divendres, 1 febrer de 2013

ROTLLO DE MERENGA I LLIMONA

Cap a l'oest el sol s'anava posant i la foscor era ja una amenaça propera. Però, mentre, el cel s'havia tornat vermell i cremava en força i poder imparables” (On s'alcen els trons. Ángeles Caso)


Merenga i llimona, dos dels meus sabors preferits (amb permís de la xocolata), que es combinen perfectament en aquest pastís. Un exterior cruixent i dolç que embolica un cor cremós i lleugerament àcid. Una barreja deliciosa.

M'encanta la intensa aroma de les llimones. Tinc la nevera plena d'elles, doncs els llimoners de casa dels meus pares en donen més de les que som capaços de consumir. Fa uns dies, vaig fer lemon curd amb la thermomix però no vaig tenir temps d'esterilitzar els pots, doncs quan vaig descobrir aquesta recepta em vaig llançar a preparar-la. Hauré de tornar a fer lemon curd...així tinc l'excusa per repetir de nou aquest pastís :))

ROTLLO DE MERENGA AMB LLIMONA

Ingredients:
-6 clares d'ou a temperatura ambient
-220 grams de sucre
-1/2 culleradeta de vinagre de vi blanc
-1 culleradeta de maizena
-1/2 culleradeta d'extracte de vainilla
-250 mil·lilitres de crema de llet espessa
-4 cullerades de lemon curd
-sucre mòlt

Preparació:
Amb una batedora de varetes, a velocitat alta, batre les clares a punt de neu. Afegir a poc a poc el sucre i batre més lent, fins que la barreja estigui ferma i brillant. Incorporar el vinagre, la maizena i la vainilla procurant mantenir la barreja ben airejada.
Recobrir un motlle rectangular amb paper de cuina, estendre la barreja sobre ell i coure 15 minuts a forn a 180ºC en el centre del forn. Treure i deixar refredar a temperatura ambient.
Mentre, batre la crema de llet fins que espesseixi, sense quedar ferma però sí untable. Incorporar el lemon curd just fins a barrejar. 
Sedassar sucre mòlt sobre una fulla nova de paper de cuina i, amb cura, treure el rotllo del motlle i posar-lo sobre ella. Escampar la crema de llimona sobre la merenga. Amb ajuda del paper de forn, enrotllar la merenga. Servir empolvorada amb sucre mòlt.

52 comentaris:

  1. María José una delicia de rollo....besitos y buen finde

    ResponElimina
  2. Che que bo este rotllo, esta per a menjarsel, que pinta te mes bona, un bes.

    ResponElimina
  3. Ummm Maria Jose m'encanta el lemon curd i aquest rotllo agredolç em sembla molt temptador.
    Petonets

    ResponElimina
  4. El merengue junto con el lemon curd debe quedar una mezcla de lo más suave y deliciosa.
    Blanca deJUEGO DE SABORES

    ResponElimina
  5. Hola Mª Jose acabo de encontrar tu blog con este rotllo que me ha encantado....me lo anoto...

    Besets

    ResponElimina
  6. Holaaa, aunque hace tiempo que no sale la traducción de la página y no entiendo el texto, hoy no quería pasar de largo sin dejar un comentario porque este rollo me ha encantado y tiene que estar buenísimo. El lemon curd es una exquisitez.
    Un besooo

    ResponElimina
  7. Una pinta magnífica, dan ganas de relamerse.
    Un beso.

    ResponElimina
  8. Ficou linda eu ia adorar.
    Bom fim de semana
    bjs

    ResponElimina
  9. quina bona pinta.... ho provaré quan tingui una estona. m'agrada molt la reposteria.

    et convido a visitar la meu blog. no és de cuina però potser t'agrada

    gràcies
    ja t'infomaré si faig el pastís

    ResponElimina
  10. quina bona pinta!! sembla que passa sol...petons

    ResponElimina
  11. Bona elecció i genial la seva presència!

