Menú

dijous, 14 de novembre de 2013

PASTÍS DE COCO I MASCARPONE

“En mi cielo al crepúsculo eres como una nube 
y tu color y forma son como yo los quiero. 
Eres mía, eres mía, mujer de labios dulces, 
y viven en tu vida mis infinitos sueños. 

La lámpara de mi alma te sonrosa los pies, 
el agrio vino mío es más dulce en tus labios: 
oh segadora de mi canción de atardecer, 
cómo te sienten mía mis sueños solitarios! 

Eres mía, eres mía, voy gritando en la brisa 
de la tarde, y el viento arrastra mi voz viuda. 
Cazadora del fondo de mis ojos, tu robo 
estanca como el agua tu mirada nocturna. 

En la red de mi música estás presa, amor mío, 
y mis redes de música son anchas como el cielo. 
Mi alma nace a la orilla de tus ojos de luto. 
En tus ojos de luto comienza el país del sueño.”
(Pablo Neruda)


M'encanta aquest poema, el vaig aprendre de memòria quan encara anava a l'institut i em ve moltes vegades a la memòria... encara que soni un poc estrany, el repeteixo sovint mentalment com si fos una cançó. 

Pablo Neruda es va inspirar per escriure´l  en un altre poema anterior, de Rabindranath Tagore, que és un autor l'obra del qual també m'enamora i que em va descubrir la meva mare quan era una nena, encara que en aquest cas concret em quedo amb la versió de Neruda (avui dia suposo que se li acusaria de plagiador...)

Vaig pensar de seguida en aquestes estrofes per acompanyar el meu pastís d'avui, perquè la combinació de coco i mascarpone, que mai havia provat, em va semblar deliciosa i em va deixar una agradable sensació després d'assaborir-la... el mateix que m'ocorre en recordar un dels meus poemes preferits... delectar alhora l'oïda i el paladar... se us ocorre una combinació millor?





BESCUIT DE COCO I MASCARPONE

Ingredients per al bescuit:
-75 g de coco ratllat
-175 g de farina
-1/2 sobre de llevat
-4 ous
-175 g de mantega molt tova
-175 g de sucre
-1 culleradeta d'extracte natural de vainilla 

Ingredients per a la crema:
-50 g de làmines de coco (les vaig trobar en una tenda biològica) 
-225 g de mascarpone
-300 g de sucre glas 

Preparació:
Sedassar la farina i el llevat. Posar tots els ingredients, menys el coco ratllat, en un bol gran i batre amb varetes elèctriques fins a obtenir una massa homogènia. Afegir el coco ratllat i barrejar amb una llengua. 
Repartir la mescla en dos motlles greixats de 20 cm. i coure una mitja hora a forn precalentat a 180ºC. Deixar refredar lleugerament els bescuits abans de treure´ls dels motlles.
Mentre, batre el mascarpone amb el sucre glas i deixar endurir una mica en el frigorífc. 
Col·locar un dels bescuits sobre la safata on es vulgui servir el pastís. Per evitar que aquesta s'embruti, protegir-la amb paper de plata o paper sulfuritzat. Si és necessari, anivellar una mica la superfície del bescuit. Embeure´l amb una mica de llet i estendre damunt 1/3 de la crema de mascarpone. Col·locar damunt el segon bescuit (prèviament anivellat, si fa falta) i setinar la superfície i els costats del pastís amb la resta de crema, amb l'ajuda d'una llengua perquè quedi anivellat. Finalment, escampar per damunt les làmines de coco i deixar en la nevera fins al moment de servir.

35 comentaris:

  1. Mare meva, m'acabes de fer molt feliç! El coco i el mascarpone, 2 dels meus ingredientes preferits! Aquest pastís me'l guardo i no trigaré a fer-lo. Ha d'estar deliciós!

    Petons!

    ResponElimina
  2. María José, ¡qué delicia!
    La mezcla de coco y mascarpone debe de ser deliciosa, y además queda preciosa con las lascas de coco, ¡me ha encantado!!
    Un besito,
    Aurélie

    ResponElimina
  3. Tiene que estar deliciosa, nos encanta el coco, tengo que probar esta maravilla.
    Me alegra que te guste Neruda :).
    Besitos

    ResponElimina
  4. Un poema molt maco per acompanyar aquest pastís tan delicat i deliciós Mª José!

    De bona gana em menjava una porció ara mateix, acompanyant el té que m'estic prenent per fer menys dur el matí...

    Petons!

