dimarts, 22 gener de 2013

PASTÍS DE CREMA DE TARONJA

“La vida conté sovint dins de si tant absurd com la millor de les comèdies” (On s'alcen els trons. Ángeles Caso)


La taronja és una de les meves fruites preferides i en aquesta època de l'any la trobo especialment deliciosa. Suc de taronja, melmelada de taronja amarga o sucosos grillons de taronja...ummm...m'agrada de totes les formes. Per això quan vaig descobrir aquesta recepta de pastís de taronja no vaig poder resistir-me a la temptació ;)

PASTÍS DE CREMA DE TARONJA AMB THERMOMIX

Ingredients per a les taronges en almívar:
-2 taronges de suc tallades en rodanxes fines
-150 grams d'aigua
-250 grams de sucre

Ingredients per al bescuit genovés:
-4 ous
-120 grams de sucre
-120 grams de farina de rebosteria
-1 sobre de llevat

Ingredients per a la crema de taronja
-taronges en almívar
-100 grams de sucre
-3 ous
-300 grams de llet
-30 grams de maizena

Muntatge
-500 grams de nata muntada
-30-50 grams de licor de taronja (opcional, jo no li vaig posar)


Preparació:
Per a la taronja en almívar, posar en el got de la thermomix les rodanxes de taronja, l'aigua i el sucre i programar 15 minuts, 100º, velocitat 1. Posar en un bol i deixar refredar.
Retirar unes 12 rodanxes de taronja, ben escorregudes, així com 100 grams de l'almívar, per al muntatge del pastís. La resta de taronges i d'almívar guardar per fer després la crema de taronja.

Per fer el bescuit genovès, col·locar la papallona en les fulles, posar en el got els ous i el sucre i programar 6 minuts, 40º, velocitat 3. Tornar a programar 6 minuts a velocitat 3 sense temperatura.
Agregar la farina i barrejar 4 segons a velocitat 4. Retirar la papallona i acabar d'embolicar amb l'espàtula. Abocar la barreja en un motlle greixat i coure a 180º durant 20-25 minuts. Deixar refredar, treure del motlle i tallar transversalment per la meitat.

Per a la crema de taronja, posar en el got les restes de taronja i almívar reservats, el sucre, els ous, la llet i la maizena. Programar 8 minuts, 100º, velocitat 4. Posar en un bol i deixar refredar.

Per muntar el pastís: utilitzar el mateix motlle del bescuit, cobrir-lo amb paper film transparent. Barrejar la crema de taronja amb la nata muntada. Col·locar en el fons del motlle les rodanxes de taronja reservades. Estendre la meitat de la crema sobre les taronges. Cobrir la crema amb una meitat de bescuit. Barrejar l'almívar reservat amb el licor de taronja i mullar el bescuit amb la meitat. Bolcar la resta de la crema sobre el bescuit i repartir-la uniformement. Cobrir amb l'altra meitat de bescuit, pressionant una mica, regar amb la resta de l'almívar aromatitzat. Tapar amb film transparent i deixar reposar un mínim de 4 hores, millor tota la nit. Treure del motlle i servir.

41 comentaris:

  1. Me encanta este postre! A mi también me chifla la naranja!

    ResponElimina
  2. mmm quina bona pinta que te aquest pastís!!! A mi la taronja sola no m'agrada massa (crua), pero cuinada em passa com amb la poma, m'encanta.
    La crema de taronja em sembla molt original, i la presentació amb taronges confitadas una monada, estic convençuda que de gust deu està boníssim.

    Petonets!!

    ResponElimina
  3. quina pinta! fa dies que tinc al cap un pastís similar, aquest t'ha quedat preciós! petons

    ResponElimina
  4. ains, mira, yo con la mermemelada de naranja no puedo, por mucho que sea dulce me sabe amarga. Ahora bien, dame una ración de la tarta, que me la como seguro, jajaja

    Salu2. Paula

    ResponElimina
  5. Una delícia!!! m'agradaria segur!
    Y moltes felicitats també aquí!
    Una fortíssima abraçada!!!!!!!!!!!!!

    ResponElimina
  6. buuaaa ha d'estar tremendooo!!! quina pinta! petons

    ResponElimina
  7. Madre mía, María José!! Menuda pintaza tiene esa tarta y que colorido tan bonito le da la naranja, delicioso postre de invierno, te felicito.

    un besazo guapísima y feliz día

    ResponElimina
  8. Caram, no m'estranya que no et poguessis resistir, quina pinta! A mi també m'encanten les taronges, a l'hivern, ens salven les postres!!! Petonets

    ResponElimina
  9. Quin pastís!!!! és preciós! i ara amb les taronjes tan bones que hi ha ha de ser tota una delicia!
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  10. Mª José me ha gustado mucho esta tarta, me la apunto. Yo tengo una publicada que aunque la foto no es muy chula igual te gusta, es pura naranja...

