Menú

dimarts, 19 de març de 2013

PASTÍS DE TRUFA I TARONJA

“Els va fer riure amargament entendre que, fins a aquest moment, havien cregut que arribaria el dia en què serien lliures, en què s'escaparien a un lloc llunyà, més estrany i més perillós que aquell lloc denominat món...” (Fora de perill en la cuina. Aisling Foster)

Haig de ser molt innocent, perquè jo encara segueixo pensant que el món és aquest lloc meravellós que encara tinc per descobrir...


Tot un descobriment sí que ha estat un dels últims llibres que m'he comprat: “Boutique de pastelería” de Peggy Porschen...una autèntica joia! amb unes receptes estupendes i una fotografia super cuidada...amor a primera vista, vaja...d'ell és aquesta recepta que publico avui i que ens va entusiasmar a tots.

I com avui és el meu sant :) aprofito també per a convidar-vos a un bocí virtual d'aquest deliciós pastís i felicitar als pares i a tots aquells que com jo celebren avui la seva onomàstica!!

PASTÍS DE TRUFA I TARONJA

Ingredients per al bescuit:
-200 g de mantega estovada
-200 g de sucre
-un polsim de sal
-ratlladura de 3 taronges
-4 ous mitjans
-200 g de farina
-1 sobre de llevat

Ingredients per a l'almívar de sucre:
-suc de 3 taronges acabades d´esprèmer
-150 g de sucre
-2 cullerades de licor de taronja (Cointreau)

Ingredients per la ganache:
-250 g de crema de llet espessa
-300 g de xocolata (mínim 53% de cacao) picat o en gotes
-1 culleradeta de glucosa

Ingredients per al farcit:
-3 o 4 cullerades de confitura de taronja amarga


Preparació:

Per al bescuit: Posar la mantega, el sucre, la sal i la ratlladura de taronja en un bol i batre junts fins que la preparació blanquegi i estigui esponjosa.
Batre lleugerament els ous en un altre bol i agregar-los a poc a poc a la barreja de mantega sense deixar de batre amb rapidesa. Si la preparació comencés a separar-se, deixar d'afegir ou i incorporar batent dues o tres cullerades de farina. Això farà que la massa quedi lligada. Una vegada afegit tot l'ou, sedasssar la farina per damunt i remoure lleugerament. Això assegura que el bescuit es mantingui lleuger i esponjós.
Dividir la massa entre tres motlles greixats de 20 cm i coure cadascun de 15 a 20 minuts o fins que punxant amb un escuradents aquest surti net. Deixar reposar uns minuts i pinzellar la seva superfície amb el almívar mentre encara estan calents, així s'absorbeix més ràpidament. Una vegada tebis, retirar els bescuits del motlle i deixar refredar-los. Després embolicar-los en paper film i deixar-los reposar tota la nit a temperatura ambient, d'aquesta forma es mantindran sucosos i tindran la textura perfecta per polir-los i emplenar-los. Si es retallen després de coure´ls tendeixen a esmicolar-se o fins i tot trencar-se.

Mentre es couen els bescuits preparar l'almívar per remullar. Posar el suc de taronja i el sucre en un cassó i portar a ebullició. Coure a foc lent fins que el sucre s'hagi dissolt bé. Deixar refredar lleugerament, afegir el licor de taronja i reservar.

Per fer la ganache, abocar la crema en un cassó i escalfar-la lentament al foc. Posar la xocolata en un bol i afegir per damunt la crema calenta. Remoure suaument amb una batedora de varetes o una espàtula fins que la xocolata s'hagi fos. Agregar la glucosa i deixar que la ganache qualli fins que adquireixi una consistència de mantegosa.

Per muntar el pastís, polir els bescuits i unir les tres capes usant ganache per a la primera capa i confitura de taronja per a la segona. Usar la resta de ganache per recobrir la superfície i els costats del pastís, reservant una cullerada aproximadament per decorar amb una màniga pastissera amb forat petit.
La ganache ha d'abocar-se calenta sobre el pastís i després es deixa refredar fins que qualli abans de decorar.


I amb aquesta recepta participo al Concurs Mossegades de març organitzat per Anar de tapes, que aquest mes està dedicat a la xocolata...com veieu no em podia negar, és el meu ingredient preferit!!

35 comentaris:

  1. Felicitarte por tu santo y por esa tarta tan estupenda, te ha quedado de capricho. Un abrazo, Clara.

    ResponElimina
  2. Per molts anys i disfruta del teu super pastís

    ResponElimina
  3. UN PASTÍS PERFECTE PER CELEBRAR EL TEU sant...MOLTES FELICITATS! PETONS

    ResponElimina
  4. M.José, no som innocents, el que som és unes romàntiques! A mi també em passa, i per més entrebancs l'endemà m'aixeco amb la mateixa il·lusió!
    Un pastís deliciós, me n'apunto la combonació, ha de ser boníssim, i una mica de dolçor no ens aniria malament a tots.
    Petonets, guapa!

    ResponElimina
  5. Ai, si, i MOLTES FELICITATS!!!!!!!!!!!!!!!!!! jejejeje, vaig despistada últimament!

