diumenge, 6 gener de 2013

COOKING CHALLENGE 32 - GALETTE DES ROIS i DIT I FET SURT A LA REVISTA ALEMANYA ARD-BUFFET

“De vegades ens perdem els miracles que ocorren davant dels nostres ulls: ens concentrem en un estel que s'apaga i no veiem la constel·lació” (La dona de paper. Rabih Alameddine)


Aquesta és la meva primera entrada d'aquest 2013 i, primer de tot, vull desitjar-vos un Feliç Any Nou, espero que es compleixin tots els vostres desitjos i, per descomptat, que els Reis Mags us hagin portat tot el que havíeu demanat en la vostra carta...què ràpid ha passat desembre...sol ser una de les meves èpoques preferides de l'any però aquesta vegada ha estat un mes trist, encara que també hagi tingut bones notícies...

Però avui toca repte de les meves estimades Cooking Challenge, així que vaig amb ell. Aquest mes em tocava triar a mi recepta i vaig proposar a les meves companyes preparar un dolç típic de la festivitat que se celebra avui, fora el nostre Tortell de Reis o una recepta típica d'un altre lloc. Jo em vaig decidir per una Galette des Rois, un pastís clàssic francès per al dia de Reis, molt fàcil de preparar, que vaig trobar en el llibre que em va regalar la meva germana. Us aconsello la recepta, està deliciosa!!

GALETTE DES ROIS

Ingredients:
-100 grams de sucre
-100 grams de mantega a temperatura ambient
-1 ou, més un altre ou batut per setinar
-100 grams d'ametlles mòltes
-1 culleradeta d'extracte d'ametlla
-1 cullerada de rom o brandy
-2 fulles de massa de pasta de full

Preparació:
Barrejar en un bol el sucre i la mantega amb una batedora elèctrica. Afegir l'ou i batre fins a barrejar tot bé.
Afegir l'ametlla mòlta, l'extracte d'ametlla i el rom o brandy, per formar una pasta densa.
Greixar lleugerament un motlle de cremallera i posar una fulla de pasta fullada. Repartir el farciment, deixant un marge en la vora. Cobrir amb l'altra làmina de massa i pressionar les vores amb una forquilla, per segellar els dos cercles.
Pinzellar la superfície de la massa amb ou batut i coure la galette uns 30 minuts a forn precalentat a 180º, fins que es dauri i s'infli pel centre. Deixar-la refredar uns minuts abans de passar a una safata. Servir amb subre mòlt per damunt.

I les receptes de Reis de la resta de cookings?
-Lourdes
-Núria
-Ly
-Rosa
-Elvira
-Mercè
-Maragda

Aprofito aquesta entrada per compartir amb vosaltres una cosa que m'ha fet molta il·lusió: la revista alemanya "ARD Buffet" ha publicat aquest gener una de les meves receptes, el Pastís Bienenstich que va sortir en Dit i Fet el passat 29 d'octubre. Quan es van posar en contacte amb mi per fer-m'ho saber gairebé no m'ho creia, aquest ha estat el meu regal especial de Nadal!! :))

29 comentaris:

  1. ¡¡Pero buenoooo!!.. Al final me veo haciendo hojaldre antes de lo que pensaba porque me estais tentando con esta maravillosa torta.
    Besotes y Feliz día!!!!

    ResponElimina
  2. Jaja... al final guanaran o no las galettes de roi!! No pensava que faria ningú i mira... T'ha quedat preciós..!!

    Bons reis
    Petons

    ResponElimina
  3. Este pastel lo he probado una vez y es una delicia, es que el mazapán a mi me encanta y con toda la almendra que lleva es como tomar un buen trozo de mazapán, delicioso.
    Un beso.

    ResponElimina
  4. Dit i Fet ya es internacional y sale en la prensa! muchas felicidades!
    Nunca he probado las galettes de roi, pero ya estoy deseando hacerlo! un beso y feliz año

    ResponElimina
  5. Bon any, guapa!
    La recepta no l'havia vist mai, jeje, per això m'agrada tan passar per aquí, sempre amb plats ben originals i diferents al que es cou a la meva cuina. M'agrada! I lo de la revista és extraordinari, moltes felicitats!!! Però com va anar? Van trobar la teva entrada per casualitat? Ostres, jo saltaria d'un peu, bé, no deixaria de mirar la revista encara que no hi entengués res, jeje. Aquestes sorpreses de la vida són fantàstiques!!!!!!
    Bé, guapa, que tinguis una gran setmana! Una forta abraçada!

    ResponElimina
  6. Parabéns ficou linda .
    Nunca fiz mas acho que ia adorar.
    Desejo-lhe um FELIZ 2013.
    Bjs

    ResponElimina
  7. Me parece una delicia esta galette des Rois con esas fotos no ahy quien se resista a darle un bocado.

