dimarts, 5 març de 2013

MAGDALENES DE CANYELLA I SÈRUM DE LLET

"El que em trastorna i turmenta és l'enyorança de qui podria haver estat” Fernando Pessoa


Hagués hagut de titular aquesta recepta pel seu nom original: Cinnamon buttermilk muffins, però no m'arriscaré a que la meva família torni a prendre'm el pèl després del Rainbow cake...sí, sí, ja sé que no tinc ni idea d'anglès, però no em negareu que de vegades anomenar les coses en el seu idioma original aporta un toc de "glamour" al que és difícil resistir-se :P
Aquesta recepta la vaig trobar en un dels meus blocs preferits Ma petite boulangerie. L´Eva la va adaptar del llibre “The Williams-Sonoma Baking Book” i jo també la vaig modificar lleugerament. Com totes les receptes que he fet de l´Eva, el resultat és absolutament de-li-ciós. De fet, crec que és la primera vegada que aconsegueixo un cim tan alt en unes magdalenes :) 
No trigaré massa a fer-les de nou. Em van sortir nou magdalenes justes perquè vaig usar motlles grans i vos asseguro que van desaparèixer ràpidament!! Animeu-vos a preparar-les...repetireu aviat :)


MAGDALENES DE CANYELLA I SÈRUM DE LLET

Ingredients

-105 g de mantega a temperatura ambient
-150 g de sucre
-1 ou gran
-235 g farina de rebosteria
-1 sobre de llevat
-1/2 culleradeta de sal
-1/2 culleradeta de nou moscada mòlta
-1 culleradeta de canyella mòlta
-125 ml de sèrum de llet
-1 culleradeta d'extracte de vainilla

Preparació:
Batre amb la batedora de varetes la mantega amb el sucre fins a obtenir una barreja cremosa. En un altre bol sedassar la farina, el llevat, la sal, la canyella i la nou moscada. Afegir a la barreja de mantega en dues vegades, alternant amb el sèrum de llet i l'extracte de vainilla.
Barrejar el just fins que els ingredients s'incorporin, si la barreja es bat a l'excés les magdalenes no quedaran suaus i esponjosas. 
Repartir la barreja en càpsules per a magdalenes, surten 9 si són grans i 12 si són petites. Coure a 180º durant 15-20 minuts.

25 comentaris:

  1. No he fet servir mai sèrum de llet, de fet ni sabia que es feia servir com a ingredient :O

    ResponElimina
  2. M'encanten les magdalenes!!! i aquestes tenen una pinta fantàstica.
    Felicitats pels barret, a mi em va costat una mica, jeje!

    ResponElimina
  3. Que ricas se ven, con ese sabor a canela me encantan.
    Besos
    Cocinando con Montse

    ResponElimina
  4. ¡Cómo me apetecen!.. No sé que tiene la canela pero me resulta hasta adictiva.
    Besotes

    ResponElimina
  5. Imagino el aroma hermoso que debe tener la casa mientras se hornea...me encanta la receta..
    besos :)

    ResponElimina
  6. Tienen que estar deliciosa, con el café perfectas. Un abrazo, Clara.

    ResponElimina
  7. Que buenas con la canela...nunca las he probado y parece una tonteria no haberlo pensado antes para variar el sabor ...te quedaron maravillosas!

    Besos.

    ResponElimina
  8. t'han quedat unes magdalenes perfectes! m'encanta com les has entaulat amb el té, em sembla una combinació immillorable.
    pt!

    ResponElimina
  9. Que ricas María José, yo todavía hago las magdalenas de canela y claras que te copié, son una delicia, a ver si me tiro con estas.
    Tus recetas no fallan!
    Un beso.

    ResponElimina
  10. Hummmmmmm .....el més bó es l'olorea que despren la cuina mentre es van couen al forn.
    petons

    ResponElimina
  11. M´agrada molt tot el que porta canyella.. aquestes magdalenes han d´estar insuperables!!!! m´agraden molt!!!! petons,

    ResponElimina
  12. M´agrada molt tot el que porta canyella.. aquestes magdalenes han d´estar insuperables!!!! m´agraden molt!!!! petons,

    ResponElimina
  13. Unas magdalenas deliciosas.
    Besitos.

    ResponElimina
  14. Ha ha ha, m'ha fet gràcia, això que expliques de l'anglès. No sé pas què te'n van dir, la teva família, però veig que t'ha fet canviar d'idea. Les magdalenes que has fet són una delícia, cim ben alt, sí!! Petons

    ResponElimina
  15. No sabia que existia el sèrum de llet. Tan quedat unes magdalenes fantàstiques i de ben segur molt bones Ummm
    Petons

    ResponElimina
  16. Se las vi a Eva y todavía no las he hecho...a ver si las hago porque realmente tienen que estar deliciosas...besos

    ResponElimina
  17. El serum l´he fet servir per pa de pessic , per magdalenes no, ja veig que queden molt be. Petonets

    ResponElimina
  18. Apunto, apunto... que rica pinta tienen tus magdalenas... mnnnn

    ResponElimina
  19. Maria- José, aquesta setmana també he fet magdalenes, però aquestes teves són perfectes. No he usat mai serum de llet. Hauré d'investigar.
    Una abraçada,
    Nani

    ResponElimina
  20. Pues fíjate que a mi se me ha hecho más extraño ver suero de leche, y cuando he visto Buttermilk he dicho: Ah! vale!!! Jejeje, por Dios, cómo somos los blogueros!!!

    ResponElimina
  21. jeje estic amb tu els noms en d'altres idiomes avegades queden molt bé. Les magdalenes delicioses.
    Una abraçada

    ResponElimina
  22. Me llevo la bandeja, el azucarera, los vasitos, la tetera por descontado y por supuesto, también las madalenas, es decir, chica, me lo llevo todo, Que preciosidad de estilismo, no sabes lo que me ha gustado, y después también la receta, obvio, eres una gran cocinera y me encanta todo lo que haces

    un besazo y buena semana

    ResponElimina
  23. Maria Jose se ven deliciosas además llevando canela ya me gustan y la foto ideal para practicar ehhhhh.
    Besos

    ResponElimina
  24. Amb el gustet de canyella han d'estar super!!! per a un bon berenar o esmorzar... a tota hora!

    ResponElimina
  25. What a lovely tea pot! Thanks for entering this month's DMBLGiT contest!

    ResponElimina

Gràcies per passar per la meva cuina i deixar-me un comentari.
Maria José

Gracias por pasar por mi cocina y dejarme un comentario.
Maria José