divendres, 1 febrer de 2013

ROTLLO DE MERENGA I LLIMONA

Cap a l'oest el sol s'anava posant i la foscor era ja una amenaça propera. Però, mentre, el cel s'havia tornat vermell i cremava en força i poder imparables” (On s'alcen els trons. Ángeles Caso)


Merenga i llimona, dos dels meus sabors preferits (amb permís de la xocolata), que es combinen perfectament en aquest pastís. Un exterior cruixent i dolç que embolica un cor cremós i lleugerament àcid. Una barreja deliciosa.

M'encanta la intensa aroma de les llimones. Tinc la nevera plena d'elles, doncs els llimoners de casa dels meus pares en donen més de les que som capaços de consumir. Fa uns dies, vaig fer lemon curd amb la thermomix però no vaig tenir temps d'esterilitzar els pots, doncs quan vaig descobrir aquesta recepta em vaig llançar a preparar-la. Hauré de tornar a fer lemon curd...així tinc l'excusa per repetir de nou aquest pastís :))

ROTLLO DE MERENGA AMB LLIMONA

Ingredients:
-6 clares d'ou a temperatura ambient
-220 grams de sucre
-1/2 culleradeta de vinagre de vi blanc
-1 culleradeta de maizena
-1/2 culleradeta d'extracte de vainilla
-250 mil·lilitres de crema de llet espessa
-4 cullerades de lemon curd
-sucre mòlt

Preparació:
Amb una batedora de varetes, a velocitat alta, batre les clares a punt de neu. Afegir a poc a poc el sucre i batre més lent, fins que la barreja estigui ferma i brillant. Incorporar el vinagre, la maizena i la vainilla procurant mantenir la barreja ben airejada.
Recobrir un motlle rectangular amb paper de cuina, estendre la barreja sobre ell i coure 15 minuts a forn a 180ºC en el centre del forn. Treure i deixar refredar a temperatura ambient.
Mentre, batre la crema de llet fins que espesseixi, sense quedar ferma però sí untable. Incorporar el lemon curd just fins a barrejar. 
Sedassar sucre mòlt sobre una fulla nova de paper de cuina i, amb cura, treure el rotllo del motlle i posar-lo sobre ella. Escampar la crema de llimona sobre la merenga. Amb ajuda del paper de forn, enrotllar la merenga. Servir empolvorada amb sucre mòlt.

52 comentaris:

MARÍA JESÚS ha dit...

María José una delicia de rollo....besitos y buen finde

lillapeladilla ha dit...

Che que bo este rotllo, esta per a menjarsel, que pinta te mes bona, un bes.

Carmen ha dit...

Ummm Maria Jose m'encanta el lemon curd i aquest rotllo agredolç em sembla molt temptador.
Petonets

Ana y Blanca ha dit...

El merengue junto con el lemon curd debe quedar una mezcla de lo más suave y deliciosa.
Blanca deJUEGO DE SABORES

Mary ha dit...

Hola Mª Jose acabo de encontrar tu blog con este rotllo que me ha encantado....me lo anoto...

Besets

Marisa ha dit...

Holaaa, aunque hace tiempo que no sale la traducción de la página y no entiendo el texto, hoy no quería pasar de largo sin dejar un comentario porque este rollo me ha encantado y tiene que estar buenísimo. El lemon curd es una exquisitez.
Un besooo

Irmina Díaz-Frois Martín ha dit...

Una pinta magnífica, dan ganas de relamerse.
Un beso.

São Ribeiro ha dit...

Ficou linda eu ia adorar.
Bom fim de semana
bjs

oly ria ha dit...

quina bona pinta.... ho provaré quan tingui una estona. m'agrada molt la reposteria.

et convido a visitar la meu blog. no és de cuina però potser t'agrada

gràcies
ja t'infomaré si faig el pastís

Roser ha dit...

quina bona pinta!! sembla que passa sol...petons

Cuinant i païnt ha dit...

