Menú

dimecres, 3 de juliol de 2013

CAKE DE CARABASSÍ I PARMESÀ

“L'home és l'únic animal que es crea necessitats que gens tenen a veure amb la subsistència de l'individu i amb la reproducció de l'espècie. No li basta menjar per alimentar-se, sinó que condimenta els aliments, de manera que afegeixin plaure a la satisfacció de la seva necessitat. No li basta vestir-se per abrigar-se, sinó que afegeix, a aquesta funció tan elemental, l'exigència de confeccionar la seva roba amb determinades formes i colors. No s'acontenta amb acollir-se, sinó que construeix edificis amb línies harmonioses i capritxoses que excedeixen de la seva necessitat: la qual cosa no ocorre amb el cau de la guineu, el cau del conill o el niu de la cigonya. Hi ha alguna cosa més inútil que la corbata que porta vostè posada?" (Les línies tortes de Déu. Torcuato Luca de Tena)


M´estic pensant seriosament si contractar un negre literari que m´ajudi...perquè no arribo a tot!!

Sóc una rendida admiradora dels companys blocaires que publiquen una recepta cada dia, són presents en totes les xarxes socials, participant activament en facebook, twitter o Google+ i, a més, tenen temps de visitar i comentar en els blocs que segueixen...que m´expliquin com ho fan, perquè per a mi és un misteri!!

Ara portava alguns dies sense publicar i no per falta de ganes sinó per falta de temps, però heu de saber que passo pels vostres blocs i us llegeixo a les xarxes socials, encara que ho faci en silenci.

Si algun dia em veieu present en tots costats i en totes les festes, ja ho sabeu...serà que hauré contractat una legió de barrufets perquè m´ajudin... mestres tant seguiré arribant a tot amb prou feines... però arribant! :)

Per cert, que per fer aquest cake si vaig tenir ajuda, la del meu fill que des de que és fan de #MasterChef em segueix per la cuina sense desenganxar-se de mi


CAKE DE CARABASSÍ I PARMESÀ

Ingredients:
- 200 grams de farina
- 1 sobre de llevat químic
- 3 ous
- 100 grams de formatge gruyère ratllat
- ¼ de got d'oli d'oliva
- ¼ de got d´oli de girasol
- ½ got de llet
- 20 grams de mantega
- 250 grams de carabassí
- 100 grams de formatge parmesà
- 1 grapat d'alfàbrega picada
- sal i pebre

Preparació:
Rentar i ratllar el carabassí. En una paella fondre la mantega i daurar el carabassí fins que ja no desprenguin aigua.
Barrejar la farina i el llevat. D'altra banda, batre a mà els ous, els olis i la llet. Salpebrar aquesta preparació i incorporar-la lentament a la farina per obtenir una barreja sense grumolls.
Afegir els formatges, l'alfàbrega i el carabassí i tornar a barrejar.
Untar amb mantega un motlle de plum-cake. Abocar la preparació i coure a forn precalentat a 180ºC durant 50 minuts o fins que punxant amb un escuradents aquest surti net. Abans de treure el cake del motlle deixar-lo refredar. Servir amb salsa de tomàquet.

27 comentaris:

  1. Una de mis muchas debilidades es el calabacín...y en salado me parece lo más delicioso un bizcocho, así que me quedo con esta ricura, con ese corte que se ve para devorar!

    Besos,linda.

    ResponElimina
  2. Ostres, he fet pastís de carbassó però no tenia el punt del parmesà... ha de ser ben bó!! :)

    ResponElimina
  3. Cada vegada hi ha mes blocs, no es pot arribar a tots i quasi sempre deixem alguna entrada sense comentar que no vol dir sense veure, ja m'agradaria també aconseguir un parell de barrufets per poder estar-hi a tot i sempre en queda penjada qualcú, que li en de fer!

    Per una altre banda has fet un pastis ben bo, és mes per aprofitar bé el temps i menjar sa que ara amb els nens a casa ens fan falta receptes com aquestes.

    Un beso, guapa

    ResponElimina
  4. Ja ja ja...em passa el mateix...ja veus portava la tira sense publicar...jo tampoc tinc barrufets...nena quin pastis tan bo...un petonas

    ResponElimina
  5. ualaaa que verd que es veu! l'he de fer, que segur que esta bonisssiiiimm!!! petons

    ResponElimina
  6. Este cake es ideal para aprovechar los calabacines del huerto. Besos!

    Ana

    ResponElimina
  7. Lo hago fijo.. que ya empiezan a entrar en casa calabacines de diferentes huertos.
    Jaja.. fíjate que Masterchef no me enganchó por el horario que madrugo mucho pero la niña, desde que acabó el cole lo sigue y me cuenta!!!
    Esta mañana me ha dicho.. el mejor consejo es que disfrutes cocinando mama.
    Besotes.