    ResponElimina
  12. A mi em passa el mateix amb les llimones del llimoner dels meus pares, en fa moltes i venen totes de cop. Per això emvaig decidir de fer, lemon curd, limoncello, llimonada. Ja no se'm va acuir res més. M'encanta el teu braç de gitano, amb la llimona fenomenal.

    ResponElimina
  13. Merenga i lemon curd..bonissim. Jo també tinc llimones cassolanes i no sabía que fer amb l´excedent de producció que tinc ara mateix. M´has donat una molt bona idea.
    Petonets

    ResponElimina
  14. Wow que rollo tan riquísimo nos has preparado hoy. Me encanta el lemon curd. Prepara un plato más que voy a tomar el café con un trocito aunque sea virtual que así no engorda.
    Bss y buen fin de semana

    ResponElimina
  15. mmmm quinta pinta té aquest rotllo! m'encanta el merenga i el lemon curd, així que crec que l'hauré de fer prest!

    Petons!

    ResponElimina
  16. Maria José me parece un rollo riquísimo y la combinación ideal, me encanta.
    Besos

    ResponElimina
  17. De vista está precioso.
    Queda muy dulce??

    Muas!

    ResponElimina
  18. Se ve delicioso y con lo que nos gusta el limón...muchos besos

    ResponElimina
  19. Quina bona pinta que fa.
    Amb el gust de la llimona ha de ser bonissim.
    petons

    ResponElimina
  20. Tenía ganas ya de visitarte, porque sé que siempre me sorprenderás con algo delicioso...y esta vez no ha sido la excepción, que rico este rollo...de merengue alimonado!

    Besos.

    ResponElimina
  21. Hem tingut telepatía? Aquesta tarda t'he fet una visita i he vist aquesta merenga deliciosa, però no t'he deixat cap comentari perquè tenia la meva néta en braços i només feia visites. Una abraçada,
    Nani
    El chuchús aquí es diuen peiots i en castellà peyotes i també chayotes. Jo els trobo a las botigues dels pakistanís.

    ResponElimina
  22. que bueno y que bien que te ha quedado,me encanta
    buena semana
    peto

    ResponElimina
  23. Me encanta este rollo. Te quedó divino, de mirarlo se me hace agua la boca. Quiero un trocito, me lo puedes mandar volando. Me guardo la receta, gracias

    Bss desde el otro lado del charco
    Tita

    ResponElimina
  24. Que rico se imagina con esos sabores. Y además tiene un aspecto tan dulce y delicado!!!. un rollo diferente y me gusta la idea de dejar un poco de lado al chocolate que, aunque me gusta, esta opción me ha parecido exquisita. Besos

    ResponElimina
  25. Quina pinta més bona!!! el lemon curd no l'he provat de fer amb la Tmx, me l'apunto!

    ResponElimina
  26. Tot té taaaaan bona pinta! M'encanten el pastís de crema de taronja (malgrat que duu almíbar i no el puc prendre, l'he "pinnejat" i ja és a Pinterest ;-) i el pastisset turc de iogur, mmmmm!
    Ara veig aquest rotllo que és totalment "apte", així és que no tinc excusa per fer-lo (ja fa temps que em vui atrevir a preparar un)

    Gràcies per la recepta ;-)
    Petonets

    ResponElimina
  27. Joo menuda delicadeza de brazo!!
    El otro día hice una mandarina cure, que no creas q me moló mucho, pero a lo mjeor así puedo sacarle buen provecho :))
    me llevo tu idea.
    bsss guapa

    ResponElimina
  28. jo també m'apunto al sabor llimona... i com no, a aquest rotllo... espectacular!!

    ResponElimina
  29. Una combinación de lujo, qué delicia, te ha quedado genial. Un abrazo, Clara.

    ResponElimina
  30. Ostres, ostres M. José! Segur que no l'has comprat a la pastisseria del costat de casa???? Felicitats!!

    Penso fer ben aviat el lemond curd que proposes.

    Slts.

