Mercado Calabajío i no em vaig equivocar en la meva elecció: és el millor guacamole que he tastat mai...a partir d´ara s´ha acabat triturar els ingredients, trossejats són infinitament més bons. Aquesta és la recepta de l´autèntic guacamole. L´única llicència que em vaig permetre va ser afegir unes gotetes de tabasco...cada vegada m´agrada més el picant ;)


DIP DE GUACAMOLE

Ingredients:
- 2 alvocats madurs
- ½ ceba petita
- 1 tomàquet petit
- un pebrot verd petit
- suc de ½ llima petita (es pot usar una mica més)
- unes gotes de tabasco
- 2 rametes de coriandre
- sal

Preparació:
Rentar i trossejar menuts el tomàquet, la ceba i el pebrot verd. Reservar.
Rentar i picar el coriandre. Reservar.
Obrir longitudinalment els alvocats fins a topar amb l'os, girar les parts en sentit contrari i treure els ossos punxant amb el ganivet.
Retirar les parts negres dels alvocats, col·locar-los en un bol gran i aixafar-los amb una forquilla.
Afegir el tomàquet, la ceba, el pebrot verd i el coriandre, removent bé amb una cullera. Salar, agregar el suc de llima, unes gotes de tabasco i tornar a mesclar.
Guardar en la nevera tapat amb paper film. Si va a trigar-se més de dues hores a menjar-lo, millor tirar un rajolí d'oli d'oliva per damunt.

I els dips de la resta de Cookings?
- Rosa
- Lourdes
- Ly
- Elvira

divendres, 6 juliol de 2012

COCA DE TREMPÓ

“-Per què jo?-pregunto.
Ningú respon.
Ric i els estels m'observen.
M'agrada estar viu.”
(Cartes creuades. Markus Zusak)


El trempó és una amanida estiuenca que es prepara a Mallorca, encara que és tan bona que qualsevol estació de l'any és apropiada per gaudir-la. El nom deriva de “trempar”, que encara que despisti un poc :P és el verb que a les illes s'utilitza per significar amaniment. El més important perquè aquesta recepta tan fàcil i assequible surti rodona, és utilitzar unes excel•lents hortalisses i un oli d'oliva de primera qualitat. No hi ha més. Ja només cal fer-se amb un bon pa pagès per sucar en l'amanida. Uf!!, aquesta recepta em porta molts records dels estius de la meva infància. 

Aquí és molt típic fer coques salades. Les més habituals són de pebrots vermells rostits, però per a no complicar-se tant i preparar en una estoneta un sopar deliciós, no hi ha res com la coca de trempó. A més admet moltes combinacions, se li pot afegir olives (com vaig fer jo) o tonyina o rodanxes d'albergínia…imaginació al poder!! 

COCA DE TREMPÓ 

Ingredients per a la massa: 
- 1 tasseta d'aigua 
- 1 tasseta d'oli d'oliva 
- 2 culleradetes de llevat 
- sal 
- la farina que agafi. 

Ingredients per al farcit: 
- tomàquets 
- pebrots verds 
- ceba 
- oli 
- sal 
- pebre vermell 
- olives farcides 

Preparació: 
Pastar els ingredients de la massa, fins que quedi una pasta llisa i elàstica. Folrar amb ella un motlle untat prèviament amb oli. 
En un bol tallar els tomàquets, la ceba i els pebrots (la quantitat va al gust…si en sobra sempre pot preparar-se una amanida). Amanir amb oli, sal i pebre vermell. 
Estendre el farciment sobre la massa, repartir les olives per damunt i coure a 180ºC uns tres quarts d´hora. Si fa falta es pot pujar la temperatura del forn a 200ºC a mitja cocció.