Menú

dimarts, 26 de febrer de 2013

RAINBOW CAKE

“Va sentir l'impuls estúpid i infantil de tapar-se els ulls amb les mans. Però va seguir corrent cap a endavant.” (L'hivern del món. Ken Follet)

Que aixequi la mà qui no hagi sentit en algun moment el desig de tornar a ser un nen i pensar que per tapar-se els ulls el que tenim davant desapareixerà...tant de bo fos tan fàcil...i, per cert, el llibre de la cita m´ha agradat molt!!


Feia temps que tenia ganes de preparar aquest pastís, confesso que m'he tret una espineta que tenia clavada, però m'ha passat una mica com quan vaig fer els pastissos amb fondant: que el seu sabor no acaba d'estar a l'altura del seu aspecte...i això que vaig reduir el sucre i la mantega gairebé a la meitat...estava bona però amb un trosset petit n´hi havia més que suficient...ja veig que si algun dia visito Magnolia Bakery seré incapaç d'acabar-me un sol dels seus cupcakes...ja us ho explicaré ;) 


RAINBOW CAKE o PASTÍS ARC DE SANT MARTÍ

Ingredients per als bescuits:
- 400 grams de sucre
- 250 grams de mantega a temperatura ambient
- 8 clares d'ou
- 500 grams de farina de rebosteria
- 2 sobres de llevat de rebosteria
- 330 grams de llet
- colorants en gel de 6 colors diferents

Ingredients per a la cobertura (Swiss Meringue Buttercream):
- 9 clares d'ou
- 350 grams de sucre
- 450 grams de mantega a temperatura ambienti
- 2 cullerades de cafè d'extracte de vainilla


Preparació:

Per a fer el bescuit, batre el sucre amb la mantega. Afegir les clares d'ou d'una en una, batent ben després de cada addició. Sedassar la farina amb el llevat i anar agregant-la poc a poc, alternant-la amb la llet.
Repartir la massa en sis bols diferents (aproximadament sortiran uns 280-300 grams per bol) i afegir a cadascun una mica de colorant de diferent color.
Coure per separat cada bescuit uns dotze o quinze minuts, fins que punxant amb un escuradents aquest surti net.

Per fer la cobertura, posar les clares i el sucre en un cassó al bany María a foc mitjà fins a arribar a 60ºC, batent amb unes varetes (aproximadament uns 5 o 7 minuts). Abocar la barreja en un bol gran i batre les clares a punt de neu (uns 10 minuts), quan estiguin fredes (molt important) anar afegint la mantega a poc a poc, batent ben després de cada incorporació i agregar també l'extracte de vainilla. Si no anem a usar immediatament la cobertura podem ficar-la en la nevera, però com endurirà després haurem de batre-la de nou fins a aconseguir la textura necessària.

Per muntar el pastís, col·locar els bescuits en l'ordre de colors que vulguem untant cada capa amb una mica de cobertura, que repartirem també pels laterals i la part superior del pastís, ajudant-nos d'una espàtula llarga perquè quedi ben llisa.

Edito per explicar que per aconseguir que la buttercream em quedés anivellada, una vegada muntades les capes de bescuit, vaig retallar un cartró d´una mida un poquet més ample que el pastís, vaig posar un poquet de recobriment a la part de dalt del pastís i a sobre el cartró i amb l´ajuda d´una espàtula gran vaig aconseguir posar la buttercream llisa per als laterals. Després vaig retirar el cartró i vaig acabar de recobrir la part de sobre. Espero haver-me explicat bé!

38 comentaris:

  1. Holaaa, guauuuuu es una auténtica preciosidad. Es verdad que a veces este tipo de tartas pueden resultar demasiado dulces o pesadas. Pero es que son realmente vistosas y dejan de piedra hasta al más pintao!
    Te ha quedado extraordinaria, fabulosa, y aunque a lo mejor es algo más pesada o dulce de lo que te hubiese gustado, seguro que fue toda una gozada prepararla.
    Enhorabuena, eres una artista d elos pies a la cabeza!
    Un besooo

    ResponElimina
  2. Que bonito te ha quedado, una explosión de color y sabor, seguro.