Bona elecció i genial la seva presència!

Rosa Maria ha dit...

A mi em passa el mateix amb les llimones del llimoner dels meus pares, en fa moltes i venen totes de cop. Per això emvaig decidir de fer, lemon curd, limoncello, llimonada. Ja no se'm va acuir res més. M'encanta el teu braç de gitano, amb la llimona fenomenal.

Roser ha dit...

Merenga i lemon curd..bonissim. Jo també tinc llimones cassolanes i no sabía que fer amb l´excedent de producció que tinc ara mateix. M´has donat una molt bona idea.
Petonets

Alisonhouse potingues y fogones ha dit...

Wow que rollo tan riquísimo nos has preparado hoy. Me encanta el lemon curd. Prepara un plato más que voy a tomar el café con un trocito aunque sea virtual que así no engorda.
Bss y buen fin de semana

Seelenschmerz ha dit...

mmmm quinta pinta té aquest rotllo! m'encanta el merenga i el lemon curd, així que crec que l'hauré de fer prest!

Petons!

Maria Dolores ha dit...

Maria José me parece un rollo riquísimo y la combinación ideal, me encanta.
Besos

Silvia ha dit...

Delicioso!

Gemma ha dit...

De vista está precioso.
Queda muy dulce??

Muas!

Núria ha dit...

Se ve delicioso y con lo que nos gusta el limón...muchos besos

QUIMA ha dit...

Quina bona pinta que fa.
Amb el gust de la llimona ha de ser bonissim.
petons

Mayte ha dit...

Tenía ganas ya de visitarte, porque sé que siempre me sorprenderás con algo delicioso...y esta vez no ha sido la excepción, que rico este rollo...de merengue alimonado!

Besos.

La Cuina Violeta ha dit...

Hem tingut telepatía? Aquesta tarda t'he fet una visita i he vist aquesta merenga deliciosa, però no t'he deixat cap comentari perquè tenia la meva néta en braços i només feia visites. Una abraçada,
Nani
El chuchús aquí es diuen peiots i en castellà peyotes i també chayotes. Jo els trobo a las botigues dels pakistanís.

Miquel ha dit...

que bueno y que bien que te ha quedado,me encanta
buena semana
peto

Tita Cocina ha dit...

Me encanta este rollo. Te quedó divino, de mirarlo se me hace agua la boca. Quiero un trocito, me lo puedes mandar volando. Me guardo la receta, gracias

Bss desde el otro lado del charco
Tita

Anna ha dit...

Que rico se imagina con esos sabores. Y además tiene un aspecto tan dulce y delicado!!!. un rollo diferente y me gusta la idea de dejar un poco de lado al chocolate que, aunque me gusta, esta opción me ha parecido exquisita. Besos

Teresa ha dit...

Quina pinta més bona!!! el lemon curd no l'he provat de fer amb la Tmx, me l'apunto!

Helena / Rico sin Azúcar ha dit...

Tot té taaaaan bona pinta! M'encanten el pastís de crema de taronja (malgrat que duu almíbar i no el puc prendre, l'he "pinnejat" i ja és a Pinterest ;-) i el pastisset turc de iogur, mmmmm!
Ara veig aquest rotllo que és totalment "apte", així és que no tinc excusa per fer-lo (ja fa temps que em vui atrevir a preparar un)

Gràcies per la recepta ;-)
Petonets

Ly ha dit...

Joo menuda delicadeza de brazo!!
El otro día hice una mandarina cure, que no creas q me moló mucho, pero a lo mjeor así puedo sacarle buen provecho :))
me llevo tu idea.
bsss guapa

Alfons ha dit...

jo també m'apunto al sabor llimona... i com no, a aquest rotllo... espectacular!!

Delicias Baruz ha dit...

Una combinación de lujo, qué delicia, te ha quedado genial. Un abrazo, Clara.

RUBEN ha dit...

Ostres, ostres M. José! Segur que no l'has comprat a la pastisseria del costat de casa???? Felicitats!!

