Menú

dilluns, 10 de juny de 2013

COOKING CHALLENGE 37 - CHARLOTA D'ESPÀRRECS FRESCOS AMB MOUSSE DE MASCARPONE I FOIE

“-Si no es deixa enrere el passat, no es pot avançar.
-Però no cal oblidar-lo –va argumentar Sarkis-. No es pot tancar el passat i tirar la clau.
-No és això el que volia dir. Clar que es pot recordar, de fet cal fer-ho i aprendre d'ell. Tot el que ens succeeix es pot acceptar, comprendre què va passar i per què, i seguir endavant. Com anàvem a avançar si continuéssim vivint en el passat?”

(Mel i ametlles. Maha Arhtar)

Avançar, avançar, sempre avançar...


Aquest mes ha passat tan ràpid per a mi i he tingut tanta activitat que no m'ha donat temps de publicar res des del nostre anterior repte...imperdonable!...encara sort que les meves cookings em posen les piles, perquè mai he deixat de participar en cap dels nostres reptes i no anava a començar aquest mes que l'encarregada era Maragda, la qual ens va proposar fer una charlota.

Des del primer moment em vaig sentir atreta pel seu repte, perquè encara no en tenia cap publicada al bloc i em venia de gust provar-la. Al principi vaig pensar en preparar la clàssica charlota dolça envoltada de bescuits, però es va creuar en el meu camí l'últim llibre de Bruno Oteiza i em vaig enamorar de la seva recepta salada de charlota, així que no m'ho vaig pensar més.

La recepta no és complicada però sí laboriosa, així que prendre-us el vostre temps per preparar-la i gaudiu amb el resultat. Vos asseguro que val la pena.


CHARLOTA D'ESPÀRRECS FRESCOS AMB MOUSSE DE MASCARPONE I FOIE

Ingredients:

-1 manat d'espàrrecs frescos

-100 grams de foie
-200 grams de formatge mascarpone
-2 tomàquets congelats
-2 rodanxes de poma
-4 fulls de gelatina
-2 cullerades de sucre
-100 ml de nata per muntar
-sal i pebre

Preparació:
Tallar les tiges dels espàrrecs perquè quedin de la mateixa mesura. Coure'ls en abundant aigua amb una mica de sal durant 6 o 7 minuts. Escórrer-los i posar-los en un bol amb aigua i glaçons durant 2 o 3 minuts. Escórrer-los de nou i posar-los sobre paper de cuina perquè quedin ben secs.
Posar els tomàquets congelats en un bol, cobrir-los amb paper film i cuinar-los en el microones a màxima temperatura durant cinc minuts. Com no tinc microones, jo els vaig posar durant vint minuts en el forn a 200ºC. Posar els tomàquets en un colador sobre un bol, perquè deixin anar tot el suc, pressionant-los amb una cullera. Reservar el suc.
Per fer la mousse, posar en un bol el formatge i el foie, salpebrar i batre.
Escalfar la meitat de la nata, introduir les fulles de gelatina escorregudes (prèviament remullades en un bol amb aigua freda) i remoure fins que es dissolguin. Agregar al bol de la mousse i barrejar bé. Muntar la resta de la nata amb unes varetes, incorporar-la al bol anterior i barrejar tot amb moviments suaus i envolupants. Deixar reposar una estona i introduir-ho en una màniga pastissera. Reservar en la nevera.
Per fer la charlota, col·locar un cèrcol sobre el plat de servir. Distribuir els espàrrecs (dempeus) per la part interior del motlle. Emplenar amb la mousse. Deixar reposar una hora en la nevera.
Partir les rodanxes de poma per la meitat i bullir-les uns 10 minuts. Escórrer-les, empolvorar-les amb sucre i cremar aquest amb l'ajuda d'un bufador.
Retirar el cèrcol de la charlota. Posar el suc de tomàquet al voltant d'aquesta, esquitxant el suc amb unes gotes d'oli d'oliva. Col·locar damunt de la charlota una rodanxa de poma caramelitzada i servir.



I les charlotes de la resta de cookings?
-Maragda
-Mercè
-Lourdes
-Ly
-Elvira
-Rosa
-Núria

33 comentaris:

  1. Siempre me paro en tu texto elegido.. Cómo me gustan. Y aunque lo de hoy lo conocía me ha venido muy bien recordarlo. Y de la Charlota me ha encantado la mezcla tan exótica que lleva.. ooohhh.. me encanta.
    Besotes.

    ResponElimina
  2. Hacía tiempo que no veía algo tan original, alucinado es la palabra! qué imaginación la de Bruno y que bien ejecutada por ti!