    Besos

    ResponElimina
  3. Eiiii que xulo!!!! m'agrada molt a la vista però els colorants... Però segur que cau algun dia per celebrar alguna festa acolorida!!!!

    ResponElimina
  4. WOO que maco! vaig intentar fer-ne un, un desastre TOTAL, però de gust estava bastant bó... :)

    ResponElimina
  5. Es precioso y lo has bordado, enhorabuena!!
    A mí tampoco me gustan las cosas demasiado dulces, pero después del esfuerzo hay que darse un pequeño homenaje!!
    Besotess

    ResponElimina
  6. Ohhhhhhhh que maco, em passa el mateix aquest tipus de pastissos amb un trosset petit mooolt petitó en tinc prou...petons

    ResponElimina
  7. Que pastel tan bonito, es una pasada, te ha quedado genial con todo ese colorido.
    Besos
    Cocinando con Montse

    ResponElimina
  8. Jo també el tinc a la llista de pendents, però quan veig la quantitat de mantega, sucre....dius que tu ho has reduït a la meitat. Meu hauré de repensar, la tarta en qüestió es molt xulaaaaa!!!
    Besets

    ResponElimina
  9. Yo tampoco sé si sería capaz de comerme al menos un cupcake de tan prestigiosa pastelería, más que nada porque no sé si alguna vez el destino me pondrá en Nueva YorK; no es una ciudad que me atraiga.

    Pero ha sido ver tu tarta y quedarme con la boca abierta. ¿Había que taparse los ojos para no ver? Nooo, eso sería pecado.

    Bueno, y aquí me ves. He probado el traductor y ... ¡funciona!

    :)

    Por cierto, que el libro que mencionas tamibén me gustó mucho a mi.

    Besos

    ResponElimina
  10. Una tarta preciosa,tan exquisita y elegante cuando esta entera, y luego con el corte parece un estallido de brillantes colores. Parece que te ha defraudado un poco, pero seguro que mientras la preparabas estabas disfrutando de tu obra, por que realmente es una obra de arte.
    Petons.

    ResponElimina
  11. Esse bolo ficou fantástico.
    Deve ser uma verdadeira perdição.
    bjs

    ResponElimina
  12. Pues el corte es espectacular y los colores genial
    Yo la cobertura la prefiero de mascarpone que de mantequilla, que la encuentro muy pesada
    Bss

    ResponElimina
  13. Me quedo con la boca abierta, no es preciosidad si no una belleza.Me costaria des hacerla, besos

    ResponElimina
  14. Guauuu, de primera, que perfecta te ha quedado, has logrado una gama de colores preciosos.
    Mi enhorabuena, de 10, eh!
    Un buena, tiene que estar buenísima.
    Un besote.

    ResponElimina
  15. Apa, Mª jose! Que guapo, aquest pastís!! No sembla molt difícil, però això de fer servir colorants! No es troba a les pastisseries, un pastís així! Molt bo.

    ResponElimina
  16. mira que l'he vist vegades, pero cada cop em sorprén!! es precios i t'ha quedat fantastic! un dia l'he de fer! petons

    ResponElimina
  17. Impresionante, me he quedado boquiabierta, y no sólo porque la tarta sea una monada, que lo es, también porque es la perfección en el acabado, me parece una obra maestra, te lo digo en serio, ya puedes estar bien orgullosa de tu trabajo, te felicito pero con mayúsculas, TE FELICITO!
    Yo también tengo muchas ganas de hacer esa tarta de colores, así que de momento me voy a llevar tu receta para superfavoritas.

    un besazo

    ResponElimina
  18. Impressionant!!!!!!!!!!!!!!!!!!! que valenta ets a plantar-li cara a un rainbow cake!!!!
    Felicitats, guapa!

    ResponElimina
  19. Hola hermosa!!TAnto tiempo que no paso a verte,perdón por ello.
    Una tarta espectacular.Bonita y con un corte impecable.

    Un besito María José!!

