Menú

dilluns, 12 d’agost de 2013

RECEPTA DE PASTÍS D´ESTIU DE FORMATGE I CIRERES

“-Per què jo? - li va preguntar Claire setmanes més tard.
-I per què qualsevol altra dona? Per què les persones s'ajunten amb altres persones?
Desig, companyia, costum, atzar. Totes aquestes respostes van passar per la ment de Claire, però no va respondre”
(La mestra de piano. Janice Y.K. Lee)


Queda algú per aquí o esteu tots de vacances? Pels que resistiu a peu de canyó us proposo aquest pastís de formatge. Cada capa del qual sap millor que l'anterior, des de la base mantecosa, al centre de formatge, deliciosament sucós, passant per la cobertura de cireres... 

PASTÍS D´ESTIU DE FORMATGE I CIRERES

Ingredients:
-600 g de cireres desossades
-100 ml d'aigua
-125 g de sucre
-200 g de galetes tipus Digestive
-100 g de mantega a temperatura ambient
-500 g de formatge en crema
-125 g de mel
-2 culleradetes d'extracte de vainilla
-4 ous a temperatura ambient

Preparació:
Posar l'aigua i les cireres en un cassó, amb el sucre i portar a ebullició. Baixar el foc al mínim i coure, removent de tant en tant, i pressionant lleugerament les cireres per aixafar-les, de 12 a 15 minuts, o fins que les cireres hagin adquirit una textura tova i només quedin unes cullerades d'almívar. Retirar del foc i deixar refredar.
Precalentar el forn a 180ºC. Untar lleugerament amb mantega un motlle de cremallera de 22 cm de diàmetre i folrar la base amb paper de cuina. Picar les galetes en un robot fins que formin molles, incorporar la mantega i accionar de nou fins que ambdues quedin lligades. Pressionar la mescla contra el fons i les parets del motlle i introduir en el congelador 10 minuts. Cobrir la part exterior del motlle amb paper de plata ben atapeït per evitar que caigui líquid durant la cocció. Col·locar el motlle en una safata profunda de forn.
Batre el formatge en crema, la mel i la vainilla fins a obtenir una mescla homogènia. Afegir els ous d'un en un, batent bé després de cada addició. Barrejar amb la crema. Abocar la mescla sobre el fons del pastís. Posar en la safata de forn aigua calenta suficient i coure al forn durant 45 minuts o fins que el pastís hagi quallat.
Repartir la mescla de cireres sobre el pastís, estenent-les amb cura. Coure 10 minuts més. Retirar el paper de plata, col·locar el pastís sobre una safata i deixar-ho refredar en la nevera fins al moment de servir. Acompanyar amb l'almívar de coure les cireres.

28 comentaris:

  1. mmm pastís de formatge, m'encanten!! A més és un dolç que bé molt de gust a l'estiu, servit ben fresquet.
    Un cop vaig fer el clàssic NY Cheesecake amb confitura de cireres per sobre i va ser tot un éxit, així que el teu amb la mateixa combinació ha de ser una autèntica delícia!

    Petonets!!

    ResponElimina
  2. Hola guapisima, mare meva quin blog mes bonic tens!!! M'encanta moltissim tot el que veig per aqui!! Tens unes receptes meravelloses!!! L meva llista de pendents ha crescut!!! Saps que el pastisde formatge es el meu postre favorit??? Mmmmm aquet teu te una pinta... Gracies per descobrir-me el teu blog :)un petonas

    ResponElimina
  3. Que buena María José!! me encantan las cerezas, me encanta el queso y me encantan las tartas!!! :)
    La foto preciosa!!
    bsss

    ResponElimina
  4. Que buena María José!! me encantan las cerezas, me encanta el queso y me encantan las tartas!!! :)
    La foto preciosa!!
    bsss

    ResponElimina
  5. Caram Mj! Quina pinta aquest pastis! Y quines fotos mes maques!
    Un petonás preciosa!