    ResponElimina
  5. M. José. Per algo tu i jo ens entenem bè. També son dos dels meus autors antics preferits."Vente poemas de amor y una canción desesperada" es un del meus llibres de capcelera.
    Me encantan las fotos, son molt tú.
    Mil petons

    ResponElimina
  6. Ja saps que m'agrada la poesia i cuina, la barreja d'ambdues són tan espectaculars com ho ets tu, per descomptat veient la fotografia ja se'ns fa la boca aigua, el coco i el mascarpone una barreja deliciosa però el més sorprenent ha sigut l'ho vistosa que és, ets una maga.
    Un petonet

    ResponElimina
  7. Wow.. pero quin pastís.. mare meva.. aixo es d'alta categoria eh!! i quina pinta.. Un petonet!!!

    ResponElimina
  8. Tu pastel tiene la delicadeza de los versos de Neruda

    Soy un fanático del coco así que imagina cómo disfrutaría...

    Una abraçada

    ResponElimina
  9. vale he leído mascarpone y coco con esto tengo bastente jajaja deu meu no puc amb tu perqoe uqe boooooooooonissssssssssssim . ainsssssss

    ResponElimina
  10. Què bo! M'encanta el coco. Jo també he publicat aquesta setmana la recepta d'un pastís de coco.

    ResponElimina
  11. Combinació immillorable! M'ha agradat molt el poema, no el coneixia, i el pastís és ideal amb el mascarpone i el coco. Una presentació super professional! Petonets

    ResponElimina
  12. Me pones esta tarta y además a Neruda y suspiro totalmente...que delicia en todo sentido Ma. José!

    ResponElimina
  13. Quina passada de pastís! Mª J. té una pinta increíble i més amb coco i mascarpone!! petonets

    ResponElimina
  14. Hola guapa tu

    Nena quina cosa més preciosa i segur que divina, et copio

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  15. Además de estar rico es que te ha quedado precioso! Besitos!
    Glo de COCINAR CON AMIGOS

    ResponElimina
  16. Una delicia de pastel y una fotografía preciosa. Felicidades. Bss

    ResponElimina
  17. Que detalle tan bonito!!
    Gracias por el post! y por todo el blog! es genial!
    Intentaremos hacerlo!!

    La Granja en casa

    ResponElimina
  18. meravellós pastís. M'agrada de principi a fi, però tinc els meus dubtes sobre si agradaria a casa o no, el coco no els hi acaba de convencer...

    ResponElimina
  19. aquesta capa de mascarpone m'esta fent moure la panxa! que boo

    ResponElimina
  20. Ohhhhhhhh que foto y que tarta tan maravillosa!!!
    Yo también hice un postre con estos chips de coco, son increíbles estéticamente.
    Mil besos

    ResponElimina
  21. El poema és preciós i el pastís extraordinari! Felicitats, bonica, i molt bon cap de setmana!

    ResponElimina
  22. Las tartas con esas láminas de coco me encantan, tengo que buscarlas! Y si la relacionas con ese precioso poema de Neruda es que tiene que estar muy buena!
    Un besico.

    ResponElimina
  23. Ohhhh decir que me encanta es poco!!! me reeeennncanta
    Bss

    ResponElimina
  24. tiene una presentacion embidiable tiene que estar buenisimo

    ResponElimina
  25. Te ha quedado de lujo, ese corte es irresistible y esa presentación y fotos...preciosas!! Un abrazo, Clara.

    ResponElimina
  26. Un pastís deliciós!! I el poema és molt bonic! A mi també m'agraden molt Neruda i Tagore. Petonets!

    ResponElimina
  27. Me parece una tarta delicada y bella.

    El coco no es que me haga mucho tilín, pero si he de comerlo, me lo como.

    Un poema precioso el de Neruda

    Besos y feliz finde

    ResponElimina
  28. T'ha quedat preciós, sembla un pastís de casament, tan blanc... I la combinació ha de quedar boníssima!

    ResponElimina
  29. Yo soy de las que les gusta el coco, así que me parece un postre delicioso y te ha quedado muy bonito.
    Besos.

    ResponElimina
  30. Preciosa la entrada... tú si que eres elegante! yo no soy mucho de coco, pero supongo que no he dado con el punto exacto.... eso sí, el pastel es precioso y tiene una pinta que no me importaría probar para ver si cambio de opinión jaja..
    un besazo

    ResponElimina
  31. Uauuuu quina xulada de pastís!! la decoració amb aquestes làmines de coco t'ha quedat genial, i amés segur que està boníssim!!

    ResponElimina
  32. te ha quedado precioso y la combinacion genial,un pastel sublime¡¡
    Bss

    ResponElimina
  33. Ha de ser boníssim!! A més, t'ha quedat preciós!! Ets una artista!!

    ResponElimina
  34. Pablo Neruda y tu tarta, no se me ocurre mejor combinación.
    Un besazo

    ResponElimina
  35. Maria Jose bien sencillo que es y estará riquísimo y la presentación es preciosa.

    Saludos

    ResponElimina

Gràcies per passar per la meva cuina i deixar-me un comentari.
Maria José

Gracias por pasar por mi cocina y dejarme un comentario.
Maria José