    ResponElimina
  20. Es espectacular, MJ! Qué bonita, madre mía! Siempre me quedo embobada cuando veo una rainbow cake como dios manda, y la tuya es perfecta, menudo arte tienes! :)

    Aunque es verdad que este tipo de recetas de repostería suelen pasarse de azúcar y mantequilla, pero de vez en cuando no vienen mal para llevarnos un poco de nuevo a esa inocencia infantil :). Seguro que es un triunfo en las fiestas de niños!

    Un abrazo

    ResponElimina
  21. Espectacular!!! El contrast del blanc amb el tall és preciós, això sí, pel meu gust li sobren les flors, no és que quedin malament, és que no les acabo de veure en aquest pastís. No em facis massa cas, però, que jo sóc de les que els hi agraden les línies simples i la senzillesa en això de la decoració de pastissos, i, en general, sempre m'hi sobren ornamets.
    El que comentes del gust és per l'ús dels colorants?? o per la recepta utilizada? és que potser m'animo a fer-lo per un cumple, però m'has deixat dubtant amb això que comentes del gust.

    Petonets!!!

    ResponElimina
  22. Desde luego que sólo por el gustazo de ver el acabado ya merece la pena hacerlo. Se ve impresionante!!!!!. Besos

    ResponElimina
  23. jejeje, cuanto me alegra leer lo del sabor, yo la hice hace poquito para el cumple de mi hija, igual bizcocho con cobertura de mascarpone y nata, tambien reduje azucar de las recetas y no me convenció, aunque si que impresiona, saludos, Amelia

    ResponElimina
  24. que bonito, espectacular el corte, estara de 10!

    ResponElimina
  25. Es una belleza lo que has logrado, inmejorable presentación!
    Un beso.

    ResponElimina
  26. És preciós, què coseta més bonica! Tan colorit ...
    Jo no sóc de molt dolç tampoc, però m'encanten aquests resultats en què l'esforç val tant la pena ...
    petonet

    ResponElimina
  27. Te voy a decir que te ha quedado chulísima! Saludos!
    http://papelycebolla.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  28. Esto son palabras mayores! qué preciosidad de pastel!!! Lo he visto anteriormente pero yo soy incapaz de hacer algo tan bonito... Felicidades, te quedó perfecto!!! Besos.

    ResponElimina
  29. Trobe que queda un pastís espectacular!!! A més, t'ha eixit perfecte!! Jo no sé si mai seré capaç de fer-ne un d'igual. Ara, me'n fa moltes ganes i curiositat.
    Salutacions

    ResponElimina
  30. Jopee... Ja t'ho vaig dir, em sembla espectacular!! jo no sóc gaire de colorant, però he de reconéixer que no pot ser més maco, sobretot amb la combinació del merengue... Ole, oleeee!!

    Petons
    Núria

    ResponElimina
  31. Una torta magnifica! Nos encanta!

    ResponElimina
  32. Te ha quedado perfecto y re-bonito!!! Sino fuera tan vaga me ponía a ello, viendo el tuyo me apetece un montón hacerlo.

    Besos.

    ResponElimina
  33. Hola María José,

    deliciosa tarta! me gusta el contaste de colores, se ve preciosa.

    Gracias por participar en el sorteo ¡mucha suerte!, un beso

    ResponElimina
  34. Aquest pastís fa segles que el tinc a pendents però una vegada faig fer un layer cake i em sortir tant malament que crec que trigaré a fer un altre... El teu es veu espectacular. És una passada el tall que té!
    Petons

    ResponElimina
  35. T'ha quedat fantàstic, una manera de sorprendre els comensals, i a sobre ha d'estar molt bo.
    Una abraçada

    ResponElimina
  36. Ohhhhhh Maria Jose te ha quedado precioso es un pastel muy llamativo y de los que cuando salen a la mesa y lo partes todo son exclamaciones ¿verdad?
    Besos

    ResponElimina
  37. Hola, xaferdant per la xarxa he vist el teu blog i el pastis
    Fa molt bone pinta...algun dia ho probare.
    Fins aviat

    ResponElimina

Gràcies per passar per la meva cuina i deixar-me un comentari.
Maria José

Gracias por pasar por mi cocina y dejarme un comentario.
Maria José