    ResponElimina
  3. pero quina pinta!! aquesta barreja de foie i mascarpone ha de ser ben explosiva!! m'hi apunto ! petons

    ResponElimina
  4. Molt original aquesta recepta. Queda apuntada. Petons

    ResponElimina
  5. Una molt bona versió de la charlota. Sui generis i molt original!

    ResponElimina
  6. Sirena pitiüsa!

    Ual.la! Boníssima i luxosa. M'he quedat salivant... la trobo super original.
    Amb les fotos estas que te sales!
    Moltíssimes gràcies per participar i molts besets!!!

    ResponElimina
  7. Pero qué original y qué presentación taaaaaan preciosa, me ha cautivado, una monada que debe de estar absolutamente delicioso, te felicito!

    un besazo y feliz día

    ResponElimina
  8. Me encanta la presentación, una combinación de sabores exquisita. Besos.

    ResponElimina
  9. Mira que m'agraden les charlotes dolces, però és que aquesta salada està cridant a ser menjada!

    Petons!

    ResponElimina
  10. M'encanta la teva proposta, M.José!
    Gràcies, bonica!

    ResponElimina
  11. MUY BUENA Y LA PRESENTACION EXPECTACULAR.
    BESITOS.

    ResponElimina
  12. Qué rica, por favor! que buenísima pinta tiene tu charlote.... me encanta! un besazo guapa

    ResponElimina
  13. La trobo deliciosa com a plat estrella dels meus sopars a la terrassa, te uns ingredients deliciosos, i la presentació de 10. Petonets

    ResponElimina
  14. Original y bellísima la presentación ,tengo que probarlo ...besos .

    ResponElimina
  15. Fabuloso rubia!!!!
    Molt molt chulo... estic sense paraulas!!! molt be!

    ResponElimina
  16. Se come con el estomago y con la vista. Un acierto para el paladar, me encanta. Bss

    Virginia "sweet and sour"

    ResponElimina
  17. Estic meravellada, quina charlota tan ben polida, m'encanta per fer-la amb convidats i deixar-los bocabadats, gràcies guapa, una besada

    ResponElimina
  18. Avançar, avançar i avançar. M'han vingut de perles aquestes paraules.
    I sobre la recepta, no es pot dir res més que sensacional.
    Petons

    ResponElimina
  19. Muy buena la reflexión, tanto como esa charlota que tiene una presentación de 10 y una mezcla de 11. Me encanta cómo te ha quedado María José!!. Besos

    ResponElimina
  20. Amb el que m'agraden els espàrrecs i el mascarpone!!!
    M'encanta!!!

    I la trobada genial, no?

    ResponElimina
  21. Qué maravilla de receta, Mª José!!

    Un beso

    ResponElimina
  22. Impresionant bonica!! quina passada de combinació i quina presentació.

    Petons

    ResponElimina
  23. Una pasada, me ha parecido bonita pero sospecho que está realmente deliciosa.
    Un besote.

    ResponElimina
  24. Impresionantemente delicioso niña!! Que bonito, rico y original.

    Mil besos.

    ResponElimina
  25. Avanzo que te avanzo para no seguir babeando con esta charlota!! Este Bruno Oteiza es genial, la charlota que tenía publicada en el blog era de él y también con espárragos, esta que has puesto hoy me tiene enamorada, todos los ingredientes me encantan!! Un beso gemela postiza jajaja

    ResponElimina
  26. Maria jose que plato mas original, además de que el foie me encanta, así que esa mousse es de las mías.
    Besos

    ResponElimina
  27. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  28. Hola, Mª José,
    Com anem?
    Preciosa entrada,
    Aquest any participaràs?
    Bon cap de setmana fins ben aviat,
    fina

    ResponElimina
  29. Wooow, que rica combinación y que chula la presentación
    Bss

    ResponElimina
  30. tienes un blog maravilloso,no sólo por las recetas sino por las fotos, me quedo a seguirte,,,besos

    ResponElimina
  31. Hola guapa, ando un poco desaparecida, pero entre el trabajo, unas pequeñas vacaciones qu ehe tomado y el viaje que he hecho, el tiempo no me ha dado para más.
    El otro día vi de pasada esta receta y no quería dejar de decirte lo que me ha gustado, no solo la presentación, sino también lo rica que debe estar.

    Un besito,

    ResponElimina

Gràcies per passar per la meva cuina i deixar-me un comentari.
Maria José

Gracias por pasar por mi cocina y dejarme un comentario.
Maria José