Menú

dijous, 11 d’abril de 2013

DALKY DE MADUIXES

"Res hi ha al món, ni home ni diable ni cosa alguna, que sigui per a mi tan sospitós com l'amor, doncs aquest penetra en l'ànima més que qualsevol altra cosa. Res hi ha que ocupi i lligui més al cor que l'amor. Per això, quan no disposa d'armes per governar-se, l'ànima s'enfonsa, per l'amor, en la més profunda de les ruïnes." (El nom de la Rosa. Umberto Eco)


Quan era nena, en la nevera de la meva casa no hi havia ni dalkys, ni natilles preparades, ni coca-cola, ni qualsevol altre tipus de refresc. La meva mare era totalment contraria a ells, i, de fet, us confesso que no fa tant que vaig provar el meu primer dònut :)

En aquella època em sentia fatal per ser l'única de les meves amigues a la qual no li permetien menjar més que aliments casolans i "sans", però ara que sóc mare la truita ha donat la volta i ho veig amb altres ulls. Per això no vaig poder resistir-me a preparar aquestes postres de maduixes naturals, molt fàcils i ràpides de fer amb l'ajuda de la Thermomix. Als meus fills els hi varen encantar...així que tots contents ;)


DALKY DE MADUIXES

Ingredients: 
-270 grams de maduixes (pesades ja netes i trossejades)
-500 grams de llet
-100 grams de sucre
-3 ous batuts
-25 grams de Maizena

Preparació:
Posar les maduixes en el vas de la Thermomix i les triturem 20 s/velocitat progressiva 8-10.
Afegir la resta d'ingredients i programar 8 minuts/90º/velocitat 4.
Repartir la barreja en gots, deixar refredar i guardar-los a la nevera.
Es poden acompanyar de nata muntada, jo els vaig empolvorar amb cacau mòlt.

Amb aquesta recepta participo al Concurs Mossegades d´aquest mes, organitzat per Anardetapes, dedicat a les maduixes.


29 comentaris:

  1. Pero cuánto cocinas!! y qué bien por cierto. Me han gustado, además tengo una caja de tres kilos de fresas en la nevera...¿ A qué no te imaginas lo que va a tomar mi Pablo mañana de postre?

    besitos guapetona

    ResponElimina
  2. Como me gusta y sin complicaciones y ademas estamos en plena temporada de fresa, besos

    ResponElimina
  3. En casa era igual, a veces nos dejaban alguna chucheria, pero no en exceso, y mi Madre siempre era de hacerlo todo en casa, así que esta ricura tengo que probarla!

    Besos muchos.

    ResponElimina
  4. QUe booo!!! m'encanten els postres amb maduixes!! i aquest és super original tipus dalky! petons

    ResponElimina
  5. Fantàstics! Són d'aquelles postres tant fàcils de preparar amb la Thermo que ni te n'adones. Prenc nota i els faig quan caigui un grapat de maduixes a les meves mans.
    Bon cap de setmana!

    ResponElimina
  6. Fantàstics! Són d'aquelles postres tant fàcils de preparar amb la Thermo que ni te n'adones. Prenc nota i els faig quan caigui un grapat de maduixes a les meves mans.
    Bon cap de setmana!

    ResponElimina
  7. Fantàstics! Són d'aquelles postres tant fàcils de preparar amb la Thermo que ni te n'adones. Prenc nota i els faig quan caigui un grapat de maduixes a les meves mans.
    Bon cap de setmana!

    ResponElimina
  8. Fantàstics! Són d'aquelles postres tant fàcils de preparar amb la Thermo que ni te n'adones. Prenc nota i els faig quan caigui un grapat de maduixes a les meves mans.
    Bon cap de setmana!

    ResponElimina
  9. Uau!! Ma josé, m'ha encantat auqesta recepta. i amb fruites!! mmmm... aquests dalkys els faré!

    ResponElimina
  10. Hace tiempo quería esta receta.Y de tí me fío :))
    Muchas gracias,te quedaron divinos estos vasitos.
    Buen fin de semana.