    Besos y Feliz Dia de Reyes

    ResponElimina
  8. Delicioso uno de mis preferidos y me trae recuerdos de mi niñez pasadas en Francia en esas fechas con mi madre, la tengo hecha pero sin poder publicar. Besos y Feliz Año Nuevo.

    ResponElimina
  9. Riquisimo. Muy bien explicado, tanto que hasta me voy a tirar a la piscina y voy a intertar hacer esta receta este fin de semana.

    feliz 2013

    ResponElimina
  10. MªJosé, enhorabona per la foto!!! :) Això sí que és una bona sorpresa de Reis. ;)
    La galette és fàcil i deliciosa.
    Petons guapa!

    ResponElimina
  11. Ohhhh Mº José cuanto me alegro,ya eres Internacional,enhorabuena,haces un trabajo siempre impecable,siempre magnífico.
    LA GAlette rica,rica...

    Un besito

    ResponElimina
  12. Fantàstic, gran regalasso dels que omplen els dies de felicitat. Moltes felicitats i endavant les atxes!! :)

    ResponElimina
  13. Una dolça entrada en el 2013, però sobretot, una entrada molt temptadora.

    ResponElimina
  14. Mis mejores deseos para este nuevo año que comienza

    ResponElimina
  15. Tu receta tiene una pinta fantástica. Y enhorabuena por la publicación en la revista alemana.

    ResponElimina
  16. Pero menuda sorpresa lo de la revista!!! que pasada!! mil felicidades!!
    Parece que nos pusimos de acuerdo con la galette hasta en la decoración :))
    bss guapa

    ResponElimina
  17. Princesa!

    Tu, com la Preysler, els (ens) conquistes amb el cor i els dolços...

    Moltes felicitats!!!!! Arribaràs molt lluny, estic segura.

    Molts petons nina!

    ResponElimina
  18. Felicitaciones por la publicación! Empezamos el año con el pie derecho entonces!
    Esta pastel está entre mis pendientes, algún día caerá!
    Cariños

    ResponElimina
  19. La Gelette des Rois sembla boníssima!! moltesa felicitats per la publicació, quina alegria! Marta

    ResponElimina
  20. Maria Jose la galette me encanta casi la prefiero al roscón.
    Que sorpresa te llevarias enhorabuena guapa.
    Besos

    ResponElimina
  21. Ohh felicitats per la publicació, aquestes coses han de fer moltíssima il·lussió segur, jeje.
    La galette des rois em sona molt de haver-la vist per França aquesta època de l'any, però no l'he tastada mai i no m'acabo d'imaginar el seu gust. Això sí, te una pinta espectacular!!

    Petonets!!

    ResponElimina
  22. Moltes felicitats per la publicació de la recepta!!! Aquesta ja la tenia vista, però la veia tant complicada que encara no m'he decidit a fer-la! La veritat és que les teves receptes són espectaculars! Amb la currada que dur un bloc, el millor regal és la satisfacció personal, però detalls com aquests són una bona dosi d'energia per seguir endavant! A l'altra banda de la xarxa esperem amb delit més receptes teves!

    ResponElimina
  23. Ole, ole y ole.... estoy dando palmas frente al ordenador... me encanta! anda que no saben los de esa revista... calidad de la buena!!!
    Me alegro muchísimo porque si alguien se lo merece, eres tú.
    La receta rica, rica.... gracias por elegir este mes y por seguir estando al otro lado. Muaksss

    ResponElimina
  24. Enhorabona Maria José! Per la recepta, per la foto i per la revista. Realment t'ho mereixes. Que tinguis un tranquil 2013. Una forta abraçada,
    Nani

    ResponElimina
  25. No les coneixia i tenen molt bona pinta. Que tinguis molt bon any també.
    Una abraçada

    ResponElimina
  26. Que bo que ha de ser aquest pastís. Bon any i felicitats!!!!

    ResponElimina
  27. Qué buena pinta Maria Jose, me encanta este pastel navideño y pocas veces lo preparo.

    Y lo de la revista es un notición, esas cosas hay que pregonarlas más ;)
    no seas tan modesta, jaja

    besitos guapa

    ResponElimina
  28. Ostraaaaaaaaaaaaaaasss que alegíaaaaaaa!! pero buenoooooo que guayyyyyyy! menuda super ilusión!!!
    ENHORABUENA guapa!!! si es que la que vale: Vale!!!! :-D

    Y sobre la receta, no la conocía. Me ha encantado, debe estar riquísima con esos ingredientes.
    Besitossssssss

    ResponElimina

Gràcies per passar per la meva cuina i deixar-me un comentari. M´encanta saber la vostra opinió sobre el que preparo!!
Qualsevol dubte que tingueu estic a la vostra disposició per intentar ajudar-vos i per aprendre.
Maria José