Menú

dijous, 16 de maig de 2013

COOKING CHALLENGE 36 - AMANIDA DE FRUITES AMB INFUSIÓ DE FLOR DE MALVA

“Sempre s'arriba a alguna part si es camina el suficient.” (Alícia al país de les meravelles. Lewis Carroll)


Aquest maig li tocava a la Mercè triar el repte de les Cookings Challenge i, essent el mes de les flors, ens va proposar preparar una recepta amb aquest ingredient. La Mercè és una persona molt organitzada i ens va dir la seva proposta amb molt de temps, la qual cosa em va permetre buscar una recepta que em resultés atractiva...però el meu goig no va durar massa, perquè no havia comptat amb que em resultaria tan difícil trobar a Eivissa flors comestibles...encara em faig un tip de riure cada vegada que penso en la cara de la noia de la floristeria quan li vaig demanar si tenia roses per fer un pastís :)

Al final em vaig decidir per una recepta del Jordi Roca i la vaig adaptar a la flor seca que he pogut trobar. La preparació d'aquesta recepta és molt senzilla i el resultat és espectacular, em va agradar molt l'aromàtic sabor de les flors combinat amb les fruites. Si voleu un resultat diferent al meu, poseu els plats d´amanida de fruites amb infusió de malva a la nevera i la infusió quallarà.

La veritat és que no pensava que l´experiència amb flors m´agradés tant. Per això m´he guardat ben guardada la recepta del pastís amb pètals de roses que vaig trobar, perquè quan tingui l´oportunitat de fer-la...em llançaré!! 


AMANIDA DE FRUITES AMB INFUSIÓ DE FLOR DE MALVA

Ingredients:
-1/2 litre d'aigua
-50 grams de sucre
-10 grams de flors seques de malva
-3 fulles de gelatina
-pell rallada d´una llimona
-1/2 quilo de maduixes
-2 plàtans
-1 poma
-1 llauna petita de préssecs en almívar escorreguts

Preparació:

Posar al foc l'aigua, el sucre i la pell ratllada de llimona. Quan comenci a bullir, llançar la mescla en un bol amb les flors seques de malva. Tapar i deixar infusionar. Quan hagi refredat una mica, afegir les fulles de gelatina prèviament hidratades i escorregudes, barrejar i deixar una mica més infusionant, després colar i deixar refredar.
Mentre, preparar la fruita, pelant-la i tallant-la en glaçons petits.
Servir una base de fruites en bols individuals i servir la infusió de malva amb una gerra, perquè cada comensal se serveixi la quantitat que desitgi.


I les receptes amb flors de la resta de cookings?
-Mercè
-Lourdes
-Ly
-Elvira
-Rosa 
-Maragda

25 comentaris:

  1. Holaaa, que ensalada tan novedosa para mi! mucho color que estimula los sentidos. Me ha encantado y sin duda me encantaría probarla.
    Un besooo

    ResponElimina
  2. Mª José i noies que heu fet receptes amb flors: felicitats!! Heu fet una gran feina, ens apropeu un producte amb el que no estem massa acostumats a cuinar, tret de les aromàtiques mediterrànies més conegudes. I a més ho mostreu amb unes fotografies precioses. Què més podem demanar? Petonets!

    ResponElimina
  3. Esto tiene que estar buenísimo, muy interesante esta infusión dulce con fruta! mmmhh!!

    ResponElimina
  4. Una recepta ben diferent del que acostument a fer. Encara son molt desconegudes les flors a l'hora de cuinar.
    Una presentació preciosa.
    Petons

    ResponElimina
  5. Això de cuinar amb flors té el seu puntet, i a més de quedar molt vistos i maco, ha d'estar ben bo!

    Petons!!

    ResponElimina
  6. Siiii, ami también me ha gustado mucho el reto y diii a mi también me sido muy dificil encontrar flores comestibles, una oena la verdad, pq ideas hay tantas y todas tan atractivas que se te apetece hacerlas todas.
    La tuya, me encanta, sencilla y seguro q deliciosa con ese sabor tan particular.
    bsss guapetona

    ResponElimina
  7. Bueno aquí no debía resultar tan difícil, pero la cosa se me torció un poquitín, pero al final encontré algo..jeje.

    Una cosita, esta receta tiene que ser deliciosa..y el pastel de pétalos de rosa... ni me imagino!! Deseando verlo.. Si hace falta cria tus propias rosas jaja.