    Besos

    ResponElimina
  11. Que bo i fàcil sembla. No cal comprar Dalkys, aquests són molt millors

    ResponElimina
  12. Doncs ja som dues. a casa meva era igual jejeje....
    M'emporto aquesta recepta que li prepararé a l'Annie. Segur que li encanta!!!
    Petonets i bon cap de setmana guapa

    ResponElimina
  13. A casa tampoc eren de comprar segons que... algún donut com a caprici quan estava malalta i poc més. Els flams, cremes i demès es feien a casa. Li fare al meu fill a veure si li agrade ja que perque es begui un got de llet tinc que anar darrera com un corcó. A veure si així....
    Petons!

    ResponElimina
  14. Nosaltres si que teniem aquestes cosses, teniem botiga!!

    Pero em sembla molt bé no deixar menjsar al nens només en dies puntuals.

    Visca el mensar sa!!

    Quina delicia, aquestes postres.

    Petons bonica

    ResponElimina
  15. Me han encantado,yo no soy de yogures pero a mi maridin le va a chiflar,preciosas las fotos mi niña.
    besotes!! ;)

    ResponElimina
  16. Jo igual que tu, he viscut una infància vuida de "golosinas"...i saps que va ser el pitxor per mi.... LA NOCILLA..mare meva, quan anava a casa d'un altre nen i la seva mare ens feia per berenar quelcom amb nocilla...jo moria. I quan em vaig independitzar el primer que vaig comprar es un pot de nocilla... i no vaig parar fins que me'l vaig acabar!
    Els Dalkys m'encanten...així que aquest teu ha de ser bonsssim... me'l apunto!

    ResponElimina
  17. Que bó i a més fàcial de fer: I ara ho tenim tant bé per fer postres amb maduixes .
    Petons

    ResponElimina
  18. Una recepta plena de nostalgia.
    Encara que no n'era gaire consumidora, em guardo la recepta per fer-ne!

    ResponElimina
  19. Nada mejor que un postre donde sabes exactamente lo que comen tus hijos y tu mism@. Esos vasitos además de fáciles se ven riquisimos. Deberíamos apostar mucho más por una alimentación menos prefabricada con la de aparatos que tenemos para facilitarnos una casera como en este caso. Besos

    ResponElimina
  20. Ohhh però quina bona pinta!!!! M'encanten els teus Dalkys de maduixes, em recorden una mica als petit suisse amb el color i la textura, me n'has fet venir unes ganes jejjeje.

    Petonets!!!

    ResponElimina
  21. Ja ja!!! com et deia l´altra dia...els tinc pendents, he fet petit suisse, i em falta els dalkys, tu al revés oi? Uns gotets molts temptadors. Petons

    ResponElimina
  22. Tinc unes ganes que el Pol pugui menjar de tot!!!! Aquests Dalkys genials, ràpids i naturals!!!! Que bons!!

    ResponElimina
  23. Fa una pinta deliciosa. Això de la Thermomix m'ho hauré de pensar... el preu que té m'hi atura molt. Salutacions

    ResponElimina
  24. Me parece una receta fantástica mañana se los hago a mi hijo que las fresas le encantan.
    Saludos

    ResponElimina
  25. Què bo!! Nosaltres teniem premi només els diumenges...
    Bona setmana!

    ResponElimina
  26. A casa ni Dalkys, ni bollycaos, no tigretones ni res tú. Ara veig els motius, però alló era dur com una dieta espartana!!! :D

    ResponElimina
  27. Qué rico, María José! Y es que las fresas son simplemente maravillosas :)
    Besos.

    ResponElimina
  28. A casa eren lllesquetes de pa amb oli i xocolata. I ara hi penso molt. Maduixes, que bones!
    Nani

    ResponElimina
  29. Hola maca
    Avui he publicat al meu bloc la recepta dels teus Dalky's, moltes gràcies per compartir.
    Un petonet
    http://cocinandoconneusconthermomix.blogspot.com.es/2014/03/vasitos-de-fresa-y-nata.html

    ResponElimina

Gràcies per passar per la meva cuina i deixar-me un comentari.
Maria José

Gracias por pasar por mi cocina y dejarme un comentario.
Maria José