Menú

dilluns, 17 de juny de 2013

PASTÍS CLÀSSIC DE LLIMONA

“Aquella nit, abans de ficar-se en el llit, va obrir una capseta de vellut vermell que havia guardat en un calaix de la seva còmoda i va treure el medalló d'or partit per la meitat i la cadena que sempre portava al coll la seva mare. L'altra meitat la tenia Sarkis. “Seguirà amb vida?”, es va preguntar. La seva mare li havia explicat que el seu pare va tallar aquest medalló quan es van casar, li va posar la meitat al coll i li va dir que solament si rebia l'altra meitat podria estar segura que havia mort. Si no, li va prometre que sempre trobaria la forma de tornar a ella. Nina va aixecar el medalló i va deixar que pengés de cadena d'or” (Mel i ametlles. Maha Arhtar)


La de vegades que tenim el millor al nostre costat i no sabem reconèixer-ho...és el que m'ha ocorregut amb aquesta recepta, he passat per sobre d'ella moltes vegades però, fins avui, no m'havia decidit a fer-la i el resultat ens ha conquistat a tots, fins i tot als més petits :)

El farciment és facilíssim de preparar, i la massa, enriquida amb ametlles, és més bona de treballar del que em semblava al principi, doncs vaig poder-la estendre fàcilment. 

Animeu-vos a provar-la, segur que vos agradarà. Ara que la calor ja s'ha instal·lat entre nosaltres, aquest pastís fresquet de la nevera és un mos al que és difícil resistir-se!!

PASTÍS CLÀSSIC DE LLIMONA

Ingredients per a la massa:
- 185 g de farina
- 60 g de sucre mòlt
- 35 g d'ametlles mòltes
- 125 g de mantega freda en daus
- 1 rovell d'ou a temperatura ambient

Ingredients per al farcit:
- ratlladura d'una pell de llimona
- 80 ml de suc de llimona
- 5 ous a temperatura ambient
- 175 g de sucre 
- 300 ml de crema de llet espessa

Preparació:
Per a preparar la pasta, abocar la farina, el sucre, les ametlles mòltes i la mantega en un robot i pastar fins que la barreja adquireixi la consistència d'unes molles fines. Afegir la barreja i tornar a batre fins que la massa es cohesioni. Pastar breument sobre una superfície de treball lleugerament enfarinada fins que la massa adquireixi una textura homogènia. Donar-li forma de bola, embolicar-la en plàstic i guardar-la en el frigorífic durant mitja hora.
Calentar el forn a 180ºC i untar amb mantega un motlle desmoldable de vores acanalades. Estendre la massa entre dues làmines de paper sulfuritzat. Retirar el paper superior, invertir acuradament la massa en el motlle i retirar la segona làmina de paper, de manera que la massa cobreixi el fons i les vores del motlle. Retirar l'excés de pasta i guardar el motlle en la nevera deu minuts.
Folrar el fons del motlle amb paper sulfuritzat arrugat i abocar damunt uns llegums o arròs cru. Coure al forn deu minuts. Retirar el paper i els llegums i coure deu minuts més o fins que el fons estigui lleugerament daurat. Reservar fins que es refredi. Baixar la temperatura del forn a 140ºC.
Per preparar el farciment, posar la ratlladura de llimona, el suc, els ous, el sucre i la crema en un bol i batre bé. Abocar amb cura el farciment sobre el motlle i coure uns 45 minuts o fins que el farciment hagi quallat. Deixar refredar uns 10 minuts i introduir en el frigorífic per servir el pastís fred. Pot acompanyar-se de nata batuda.


I per acabar la meva entrada d´avui amb un fermall d'or, vull convidar-vos a celebrar l´aniversari de La quinta de Luculus, el bloc de la meva estimada Maragda, que aquest mes compleix cinc anys (sí, sí, cinc) i ho festeja amb un magnífic "Repte 3x4".
Animau-vos a participar!!, hi ha un munt de premis extraordinaris per als guanyadors...i amb un jurat també molt especial ;)

26 comentaris:

  1. mmm! quina delícia! no destaca per ser original, però per això algunes coses traspassen el pas del temps, perquè són boníssimes!!!