    PEtonets

    ResponElimina
  8. Achei interessante e ficou linda.
    bjs

    ResponElimina
  9. Jaja... veo que lo de encontrar flores comestibles no solo me ha costado a mi... el día que vea un paquete en el super me lanzo como loca juas! A mi también me ha encantado el reto y tengo tantas recetas pendientes que me veo en el campo recoge que te recoge y mirando en san google si esa flor se come o no ;)...
    Me encanta tu ensalada... esa infusión de malva promete.
    Un besote

    ResponElimina
  10. Què original!!!! M'encanten aquestes propostes d'amanides, cromàtiques, aromàtiques i saludables, ja veuràs que a casa pasaran a ser un "top ten"
    Les fotos fantàstiques!
    Milers de petons eivissenca intrèpida!

    ResponElimina
  11. Original y muy colorista, alegra la vista y ademas tiene que estar rica, besos

    ResponElimina
  12. Estimada, quina amanida més acolorida! I segur que deliciosa! Si t'interessa el món de les flors, mira't el llibre que recomano de la Iolanda Bustos perquè jo he après un munt! Moltes de les flors que veiem pels marges ni sabem que són comestibles ni què són! ;)
    Gràcies per participar! :)
    Petooons!

    ResponElimina
  13. ¡¡tiene que estar deliciosa!!... Una forma genial de sorprender a unos invitados... ¡y pienso hacerlo!
    Besotes.

    ResponElimina
  14. Que original i diferent aquesta recepta! Petonets

    ResponElimina
  15. ohhh pero quina pasada!m'encanta

    ResponElimina
  16. Pues esa florista no tendría por qué haber puesto cara rara cuando le preguntaste por rosas para un pastel. Digo yo que toda una profesional debería saber que hay flores comestibles y otras que no lo son.

    Pero bueno, tú saliste del paso con unas flores malva. Será cuestión de poner un pequeño jardín en casa y cultivar plantitas culinarias de varios tipos.

    La macedonia es un postre que me recuerda a mi madre porque ella lo hacía con bastante frecuencia. Yo, sin embargo, no pongo en práctica su misma costumbre.

    Besos y feliz finde!

    ResponElimina
  17. Una amanida deliciosa!!!!
    A mi em faria cosa anar a comprar flors comestibles a una floristeria, no m'acabaria de creure que estiguin lliures de pesticides.... Per això sempre utilitzo les flors que tinc a casa, aquestes sí que són 100% de confiança, je,je...
    Petons

    ResponElimina
  18. Que maco tot: la recepta, la foto, el texte, la idea... tot!!! :)

    ResponElimina
  19. El punto aromático seguro que queda delicioso!!
    Bss

    ResponElimina
  20. uau , quina recepta ens dus avui , bonísima . tic tac tic tac . ja queda poquet he? besades menorquines

    ResponElimina
  21. Pues menos mal que no encontraste lo que buscabas que sino explota tu blog con la maravilla de pastel de rosas!!! Esta ensalada con infusión suena a las mil maravillas!!! Una aportación perfecta para los días de calor y para quedar genial con invitados !!! Un besote amiga

    ResponElimina
  22. Ohhhh, quina delicia!!!!! I tant original. Es una recepta de luxe.
    Si et ve de gust passar per el meu bloc, hi ha un sorteig.
    Petons!

    ResponElimina
  23. Hola! Caram sempre he tingut una mica de por a cuinar amb flors, però aquesta amanida fa una bona pinta nyam nyam!! Endavant amb el blog que és genial!

    ResponElimina
  24. Ohhhh!! Quina amanida més original!! És un plaer tan pel paladar com per la vista. M'encanta!!
    Ja he vist l'entrevista. Moltes felicitats!! M'ha agradat molt saber una mica més de tu.
    Petpnets bonica :-)

    ResponElimina
  25. Maria jose esa infusion de malva con la fruta es deliciosa.
    Casi seguro que iré pronto lo que no se es si te llevo flores comestibles como llegaran me parece que llegarían mustias.
    Mas vale que te compres unas macetas y te las cultives tu sin echarle ningún insecticida ni producto fitosanitario lo mas ecológicas posible, los tagetes son muy fáciles de cultivar.
    Besos

    ResponElimina

Gràcies per passar per la meva cuina i deixar-me un comentari.
Maria José

Gracias por pasar por mi cocina y dejarme un comentario.
Maria José