    ResponElimina
  6. Mmm que delicia de tarta ¡me encanta! :), esta semana con las fallas no he parado de comer dulce, a partir de mañana voy a tener unos días ligeros totalmente, pero es pensarlo y enseguida dejar tentarme por recetas tan maravillosas como esta deliciosa tarta, Un beso

    ResponElimina
  7. María José mucha suerte en el concurso porque la tarta se ve deliciosa y los ingredientes combinan a la perfección ejej...y MUCHAS FELICIDADES!!!!!!

    ResponElimina
  8. Un altra vegada felicitats i un pastís que ha de ser una delicia!!! Petonets

    ResponElimina
  9. Que pases un buen día. Sigue soñando, no pierdas la ilusión. Tal vez descubras ese mundo maravilloso que todos queremos encontrar.
    Petons
    Blanca de JUEGO DE SABORES

    ResponElimina
  10. No te'n quedarà algun trosset?
    Fa una pinta boníssima, felicitats, pel sant i pel pastís!

    ResponElimina
  11. Felicidades,que pases un buen día.
    Un pastel delicioso, me encanta la combinación de naranja y chocolate.
    Besos
    Cocinando con Montse

    ResponElimina
  12. és un dels pastissos que m'agraden més. la combinació taronja i xocolata, és de les meves preferides. Moltes felicitats! i molt bon pastís d'aniversari

    ResponElimina
  13. Tiene una pinta tremenda, deliciosa.
    besitos

    ResponElimina
  14. Una combinació perfecta taronja i xocolata i ben negra, m'agrada molt.

    Muas!

    ResponElimina
  15. Maria José, has anat sobre segur. Taronja i xocolata, una manera de celebrar Sant Josep molt bona. Felicitats!
    Nani

    ResponElimina
  16. Tiene que estar buenísima, felicidades

    ResponElimina
  17. Re-ce-tón!!!! Es una gozada.

    Besos.

    ResponElimina
  18. ooohhh que se'm fa la boca aigua, i més a aquestes hores!! moltes felicitats ! per tu i per la creació! petons

    ResponElimina
  19. Uauuuuuuuuuuuuu, pero que ricura, es imposible no triunfar con semejante tarta, te ha quedado impresionante. Me recuerda a como hacían las tartas siempre en Montevideo, con muchas capas. Y choco-naranja, fórmula perfecta.

    te felicito

    un besazo enorme y feliz día

    ResponElimina
  20. Aquestes hores un trosset m’aniria molt bé Ummm
    T’ha quedat fantàstic. Moltes felicitats
    Petons

    ResponElimina
  21. Vaya pinta. De las cosas que más me pueden gustar: el chocolate con naranja. Enhorabuena.

    ResponElimina
  22. M'estic imaginant el ric que ha d'estar aquesta combinació de xocolata i taronja...

    ResponElimina
  23. Ahora mismo me comía un trozo de esta tarta. Tiene una pinta estupenda. Un saludo

    ResponElimina
  24. Que el sábado pasado me compré el libro de Peggy Porshen!!!!! siiiiii que fotos, que de tooodooo!! Este pastel es uno de los marcados por Martin como imprescindibles para amortizar el coste del libro!!! Que pinta tiene!! Un beso guapa

    ResponElimina
  25. Que pinta tan espectacular tiene tu tarta! Me encanta tu blog y tus recetas. Aqui me quedo siguiendote! Saludos de Pasta Academy!

    ResponElimina
  26. Es el tandem de sabores que mas me gusta del mundo mundial !!!! la verdad es que tiene una pinta de morirse ...
    Besos

    ResponElimina
  27. Ostres Mª José, espectacular! Estic segura que aquest pastís és boníssim: taronja i xocolata... una de les millors combinacions!
    Enhorabona pel teu blog, per aquí em quedo!

    ResponElimina
  28. Ooooooooooh que tarta más preciosa y que rica. Besos

    ResponElimina
  29. Maria jose felicidades con ese pastel la celebración seria redonda que rico estaría.
    Saludos

    ResponElimina
  30. Felicidades con retraso!!! el pastel tiene un aspecto estupendo, la combinación de chocolate y naranja....que delicia!! un besito

    ResponElimina
  31. Mmmmm, quina delícia la combinació xocolata-taronja!!! fixa't que he vist llibres de la Peggy Porschen però mai no m'he parat a fullejar-los amb atenció (ho faré a partir d'ara ;-)
    Per cert, les galetetes de nius de Pascua són una preciositat, també!

    Petons

    ResponElimina
  32. Me como un trocito, está de puro vicio...
    Un beso.

    ResponElimina
  33. Hola!! Quina bona pinta!!

    Et convido a que passis pel meu blog www.amimanerablog.com i participis en una nova iniciativa per compartir receptes de repostería: el Club Bakery!!

    Allà t'espero!!

    Petons
    Patricia

    ResponElimina

Gràcies per passar per la meva cuina i deixar-me un comentari.
Maria José

Gracias por pasar por mi cocina y dejarme un comentario.
Maria José