    ResponElimina
  8. Has estat un temps sense publicar? Mira que no me n'he adonat, que la teva recepta val tant la pena que compta per una cada dia durant una setmana! Molt ben triat el formatge, parmesà!

    ResponElimina
  9. No pateixis, jo sóc de les teves, tampoc arribo a tots els blogs, i m'agradaria, encara que en tinc alguns que ja hi entro per inèrcia, jeje. Jo el que he fet és rebre notificacions de publicacions al correu electrònic (un és el teu), així els tinc sempre presents, i sempre hi ha un moment que veig el correu i entro per comentar, havent ja llegir l'entrada potser una estona abans, o dies abans (tinc internet al mòbil i això ajuda, jeje!), encara que a vegades se'm passa per alt, no sóc perfecte ;)
    Bé, guapa, m'encanta el teu pastís, jo ja n'he fet a diverses vegades i cada cop m'agraden més, però amb formatge no l'he fet mai. O sigui, cap a la carpeta de pendents!!!
    Una forta abraçada i si no ens llegim o escrivim molt, desitjo que passis un molt bon estiu!!!

    ResponElimina
  10. ficou um bolo lindo.
    Adorei o interior...delicioso.
    bjs

    ResponElimina
  11. Oleee cake!!! amb una amanideta ja soc feliç per a sopar. vaig fer un semblant fa temps però m´agrada molt mes el teu. Petonets maca.

    ResponElimina
  12. Jo també em penso que no arribo a tot, hi ha gent que és més que activa, i seguir el seu ritme és inhumà!

    Molts petons, i molts ànims!

    ResponElimina
  13. Un cake deliciós, i el teu fill apunta maneres, ja saps... potser ell pot ser el que t'ajudi.

    Muas!

    ResponElimina
  14. Ummm!
    Tengo una receta de flan de calabacín en el blog que es muy parecida visualmente a la tuya y me encanta!
    Es tan suave y cremoso, delicioso!
    Una receta de 10!
    Besos,
    Aurélie

    ResponElimina
  15. Tengo aqui una taza de café....pero necesito un trozo de tu bizcocho para acompañarla!! Espero que me mandes un pedacito!
    Ana de JUEGO DE SABORES

    ResponElimina
  16. que delicia, que corte tan bueno, me encanta dar una nueva utilidad al calabacín. Una receta perfecta, como las fotos. Un saludo!

    ResponElimina
  17. Yo tampoco entiendo como pueden llegar a todo,soy incapaz,hay prioridades,dejé que el blog deje de serlo y ahora disfruto más.
    El cake y el nene prometen...jejeje

    Un besazo reguapa ;))

    ResponElimina
  18. Carai quin pastís més original! Els ingredients sorprenen i ha de quedar molt bo. Ja tens raó que avegades falta temps per tot.
    Una abraçada

    ResponElimina
  19. Ostres quina bona recepta!! L'agafo i la provo segur!!! Una abraçada

    ResponElimina
  20. Els cakes salats m'agraden moltíssim i aquesta combinació ha de ser ben bona. I si a sobre tens un bon ajundant de cuina, fantástic!
    Petons

    ResponElimina
  21. Ja tinc alguna cosa per fer aquesta tarda!! Es güelu no para de durme carbassins immensos cada dia i no tot pot ser fer-los farcits i fer-ne cremes!!! :D

    ResponElimina
  22. Este fin de semana me pondré a ello.

    ResponElimina
  23. JAJAJA si desde luego hi ha que fer un master per arribar a tot jo al hivern en va millor estic mes per la labor jajajaja m'encanta la recepta i ara que ting tans de carabasins crec que es una bonísima recepta , mira igual per un dia d'aquets sopar el faig , segur que mentres va cuent al forn puc fer alló de comentar pel feis jajaja, BESADES MENORQUINES .

    ResponElimina
  24. Hola, Mª Josep,
    T'escric per saber si aquest any t'apuntes als premis blogs de Catalunya?
    Una abraçada

    ResponElimina
  25. Hola, Mª Josep,
    T'escric per saber si aquest any t'apuntes als premis blogs de Catalunya?
    Una abraçada

    ResponElimina
  26. Maria José os estamos todas igual no te preocupes, a mi me da la sensación que me pierdo muchas recetas buenas pero no doy para mas.
    Esta receta me la anoto me parece que estará riquísima te la copio rapidamente.
    Besos

    ResponElimina

Gràcies per passar per la meva cuina i deixar-me un comentari.
Maria José

Gracias por pasar por mi cocina y dejarme un comentario.
Maria José