    ResponElimina
  6. uuuuuuuuuuuala , el primer que he vist es le plat tan fashion i chulo m'encaaaaaaaaanta , jo en vull una fa mil anys que en busco i no hi ha manera humana jejeje despres he vist les cireras i dic uy uy uyyyyyyyyyyyyyyy que m'agrada aquet hummmmmmm quina pinta quina delicatesen maria José . aquet aviam si antes que s'e cabin les cireras el faig que te una pinta bonísima .. besades menorquinesssssss yo no faig vacances fins el decembre despres desapareixem ... jeje

    ResponElimina
  7. Jo, eso no se hace, me veo comprando cerezas en cuanto baje al parque con los niños... buah.... si es que no me puedo resistir... que pintaza! y qué foto más bonita.... si es que es una artista mi niña!
    Un besote, mio y de Mario, que anda por aquí guerreando con el ratón... :)

    ResponElimina
  8. Jo, eso no se hace, me veo comprando cerezas en cuanto baje al parque con los niños... buah.... si es que no me puedo resistir... que pintaza! y qué foto más bonita.... si es que es una artista mi niña!
    Un besote, mio y de Mario, que anda por aquí guerreando con el ratón... :)

    ResponElimina
  9. Hola Mª José, yo acabo de volver y estoy intentando ponerme al día.
    Que riquísimo pastel, aunque ya para las cerezas habrá que esperar que ya no hay. Me ha encantado tu propuesta de hoy, un bocado suave y delicado. Te ha quedado realmente precioso este pastel.
    Un besooo

    ResponElimina
  10. Me José. Buenísima la receta y preciosa la foto.
    Mil besos

    ResponElimina
  11. Fa una pinta boníssima!! També t'he de dir que els pastissos de formatge són la meva debilitat ;). Amb cireres no n'he provat mai, i ha d'estar realment bo!

    ResponElimina
  12. aiii quina pinta!! el que donaria ara per un postre d'aquest calibre!! m'encanta el pastis de formatge tot i que com tu no l¡he fet mai! appuntat

    ResponElimina
  13. Me encanta, esta tarta tiene que estar buenísima!
    Besos

    ResponElimina

  14. Mª José; Tot un pastís de formatge¡¡ dels bons i contundents, una autèntica meravella.
    Molt probable que el "pispi" i el posi a la meva collecció particular de pastisos de formatge.
    Un encant passejar per el teu bloc al igual que un encant saludar-te.
    Salutacions Mª José¡¡ :O) :O)

    Aquestes són les receptes de la meva collecció particular de formatges.

    http://menjadebacalla.blogspot.com/2013/06/pastis-de-formatge-estil-nova-york.html

    Apretant als diferents punts, trobaràs els altres.
    Moltes gràcies per compartir aquestes petites meravelles.

    ResponElimina
  15. Ohhh ohh ohhh pero que be t'ha quedat...que bo!!

    ResponElimina
  16. Con esas cerezas el pastel sera exquisito, no me canso de probar pasteles de queso y todos los encuentro riquísimos.
    Saludos

    ResponElimina
  17. Ostres...quin pastís!!!! Vull dir, quin luxe de pastís!!!! Amb aquest peu de pastís tan rebonic que tens......
    Salut i petons,
    Olga

    ResponElimina
  18. Qué pinta más buena, te ha quedado genial, guapa.

    besos

    ResponElimina
  19. Genial, el formatge combina amb tot!!

    ResponElimina
  20. qué rica combinación la de tarta de queso y cerezas, me encanta!!!

    Yo este verano he hecho una cherry cheesecake, pero totalmente distinta. Como me encanta probar todo tipo de cheesecake, esta receta me la llevo ;)

    Besos. Paula

    ResponElimina
  21. Mmmmm que bo!!! La confitura de cireres m'encanta! Petons

    ResponElimina
  22. Mi marido se pondría las botas con ese pastel!! Habrá que hacerlo y ver que tal esta.

    ResponElimina
  23. se ve deliciosa .Gracias por esta receta

    ResponElimina
  24. Que rica!!! una tarta deliciosa con las cerezas, unas fotos muy bonitas.
    Besos
    Cocinando con Montse

    ResponElimina
  25. No sé què m'agrada més d'aquest pastís, si el formatge (que m'encaaaaanta) o el topping cireres que sembla deliciós!!!

    ResponElimina

Gràcies per passar per la meva cuina i deixar-me un comentari.
Maria José

Gracias por pasar por mi cocina y dejarme un comentario.
Maria José