Menú

divendres, 15 de març de 2013

COOKING CHALLENGE 34 - GALETES NIU DE PASQUA

"La veu de la seva amiga, sobtadament suau, la seva fragant olor a sabó i la frescor de les seves galtes li van provocar una profunda nostàlgia per les nenes que havien estat" (Fora de perill en la cuina. Aisling Foster)

Crec que tots hem viscut aquell instant que, de sobte, ens transporta a la nostra infància i ens provoca nostàlgia per un temps que ja no tornarà. Em sembla preciós guardar aquests moments com si fossin petits tresors.


Aquest mes, per al repte de les Cooking Challenge, Rosa ens va proposar enfornar galetes. Sempre dic que no sóc massa "galetera", prefereixo més un trosset d´esponjós bescuit, però en canvi m'encanta preparar-les...i a més sempre tinc dos voluntaris disposats a ajudar-me :))

Amb els meus fills he fet les entrades més especials per a mi des que sóc blocaire: una mona de Pasqua, uns mussols de galetes Oreo o unes pomes amb caramel per a Halloween, entre d´altres. Espero que aquests moments divertits a estones, caòtiques a altres, que hem passat junts en la cuina, siguin igual d'especials per a ells com ho són per a mi...per cert, l´estilisme de les fotos són cosa de la meva filla!!

I com ara s'apropa el dia de Pasqua, i el món blocaire s'omple d'ous de colors, pollets i conillets, vaig escollir preparar unes galetes niu, perfectament adequades per fer amb nens...això sí, vigileu els colorants si no voleu trobar proves del delicte per tota la cuina :)


Galetes niu de Pasqua

Ingredients per a unes 22 galetes:
-120 grams de mantega
-110 grams de formatge crema (Philadelphia)
-120 grams de sucre
-1 ou petit
-1/2 culleradeta d´essència de vainilla
-250 grams de farina
-1/2 sobre de llevat
-coco ratllat
-confits de diferents colors
-colorant alimentari verd i groc

Preparació:

Batre la mantega i el formatge crema junts fins a aconseguir una barreja cremosa i suau. Afegir el sucre i batre bé. Incorporar l'ou i la vainilla. Batre. Afegir la farina i el llevat, prèviament tamizadas i batre de nou.
Amb ajuda d'una cullera, formar boles amb la massa. Col·locar les boletes de massa en una safata per a forn folrada amb paper vegetal lleugerament greixat. Enfonsar lleugerament la part central de cada boleta, si volem podem ajudar-nos amb el revers d'una cullera.
Coure en el forn a 170°C durant uns 15 minuts. Treure del forn i, encara calents, pressionar de nou la part central per formar un buit. Deixar refredar completament.
En una bossa de plàstic neta, barrejar el coco rallado amb unes gotes de colorant verd. Repetir l'operació, en una altra bossa de plàstic, amb el colorant groc. Tanquem les borses i agitem bé perquè es tinya el coco.
Emplenar els nius de galeta amb el coco rallado groc, dipositar sobre cada galeta tres confits i col·locar sobre un plat o safata, sobre un jaç de coco ratllat verd.


I les galetes de la resta de Cookings?
-Rosa
-Ly
-Lourdes
-Núria
-Mercè
-Elvira

17 comentaris:

  1. Los momentos que encierran cierto romanticismo siempre nos producen nostalgia, tengamos como referente nuestra infancia, o no. Pero la infancia fue una etapa feliz en nuestras vidas, o al menos debería serlo. Hay que ver crecer a los niños sanos, pero también felices, y eso redunda en su bienestar.

    Tus galletas son de lo más tiernas ... Y no es porque me haya puesto en plan melancólico, no, que lo son. ¡Una monada! Un acierto de elección de receta para las fechas que nos vienen ya mismo.

    Feliz fin de semana.

    ResponElimina
  2. Ainsss.. sí... gracias a nuestros hijos seguimos disfrutando de la niñez. Me encantan.
    Tengo a mi niña al lado y no quiere que cambie de pantalla para poder comentarte.. jajaaa
    Besotes.

    ResponElimina
  3. Ayyyy quina cucada..Em semblen unas galetes ideals, precioses...
    Jo no sóc massa galetera de fer-ne però si de menjar-ne..jeje.
    Quan he fet amb ajudats era encara millor..

    Petons bonica

    ResponElimina
  4. que preciosidad me encantan!! te han quedado de lujo!!
    Un besete!!

    ResponElimina
  5. ja ho he dit per unaltre bande peo el tema de les cuineras que feis tantes cosetas en conjunt es una maravella
    salutacions i basades menorquines.

    ResponElimina
  6. Esa niña promete... que bonito lo ha dejado todo... me encantan tus galletas y eso de que la masa lleve queso me gusta... tanto que habrá que probar... eso si, los colorantes lejos del nene, que tiene un peligro..... Gracias por participar en este reto guapa! un besote

    ResponElimina
  7. Una monada per fer-les per setmana santa! Petons

    ResponElimina
  8. Yo si que soy galletera pero me tira también más una magdalena o una porción de bizcocho para untar en la leche. Tus galletitas son adorables.

    Besos.

    ResponElimina
  9. Son monísimas MºJosé,dulces y delicadas.
    LA masa con queso me ha conquistado.
    Me llevo la idea,vale?

    Un besito

    ResponElimina
  10. Qué lindas!!! Además viniendo de tu cocina seguro que riquísimas!!
    Besos guapa

    ResponElimina
  11. Jo també sóc més de patís i pa de pessic que de galeta. I de fet... no m'agrada gaire ni fer-les ni preparar-les tampoc, jeje :)

    ResponElimina
  12. A mi les galetes sempre m'ixen molt dures. No els trobe mai el punt. A veure si amb aquestes teues millora la cosa. Salutacions :D

    ResponElimina
  13. Ahhhhhh sabes que hasta hoy no me ha aparecido tu entrada???? Y encima con la otra del pastel!! Luego te cuento en la otra y te vas a reír, dos coincidencias!!! La primera estas galletas, Paula quería que las hiciera pero como su madre no tenía huevos mini de caramelo y ya sabes que el super me queda donde Cristo perdío la chancla, pues la descarté!!! Quedaron geniales, preciosas!!! Un besote amiga de las mil y una coincidencias!!!

    ResponElimina
  14. Maria Jose disfruta ahora de los niños que crecen demasiado deprisa y pronto vuelan y mas ahi en la isla.
    Has hecho unas galletas monisimas.
    Saludos

    ResponElimina

Gràcies per passar per la meva cuina i deixar-me un comentari.
Maria José

Gracias por pasar por mi cocina y dejarme un comentario.
Maria José