Menú

dijous, 5 de desembre de 2013

RECEPTA DE COCA DE PEBROTS VERMELLS ESCALIVATS o COCA EIVISSENCA DE PEBRERES TORRADES

“Hi ha algú que no s'interessi per alguna cosa que no sigui ell mateix? A tots ens agradaria creure que és possible millorar les coses. Ser els arquitectes d'un món millor sense pensar en el nostre propi benefici. Però existeix això? Hi ha homes que es deixen portar, és la seva manera, uns altres es neguen a acceptar el pas del temps, viuen al dia... Hi ha alguna diferència? Els homes van avançant com poden fins que estan morts.... L'educació, les desgràcies del món... Cadascun se salva com pot” (Un déu salvatge. Yasmina Reza)


Em va estranyar quan em vaig adonar que no tenia aquesta recepta en el meu blog, doncs a més d'estar deliciosa és típica d'Eivissa i sòl preparar-la sovint. Per això, quan la meva germana va comprar pebrots vermells per escalivar al caliu, vaig pensar que seria una bona ocasió per preparar aquesta coca i realitzar una entrada en el blog. 

Per descomptat, els pebrots poden rostir-se en el forn, però el sabor no serà el mateix. L'aroma de pebrots rostits sobre brases em transporta a la meva infància i em recorda les moltes vegades que he vist a la meva mare a l'estiu, quan són tan abundants, fer conserva amb ells.

La meva versió difereix una mica de la veritable coca eivissenca, que es fa en un motlle metàl·lic de forma rectangular. En aquesta ocasió vaig usar motlles individuals de tartaletes i vaig prescindir de les olives negres les quals, repartides per a sobre de la coca, tan bon sabor aporten als pebrots... Per cert, a Eivissa el nom que donem a aquesta recepta no és coca de pebrots vermells escalivats sinó coca de pebreres torrades ;)




COCA DE PEBROTS VERMELLS ESCALIVATS o COCA EIVISSENCA DE PEBRERES TORRADES

Ingredients per a la massa:
-1 tassa de cafè d'oli d'oliva
-1 tassa de cafè d'aigua a temperatura ambient
-1 ou
-1 culleradeta de llevat de rebosteria
-1 pessic de sal
-farina de rebosteria (la que agafi)

Ingredients per al farcit:
-4 o 5 pebrots vermells escalivats
-oli d'oliva
-sal
-6 alls
-un manat de julivert
-1 cullerada sopera de pebre vermell

Preparació:
Comencem preparant la massa, per a això col·loquem tots els ingredients en un gibrell profund i pastem fins a aconseguir una massa elàstica. La farina és millor anar afegint-la a poc a poc.
Amb aquesta massa folrarem una safata per a forn d'uns 20x40 cm o sis motlles per a tartaletes. Si pensem que la massa pot aferrar-se als motlles, millor untar-los prèviament amb una mica d'oli.
En un gibrell col·locarem els pebrots (pelats, sense llavors i tallats a tires), els alls picats, el julivert picat i ho amanirem tot amb abundant oli d'oliva, sal i el pebre vermell. Remourem la mescla amb una cullera i després la repartirem sobre la massa.
Finalment, courem les coques al forn a 180º durant una mitja hora, ha de quedar una massa daurada i cruixent.

14 comentaris:

  1. Ohhhh em menjava aquestes coquetes amb una copa de vi mirant una posta de sol a la teva fantastica illa. Genial les teves versions individuals.Petonas.

    ResponElimina
  2. La verdad es que los pimientos no me gustan mucho, pero la pinta de estas coccas es extraordinaria.
    Un besín.

    ResponElimina
  3. Uhmmmmm qué buenas estas tartaletas. No puedo remediarlo estos bocados me pierden............
    Bss

    ResponElimina
  4. que buenas estas tartaletas y asi en version individual mola mas
    Bon pont
    peto

    ResponElimina
  5. M'encanta la teva versió. És genial. He de provar de fer-la. Gràcies per ajudar-nos a cuinar.

    ResponElimina
  6. oooooh casi com la nostra , que bones he? chapeau la receta ñaaam
    besades .

    ResponElimina
  7. Oooooh, però quin goig de coca de pebreres torrades! M'apunto la recepta de les tartaletes, perquè la del programa ja la vam provar. Boníssima!

    Gràcies per la teva participació i per la dedicatòria, Maria Jose. Una abraçada!

    ResponElimina
  8. Unes coquetes delicioses! fa temps que tinc marcada la recepta a una revista que vaig comprar-me fa uns mesos... però no em dóna la vida per tantes receptes que tinc pendents!!! Feliç pont!

    ResponElimina
  9. Que maravillosas tartaletas, me encantan los pimientos asados, claro que yo he de asarlos en el horno no puedo hacerlo de otro modo, jejeje.

    Me parecen un aperitivo delicioso para estos dias de fiestas. quizás en una versión algo más pequeña

    Besotes

    ResponElimina
  10. Una coca que con pocos ingredientes queda buenísima y a ti te han quedado unas tartaletas perfectas.
    Besos

    ResponElimina
  11. Me encantan estar tartaletas y más en formato mini, las encuentro geniales
    Bss

    ResponElimina
  12. Jo vaig boja per les empanades de pebrera. Cada cop que mons pares van a Eivissa és el que els demano que em portin.
    La recepta deu ser igual que la de la coca, les intentaré fer. A veure si em surten.
    Gràcies per publicar-la.
    Les mans de la Pètal.

    ResponElimina
  13. Sigo tu blog por instagram, pero no me había dado cuenta de la dirección hasta ahora! Tienes un blog precioso con unas fotografías fantásticas!
    Esta receta me parece riquísima, y los pimientos es que me encantan, así que has dado en el clavo!! Me la apunto a ver si la puedo hacer pronto!
    Me quedo por tu blog también para no perderme nada!
    Besotes

    ResponElimina

Gràcies per passar per la meva cuina i deixar-me un comentari.
Maria José

Gracias por pasar por mi cocina y dejarme un comentario.
Maria José