    ResponElimina
  31. Que precioso y delicado se ve.
    El lemon curd, está riquisimo
    Bss

    ResponElimina
  32. Qué maravilla. Hago el brazo de gitano con cierta frecuencia, pero el rollo de merengue nunca lo hice y tiene que estar buenísimo. Además con ese relleno, tiene que ser una auténtica delicia.

    Un besín.

    ResponElimina
  33. Como me gusta a mi también el sabor del limón en los postres y si son de cultivo propio, una pasada de aroma , nada que ver con lo que se compra........le da un punto exquisito ..
    Te ha quedado un rollo estupendo , apetece meterse dentro de la pantalla y a degustar ;)
    Besinos.

    ResponElimina
  34. exquisito! con el lemun curd, el sabor y la textura de este rollo debe ser sensacional, un beso

    ResponElimina
  35. Quina enveja reina!!! jo tinc un llimoner i no em fa cap ni una de llimona!!! Aquest pastís es meravellòs! Com m'agradaria fer-li una bona mossegada!!! ;) Petonets.

    ResponElimina
  36. Que bo!! precisamnet en vaig preparar un diumenge passat farcit de nata i banyat de xocolata. Són tradcionclas a casa jejeje...
    Petons

    ResponElimina
  37. Que rico tiene que estar eso, me quedo por aquí a ver si aprendo un poco.

    ResponElimina
  38. Ufff, qué cosa más rica, María José! Me lo llevo enterito!!!!
    Besos.

    ResponElimina
  39. Quin rotllo més bo! Té una pinta estupenda y les fotos son una meravella!
    petons

    ResponElimina
  40. Hola José M ª!
    gracias por tu visita y comentario tan cariñoso. Naturalmente, me conquistó de inmediato por su estupendo blog de inspiración! Tiene nueva seguidora! un grande beso y sea bienvenida a Cottton Candy!

    ResponElimina
  41. A mí me pasa lo que a ti, la combinación de merengue-limón me parece atómica. Te ha quedado un arrollado maravilloso de aspecto y seguro que también de sabor.

    un besazo enorme

    ResponElimina
  42. M'encanta, és com un lemon pie a la catalana! :)

    ResponElimina
  43. Vaig veure aquest rotllo i vaig dir que el faria el mes aviat possible. Bé, pues ja el he fet. He tastat les puntetes al tallar-les i m´ha paregut bonissim.
    Petons

    ResponElimina
  44. Que delicia de rollo de merengue y relleno de lemon curd!!!!!
    a pesar de que me ha costado un rato leer la receta... haciendo un esfuerzo he conseguido entenderla bastante bien, me parece una exquisitez.
    besos

    ResponElimina
  45. Se ve estupendo!! seguro que mejor sabra!
    Mana domingo es un dia perfecto para hacer experimentos en la cocina. ya te contare mi resultado!!
    Gracias!!

    ResponElimina
  46. T'ha quedat molt bé Maria Jose!
    Sembla hagi de ser molt suau i refrescant.
    Ptns!!

    ResponElimina
  47. Jolin! Qué buena pinta...!!!! Con lo que me gusta a mi el merengue!

    ResponElimina
  48. Una combinación de sabores exquisita Maria José, se ve delicioso.
    besitos

    ResponElimina
  49. Una recepta extraordinaria!
    Sóc fan incondicional dels curds de cítrics, i el matrimoni amb la merenga em sembla la parella ideal!
    ...sincerament, crec que a casa un postre aixi no podria mai arribar a taula sencer...
    Una abraçada,
    Mglòria

    ResponElimina
  50. Quina delicia de rotllo! Una combinació perfecte.
    Petons

    ResponElimina
  51. UUAAUUU! La foto presisosa, però es que el merengue té un aspecte!!! ja tinc gana!

    ResponElimina

Gràcies per passar per la meva cuina i deixar-me un comentari.
Maria José

Gracias por pasar por mi cocina y dejarme un comentario.
Maria José