Menú

dimarts, 30 de juliol de 2013

CARABASSONS FARCITS

“-Sóc feliç. Mai m'he sentit tan bé, i tu?
-Jo?- Step l'abraça amb força-. Estic de meravella.
-Fins al punt d'arribar a tocar el cel amb un dit?
-No, així no.
-Ah, no?
-Molt més. Almenys a tres metres sobre el cel.”
(A tres metres sobre el cel. Federico Moccia)


Fa uns dies, el meu fill va anar a dinar a casa d'un amic i el menú va consistir en carabassons farcits. Segons ell, eren tan deliciosos que, quan l'altre dia vaig veure al mercat aquests carabassons lluna no vaig poder resistir la temptació de comprar-los per fer-los també farcits.

Per descomptat, el meu fill va exercir de marmitó de cuina i, entre els dos, varem preparar el menjar. M'encanta que m'ajudi, ho confesso, i ell gaudeix moltíssim aprenent a trinxar la ceba o removent el sofregit...s´ho pren molt a pit...encara que espero que la propera vegada moderi el seu entusiasme i pari de parlar almenys cinc minuts, doncs cuinar i seguir la seva conversa resulta totalment esgotador hahaha :P

Aquesta era la primera vegada que comprava aquesta varietat de carabassons, i em van agradar molt, tant pel seu sabor com per com queden per a la presentació. Vaig intentar triar quatre de la mateixa grandària aproximadament, perquè triguessin el mateix a coure.


CARABASSONS FARCITS

Ingredients:
-4 carabassons lluna
-400 g de carn picada (pot ser mesclada)
-1 ceba petita
-3 alls
-4 cullerades de salsa de tomàquet casolana
-300 g de xampinyons
-oliï i sal
-pebrera vermella mòlta
-1/2 got de llet
-1 cullerada de maizena

Preparació:
Posar aigua a bullir amb una mica de sal. Rentar bé els carabassons, tallar-los la part superior amb la cueta i deixar-los bullir uns deu minuts. Treure'ls i deixar-los escórrer.
Picar la ceba i sofregir-la en una paella amb una mica d'oli fins que quedi transparent. Afegir els alls picats, donar unes voltes i afegir els xampinyons nets i trossejats menuts.
Mentre, en una altra paella, coure una mica la carn, perquè deixi anar l'aigua. Afegir-la després a la ceba amb la salsa de tomàquet i deixar fer tot junt una mica.
Dissoldre la maizena en la llet, agregar a la mescla i deixar reduir una mica. Rectificar de sal i pebre i deixar refredar.
Amb l'ajuda d'una cullera, llevar la polpa als carabassons (que podem reservar per fer un puré o agregar també a la mescla) i emplenar amb la mescla. Empolvorar amb pebrera vermella mòlta i coure en el forn calent a 180º durant uns 20 minuts.

17 comentaris:

  1. Ostres, jo sempre que els veig al súper em venen ganes de comprar-ne d'aquests carbassons!
    Una idea molt original per menjar verdura d'una manera diferent!

    Petons!

    ResponElimina
  2. que bonics t'han quedat MJ!!
    ademés es veu sencill de fer!
    Segur que al teu fill li va encantar!
    Un petonet bonica!

    ResponElimina
  3. Doncs mira, precisament jo els vaig fer ahir... ì quasi bé iguals, l´unic que vaig tallar el "sombrer" del carbasso, el vaig coure al vapor, al vaig buidar i llevors li vaig posar aquest farcit tan bó.
    Però a macos, els teus, que han quedat preciosos!!!!

    ResponElimina
  4. I pensar que he preparat tots els carbassons que m'han regalat per fer puré.... snif,snif.

    ResponElimina
  5. Te han quedado riquisimos! Que bonitas las fotos!

    un beso!

    Lety

    ResponElimina
  6. No els he provat mai, han d'estar boníssims i em fas venir ganes de fer-los.
    Petons

    ResponElimina
  7. Queda un plato riquisimo y muy gracioso y con el cocinero que tienes tendrias que llevarlo al mastercheff junior.
    Besos

    ResponElimina
  8. que bons que son els carbassons farcits, farcits del que sigui!! i quina pinta fan gratinats! genial! petons

    ResponElimina
  9. Muy fáciles de preparar con el relleno que nos presentas, ideales para que sea un niño el partícipe de la receta. A mi también me gusta que mi hija entre en la cocina, aunque no lo hace con mucha frecuencia, y es que se convierte en un momento de unión y compartir, ¿verdad?

    Esa cazuelita, o como creo que la llaman por aquí: fiambrera, me recuerda a una que tenía mi abuela materna. ¡Qué bonita!

    Un beso!

    ResponElimina
  10. Tenen molt bona pinta! segur que un dia m'animo i els faig!

    ResponElimina
  11. Amb aquests carabassons....no m'estranya que toquis el cel!!!! ..i quina presentació més bonica!!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  12. Que be t'han quedat, aquest tipus encare no els he provat pero eem sembla que no trigaré...molts petons

    ResponElimina
  13. M'agrada molt el carbassó, però aquesta varietat no l'he trobat mai a mercat. Que bonics són per presentar a taula!!! Aquest plat em recorda molt a com jo faig la pasta amb carn, i poso sempre carbassó i també pebrot, a part de la ceba i el tomàquet. L'aspecte de com t'ha quedat a tu m'ho recorda.
    Una altra cosa, què tal el llibre. Jo he llegit Perdona si et dic amor. Tot i que són novel·les per un públic bastant juvenil, a mi em va agradar molt, les històries surten molt del que jo en dic 'vida adulta', que moltes vegades acaba caient en l'avorriment. El que et dic jo és una relació entre una adolescent i un home d'uns ja quaranta anys. Divertida!

    Una forta abraçada, bonica, desitjo que estiguis passant un molt bon estiu.

    ResponElimina
  14. M'encanten els carbassons farcits!!!!
    Bon estiu bonica.

    ResponElimina
  15. Oh m'encanta la presentación, que bons i que bonics!

    les fotos son precioses quina artista MJ!!!

    petonets

    ResponElimina
  16. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  17. Bona la recepta, només afegiria escampar-hi pa ratllat amb un xic d'oli abans d'enfornar-lo

    ResponElimina

Gràcies per passar per la meva cuina i deixar-me un comentari.
Maria José

Gracias por pasar por mi cocina y dejarme un comentario.
Maria José