Penso fer ben aviat el lemond curd que proposes.

Slts.

Dolores-MiGranDiversion ha dit...

Que precioso y delicado se ve.
El lemon curd, está riquisimo
Bss

nieves ha dit...

Qué maravilla. Hago el brazo de gitano con cierta frecuencia, pero el rollo de merengue nunca lo hice y tiene que estar buenísimo. Además con ese relleno, tiene que ser una auténtica delicia.

Un besín.

Bego ha dit...

Como me gusta a mi también el sabor del limón en los postres y si son de cultivo propio, una pasada de aroma , nada que ver con lo que se compra........le da un punto exquisito ..
Te ha quedado un rollo estupendo , apetece meterse dentro de la pantalla y a degustar ;)
Besinos.

fresaypimienta ha dit...

exquisito! con el lemun curd, el sabor y la textura de este rollo debe ser sensacional, un beso

Nina's Kitchen ha dit...

Quina enveja reina!!! jo tinc un llimoner i no em fa cap ni una de llimona!!! Aquest pastís es meravellòs! Com m'agradaria fer-li una bona mossegada!!! ;) Petonets.

Catieu ha dit...

Que bo!! precisamnet en vaig preparar un diumenge passat farcit de nata i banyat de xocolata. Són tradcionclas a casa jejeje...
Petons

Olga ha dit...

Que rico tiene que estar eso, me quedo por aquí a ver si aprendo un poco.

Elena - delicious stories ha dit...

Ufff, qué cosa más rica, María José! Me lo llevo enterito!!!!
Besos.

dosentrebambalinas ha dit...

Quin rotllo més bo! Té una pinta estupenda y les fotos son una meravella!
petons

Aida ha dit...

Hola José M ª!
gracias por tu visita y comentario tan cariñoso. Naturalmente, me conquistó de inmediato por su estupendo blog de inspiración! Tiene nueva seguidora! un grande beso y sea bienvenida a Cottton Candy!

Frabisa-Isabel La cocina de Frabisa ha dit...

A mí me pasa lo que a ti, la combinación de merengue-limón me parece atómica. Te ha quedado un arrollado maravilloso de aspecto y seguro que también de sabor.

un besazo enorme

Gemma ha dit...

M'encanta, és com un lemon pie a la catalana! :)

Roser ha dit...

Vaig veure aquest rotllo i vaig dir que el faria el mes aviat possible. Bé, pues ja el he fet. He tastat les puntetes al tallar-les i m´ha paregut bonissim.
Petons

Manjar Malva ha dit...

Que delicia de rollo de merengue y relleno de lemon curd!!!!!
a pesar de que me ha costado un rato leer la receta... haciendo un esfuerzo he conseguido entenderla bastante bien, me parece una exquisitez.
besos

select catering ha dit...

Se ve estupendo!! seguro que mejor sabra!
Mana domingo es un dia perfecto para hacer experimentos en la cocina. ya te contare mi resultado!!
Gracias!!

Fórmules Culinàries ha dit...

T'ha quedat molt bé Maria Jose!
Sembla hagi de ser molt suau i refrescant.
Ptns!!

Bleinch ha dit...

Jolin! Qué buena pinta...!!!! Con lo que me gusta a mi el merengue!

Dácil Cabrera ha dit...

Una combinación de sabores exquisita Maria José, se ve delicioso.
besitos

Gourmenderies ha dit...

Una recepta extraordinaria!
Sóc fan incondicional dels curds de cítrics, i el matrimoni amb la merenga em sembla la parella ideal!
...sincerament, crec que a casa un postre aixi no podria mai arribar a taula sencer...
Una abraçada,
Mglòria

Mónica López ha dit...

Quina delicia de rotllo! Una combinació perfecte.
Petons

Pel Plaer de Cuinar ha dit...

UUAAUUU! La foto presisosa, però es que el merengue té un aspecte!!! ja tinc gana!