Menú

dijous, 11 de juliol de 2013

COOKING CHALLENGE 38 - BATUT MIXTE

- Viure en el passat? –va preguntar-. Tornar a remoure el que preferiríem oblidar? (…)
- Si perds els teus records et perds a tu mateixa –va contestar amb suavitat-. Les teves vivències t'han convertit en el que ets.
- I si no vull ser el que sóc? –va preguntar.
- Encara falta molt perquè conclogui el teu viatge. Reuniràs altres records. I et transformaràs…
(El crit de la terra. Sara Lark)


El repte que la Núria ens va proposar a les Cookings per a aquest mes no m´ha suposat cap esforç, ja que sóc una autèntica fan dels batuts, sucs, smoothies, etc. De fet, em vaig comprar una súper liquadora fa dos anys perquè ni amb la Thermomix aconseguia la textura que m´agrada. En una terrassa de Barcelona em van servir el més deliciós batut que havia provat mai i vaig haver de preguntar com ho havien fet, van ser molt amables ensenyant-me la seva liquadora i ara tinc la mateixa. Així que des de fa temps sóc una experta en això de barrejar fruites i hortalisses. La recepta que proposo avui és la meva preferida i amb les temperatures tropicals que tenim, un batut o un suc tret de la nevera és el que més ve de gust. 

Quan era nena, la meva mare ens preparava en ocasions especials un batut que a les meves germanes i a mi ens encantava: un got de llet freda amb una bola de gelat de vainilla, ben barrejat tot amb el túrmix perquè fes bona escumera. La meva mare ens el servia en gots alts amb una canyeta i quan més gran era la capa espumosa que quedava en la superfície del batut, millor...ummmm!!! Però els meus gustos han canviat i a mesura que vaig complint anys em torno menys llaminera, per això prescindeixo de gelats, iogurts o sucre...100% fruites i verdures! ;)


BATUT MIXTE (2 persones)

Ingredients:
- 1/2 pinya madura
- 1 poma
- 2 o 3 pastanagues

Preparació:
Pelar les fruites i trossejar-les. Gratar la pell de les pastanagues amb un ganivet, rentar-les i trossejar-les. Col·locar tots els ingredients en un recipient prou ampli i batre. Servir ben fred.

I les propostes de la resta de cookings?
-Núria
-Maragda
-Mercè
-Lourdes
-Ly
-Elvira
-Rosa

19 comentaris:

  1. Esteu penjant uns batuts boníssims, Mª Jose... ! ja n'he guardat a la col·lecció.

    ResponElimina
  2. Boníssim!!! Moltes gràcies, guapa!
    Les fotos també són delicioses.
    Petonets!

    ResponElimina
  3. El mateix batut que et feia la teva mare, jo els hi feia las meus fills als estius, quan eran petits. Y amb molte espuma, com a tu.
    Hara tots preferim el que presentas avui, que deu estar bonísim.
    Perdona en meu catalá, ja saps que es fatal.
    Petons

    ResponElimina
  4. quina batut, si pogués prende-me'l ara mateiX....que fresc! petons

    ResponElimina
  5. Qué buena combinación de frutas.... a mi me gustan mucho, pero yo creo que por pereza y porque al final me tiro dos días tomando el mismo zumo no me los preparo jeje... eso cambiara!!!
    besotes

    ResponElimina
  6. Ja tenia ganes de veure aquest repte! molt bo el batut i les fotos molt maques!
    Ei que vas rebre les fotos que et vaig enviar amb el Jordi Cruz?
    una abraçada i fins aviat

    ResponElimina
  7. Amb pastanaga? No se m'hagués acudit mai, però segur que havent-ho fet tu, està boníssim!!

    Petons!

    ResponElimina
  8. Entre totes vosaltres farem una gran recopil.lació de batuts

    ResponElimina
  9. Dona de poca fe!!!!!

    La foto, la foto,... si está espectacular!!!!

    M'agrada molt la teva proposta i mira que amb la pastanaga fa anys i panys que em feia un batut amb suc de taronja que m'agradava i ja ni la recordava... Així que yupi!!!!!! tinc el teu batut i el que jo havia oblidat ;)

    Molts petons estimada!!!

    ResponElimina
  10. Bonica!! A mi també m'encanten els batuts, y soc com tu, res de llet , solsament fruita y com a molt uj yogurt!
    Te molt bona pinta y el de les altres cookings també! Sou unes artistes!
    Un petonás!

    ResponElimina
  11. Dí que sí.. mezclar frutas y verduras es muuucho mas rico. Tus citas me siguen encantando.
    Besotes.

    ResponElimina
  12. I es pot saber amb quina liquadora surten uns batuts tan exquisits? Jo me'n vaig comprar una i no vaig aconseguir més que un líquid marronós...

    ResponElimina
  13. Tu cita de hoy me encantan casi más que otros días. Ese libro y los anteriores a El crit de la terra. Sara Lark, me han enganchado completamente.

    Por cierto, gracias por participar y hacerlo con un batido tan rico.. Y me alegro que el reto te gustara. A mi también y mucho.. no se nota?? jaja.

    Besos

    Pd: las fotos estupendas...creo que te has vuelto muy exigente...jeje

    ResponElimina
  14. Un batut molt refrescant per aquests dies de calor. Petons!

    Ana

    ResponElimina
  15. Yo no vivo sin batidos, me parece super rico!
    Besos.

    ResponElimina
  16. Maria José, ¿sabes por qué con el paso del tiempo te has vuelto menos golosa? Porque toda esa energía golosona me la he llevado yo. Soy incapaz de decir que no a un dulce, aunque sea un trocito, pero es mi punto débil y me desarmo ante él. Debe ser que no he madurado lo suficiente, je je je.

    Pero no reniego nada que haya sobre un plato y que me resulte no menos interesante para comer. Y tu propuesta, con su manzana, su piña y sus zanahorias lo es. Rica fuente de vitaminas y de frescor.

    Un beso y feliz finde.

    ResponElimina
  17. Ahhhhhhh alucinarías que batido nos hacía mi madre!!! Leche, helado y para darle vidilla unas gotas de granadina!!!! Ahhhhhhh ya hasta nuestras madres!!! Jajajaja, una propuesta de batido genial, me encanta porque yo también lo tengo en mi lista de preferidos. Un besazo guapa mía!!!

    ResponElimina
  18. Un buen batido es delicioso y la única forma que mi hijo coma variedad de fruta que si no del plátano y de la pera no sabe salir.
    Besos

    ResponElimina
  19. Els batuts amb fruita m'agraden molt més que els de gelat, que mai els he tastat perque em resulten feixugs a la vista.
    Precioses les flors i les culleretes blanques.
    Em pregunto d'on treus temps per llegir?

    ResponElimina

Gràcies per passar per la meva cuina i deixar-me un comentari.
Maria José

Gracias por pasar por mi cocina y dejarme un comentario.
Maria José