    ResponElimina
  2. Ja ho pots ben dir, molts cops no ens adonem de les coses senzilles (i bones) que tenim davant i quan les veiem, és quan pensem que perquè no les hem fet abans!

    Un pastís deliciós!

    Petons!

    ResponElimina
  3. Ficou uma linda tarte e com sabor a limão agrada-me.
    Boa semana
    bjs

    ResponElimina
  4. I tan clàssic i per això al calaix!!! Ptnts

    ResponElimina
  5. Bon pastís i que no és perdi "lo d´abans" que aquestes receptes són les autèntiques! Petons

    ResponElimina
  6. Lo clásico nunca muere y por algo será. Me imagino que esas almendras en la masa le tiene que dar una textura muy rica. Me encanta lo que se utiliza la almendra en las islas en muchos postres. Tomo nota!!. Besos

    ResponElimina
  7. Ooohhh!!! que bó.. tot un clàssic que sempre sap a poc.. M´encanta. Petons,

    ResponElimina
  8. Si és que per virgaries que es facin a la cuina sempre ve de gust un plat de sempre, fresquet i senzill

    ResponElimina
  9. Si és un clàssic és per alguna cosa hehehe.
    Tinc molta calda, vull un trosset de pastís fresc i cítric!! :D

    ResponElimina
  10. Maria José el pastis de llimona me pareix molt refrescant y este especialment queda bonissim.
    Un abraç

    ResponElimina
  11. A vegades ens entastem en buscar coses originals i ens perdem les més clàssiques.
    Un pastís genial.
    petons

    ResponElimina
  12. quina pinta aquest pastis!! el que donaria per agafar un trosset ara! petons

    ResponElimina
  13. Lo has bordado esto es una verdadera ricura, me encanta tu cocina tan cercana, es una delicia siempre venir, aunque me vaya con antojos terribles!

    Besos linda.

    ResponElimina
  14. Aquest pastís es un clàssic, però del bons! Es un dels meus preferits.
    Una abraçada

    ResponElimina
  15. Es un clàssic que sempre queda bé i esta molt bo
    Petons

    ResponElimina
  16. M'agrada molt aquesta base perquè porta farina d'ametlla i li ha de donar un toc especial! Gràcies, M.José!

    ResponElimina
  17. Que buena¡¡¡¡ se ve riquisima, tiene que ser muy suave, me la llevo
    besos

    ResponElimina
  18. M'agrada moltíssim!!! I m'agrada encara més que per al farcit no hagis emprat ous, la fa molt més lleugera! Agafo idea jeje :)

    ResponElimina
  19. Un clásico irresistible!!!! te quedó divino! besitos

    ResponElimina
  20. Es uan de las tartas que más me gustam y curiosamente aún no la tengo publicada en el blog. viendo la tuya me han entrado gnas de preparar una. Qué delicia!!!

    Besos cariñosos,

    ResponElimina
  21. Quan una recepta agafa l'etiqueta de clàssica... deu ser per alguna cosa, no et sembla'

    Exquisit el pastís!!!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  22. Quina recepta més senzilla i gustosa!! Me l'apunte!!

    ResponElimina
  23. Guapíssima!!!
    Quin cap el meu! Estava convençuda que t'havia comentat... :(
    Moltes gràcies per la difusió!!!
    La recepta pinta meravellosa, i amb llimona! la faré sí o sí!
    Molts petons!!! I fins dissabte ;)

    ResponElimina
  24. Què fresqueta la llimona i quina patxoca fa aquest pastís :) Molt bo, segur!

    ResponElimina

Gràcies per passar per la meva cuina i deixar-me un comentari.
Maria José

Gracias por pasar por mi cocina y dejarme un comentario.
Maria José