    Un besazo

    ResponElimina
  11. Que buena pinta tiene esta tarta. La presentación te ha quedado preciosa, estoy seguro que estaba deliciosa.

    Besos

    ResponElimina
  12. Ohhh que bona em fa pensar amb el pastís de noces de la meva germana

    ResponElimina
  13. que bo que bo i que bo....quina delícia de pastís, ha de ser molt suau...l'he d'ensenyar a la meva mare que se que li encantarà...molts petons

    ResponElimina
  14. Quina bona pinta! Quina delicia...
    Petonets

    ResponElimina
  15. Una delicia de tarta María José...besitosss

    ResponElimina
  16. Esta tarta tiene que estar divina... ¡pero divina!. Que razón tiene la frase que has escogido para hoy.
    Besotes.

    ResponElimina
  17. Adoro laranja e ia adorar este tarte pois esta maravilhosa.
    Adorei.
    bjs

    ResponElimina
  18. Que rica tiene que estar. A mi también me encntan las naranjas, y sobretodo ahora que están en el mejor momento. La crema irresistible!!!. Besos

    ResponElimina
  19. MARE DE DÉU!!! Aviat s'acosta l'aniversari de la meva mare. Havia pensar fer un pastís de taronja per l'ocasió.
    Però realment, amb aquest pastís que has publicat.. M'has trencat tots els esquemes!! He de fer-lo per ella!! És sublim!!!!!!!

    Molts petons!

    ResponElimina
  20. Aquest pastis de taronja ha d’estar deliciós Ummm
    Petons

    ResponElimina
  21. T'ha quedat molt bé!, de taronja no n'he fet mai, i ha d'estar boníssim.
    Una abraçada

    ResponElimina
  22. Mª José, qué pinta tiene esto!!! a parte de estar buenísimo, la presentación es de 10! Besos.

    ResponElimina
  23. Me encanta!! Mira que la naranja en zumo me sienta fatal pero vamos así en esa tarta que has preparado se ve muuuuy apetecible.
    Besitos MJ
    Esther

    ResponElimina
  24. T'ha quedat un pastís boníssim!!! Me l'apunte, no cal dir-ho!!! Quina meravella!!!

    ResponElimina
  25. Uuummm, vaya delicia!!
    Me la apunto porque seguro que la hago, ya te contaré.
    Gracias por compartirla.
    Un saludo y buena semana.

    ResponElimina
  26. Maria José te ha quedado un pastel delicioso, tiene que estar riquísimo.
    Las naranjas confitadas nunca las he preparado en Th, tendré que intentarlo.
    Besos

    ResponElimina
  27. Jo... esta me la apunto... entre la crema de naranja y las naranjas confitadas me matas... que pinta m´s rica... que pena que no estés mas cerquita para disfrutarlo con un café (lo siento por tu family, pero este me lo había pedido yo jajaja)
    Un besote

    ResponElimina
  28. Acabo de tomar nota para hacerlo el fín de semana, me chiflan las naranjas!! te ha quedado de lujo!!
    Besos

    ResponElimina
  29. Realmente delicioso, tiene una pinta......me muero por probarlo! me llevo la receta ;) besos

    ResponElimina
  30. Un pastel delicioso para celebrar un cumpleaños....felicidades

    ResponElimina
  31. Tiene que estar absolutamente impresionante

    Un abrazo

    ResponElimina
  32. Mmmm!! m'agradat la crema de taronja

    Muas!

    ResponElimina
  33. Wonderful -
    looks beautiful and attractive in photos, recipe and presentation!
    Compliments & Regards, Diana

    ResponElimina
  34. Me encanta la naranja. Tu pastel tiene una pinta increíble. Me guardo la receta.
    Bss
    Tita

    ResponElimina
  35. Me encanta la naranja. Tu pastel tiene una pinta increíble. Me guardo la receta.
    Bss
    Tita

    ResponElimina
  36. Me encanta la naranja. Tu pastel tiene una pinta increíble. Me guardo la receta.
    Bss
    Tita

    ResponElimina
  37. Tiene que ser una delicia, las tartas de naranja me encantan y esta es un pecado

    ResponElimina
  38. Con lo que me gustan las naranjas... tiene que estar buenísimo.
    Buen fin de semana

    ResponElimina
  39. what a delish!!!
    wish you a loving romantic week!!!
    kisses

    ResponElimina
  40. madre mía, qué buen aspecto...

    ResponElimina

Gràcies per passar per la meva cuina i deixar-me un comentari.
Maria José

Gracias por pasar por mi cocina y dejarme un comentario.
Maria José