Menú

dissabte, 28 de desembre de 2013

RECEPTA DE BOU STROGONOFF

“-Veus allí, nena? Aquest és el nostre rumb –li havia dit Santiago mentre mostrava a la jove la línia de l'horitzó sense assenyalar res en concret. 
-Fins a quan? 
-Què més dóna! L'única cosa que importa és aquest instant.” 
(La reina descalça. Ildefons Falcones)


Encara que estiguem en plenes vacances nadalenques, no només podem viure de menús festius i és necessari continuar preparant plats de cada dia. Així que aprofitant que Bra va tenir el detall de fer-me arribar aquesta estupenda paella, m'he animat amb una recepta que tenia pendent des de feia temps.  

Últimament, m'ha donat per preparar plats internacionals, avui li toca el torn a Rússia.  L'origen d'aquesta recepta se situa al Segle XIX, quan el xef del comte Pável Aleksándrovich Stróganov, famós general rus, la va inventar per a una competició de cuina a Sant Petersburg. Després de la caiguda de l'imperi rus, la recepta es va popularitzar i es va arribar a servir als hotels i restaurants de Xina abans del començament de la segona guerra mundial. Els immigrants russos i xinesos van fer que es propagués aquest plat a EUA generant diverses variants, totes elles molt populars durant els anys cinquanta, sent la més popular la que acompanya a aquest plat amb arròs i ou. L´he trobat molt gustosa, segur que la tornaré a fer.
BOU STROGONOFF

Ingredients:
-60 g de mantega (jo vaig posar oli d'oliva)
-2 cebes grans
-300 g de xampinyons
-1 k de rellom de vedella en una peça
-2 cullerades de perifollo picada (jo vaig posar julivert)
-120 ml de nata per muntar

Preparació:
Començar filetejant la carn, per a això tallar-la transversamente en trossos d´aproximadament, 7,5 cm i tornar a tallar cada tros en sentit contrari a les fibres en filets de 2,5 cm de grossor.

Pelar la ceba i picar-la fina. En una paella escalfar la meitat de l'oli a foc mitjà-alt i fregir-la fins que estigui transparent. Mentre, rentar i pelar els xampinyons, tallar-los per la meitat i laminarlos. Afegir-los a la ceba i fregir-los fins que quedi tot confitat.

Retirar amb una escumadora la ceba i els xampinyons. Afegir a la paella la resta d'oli i quan estigui calent, saltear les tires de rellom a foc fort fins que es daurin completament.

Afegir la ceba i els xampinyons i remoure perquè es barregi tot. Espolvorear el julivert, afegir la nata i cuinar dos minuts. Salpebrar i servir calent.

15 comentaris:

  1. Té una pinta estupenda. I tens raó, no només es pot viure de menús festius :)
    petons

    ResponElimina
  2. Una de las meves receptes pendents....quina pinta mes apetitosa que te.
    mil petons

    ResponElimina
  3. Buahh qué pintaza MJ!! he visto esta receta tantas veces y nunca me he decidido a prepararla, pero desde ahora y viendo tu plato no hay excusa, decidido. Un besote muy fuerte

    ResponElimina
  4. mira, aun tengo pendiente yo de leer el libro de La princesa descalza, a ver si sube en mi lista de pendientes :P

    En cuanto a la receta, también está en pendientes, también tiene que subir. A ver si los de Bra me dan un motivo, jajaja

    Besos wapa y Feliz Año Nuevo! Paula

    ResponElimina
  5. Por favor qué pinta tiene! me ha encantado!

    ResponElimina
  6. Mare mevaaa quina pintassa!! És un viatge culinari espectacular! Que tinguis molt bona entrada d'any guapa! Petons

    ResponElimina
  7. Hola Maria José,
    Com sempre una magnífica recepta i com no, ben presentada. Desitjo que hagis tingut unes bones festes. I també vinc a dir-te que estic preparant una trobada de blogaires a Tarragona el 22 de febrer.
    Sé que estàs lluny, però si et ve de gust... Aviat ho posaré al blog.
    Una abraçada i una bona entrada d'any!
    Nani

    ResponElimina
  8. Una recepta impressionant!! M'agrada que hi utilitzes oli d'oliva en comptes de mantega!! :D

    ResponElimina
  9. Hola, gracias por el puesto. También mis deseos recíprocos para un feliz 2014.
    Queridos saludos,
    Ymme

    ResponElimina
  10. Vaya pinta!! tomo nota de la receta... Besos y Feliz Año!

    ResponElimina
  11. Havia sentit a parlar de l'strogonoff però no sabia com es feia. Ha d'estar molt bo!
    Bon any!

    ResponElimina
  12. mmm quina bona pinta ha d'estar molt bo! Jo n'havia sentit a parlar però no l'he fet mai, a veure si trobo algun moment per fer-lo :).

    Petonets i bon any!!

    ResponElimina
  13. Que pinta tan deliciosa!
    Esta no me la pierdo, cae pronto en mi cocina seguro
    Besitos
    Lila

    ResponElimina
  14. Una receta que siempre me ha llamado la atención y nunca la he preparado. Me gusta

    ResponElimina

Gràcies per passar per la meva cuina i deixar-me un comentari.
Maria José

Gracias por pasar por mi cocina y dejarme un comentario.
Maria José