dimarts, 22 gener de 2013

PASTÍS DE CREMA DE TARONJA

“La vida conté sovint dins de si tant absurd com la millor de les comèdies” (On s'alcen els trons. Ángeles Caso)


La taronja és una de les meves fruites preferides i en aquesta època de l'any la trobo especialment deliciosa. Suc de taronja, melmelada de taronja amarga o sucosos grillons de taronja...ummm...m'agrada de totes les formes. Per això quan vaig descobrir aquesta recepta de pastís de taronja no vaig poder resistir-me a la temptació ;)

PASTÍS DE CREMA DE TARONJA AMB THERMOMIX

Ingredients per a les taronges en almívar:
-2 taronges de suc tallades en rodanxes fines
-150 grams d'aigua
-250 grams de sucre

Ingredients per al bescuit genovés:
-4 ous
-120 grams de sucre
-120 grams de farina de rebosteria
-1 sobre de llevat

Ingredients per a la crema de taronja
-taronges en almívar
-100 grams de sucre
-3 ous
-300 grams de llet
-30 grams de maizena

Muntatge
-500 grams de nata muntada
-30-50 grams de licor de taronja (opcional, jo no li vaig posar)


Preparació:
Per a la taronja en almívar, posar en el got de la thermomix les rodanxes de taronja, l'aigua i el sucre i programar 15 minuts, 100º, velocitat 1. Posar en un bol i deixar refredar.
Retirar unes 12 rodanxes de taronja, ben escorregudes, així com 100 grams de l'almívar, per al muntatge del pastís. La resta de taronges i d'almívar guardar per fer després la crema de taronja.

Per fer el bescuit genovès, col·locar la papallona en les fulles, posar en el got els ous i el sucre i programar 6 minuts, 40º, velocitat 3. Tornar a programar 6 minuts a velocitat 3 sense temperatura.
Agregar la farina i barrejar 4 segons a velocitat 4. Retirar la papallona i acabar d'embolicar amb l'espàtula. Abocar la barreja en un motlle greixat i coure a 180º durant 20-25 minuts. Deixar refredar, treure del motlle i tallar transversalment per la meitat.

Per a la crema de taronja, posar en el got les restes de taronja i almívar reservats, el sucre, els ous, la llet i la maizena. Programar 8 minuts, 100º, velocitat 4. Posar en un bol i deixar refredar.

Per muntar el pastís: utilitzar el mateix motlle del bescuit, cobrir-lo amb paper film transparent. Barrejar la crema de taronja amb la nata muntada. Col·locar en el fons del motlle les rodanxes de taronja reservades. Estendre la meitat de la crema sobre les taronges. Cobrir la crema amb una meitat de bescuit. Barrejar l'almívar reservat amb el licor de taronja i mullar el bescuit amb la meitat. Bolcar la resta de la crema sobre el bescuit i repartir-la uniformement. Cobrir amb l'altra meitat de bescuit, pressionant una mica, regar amb la resta de l'almívar aromatitzat. Tapar amb film transparent i deixar reposar un mínim de 4 hores, millor tota la nit. Treure del motlle i servir.

diumenge, 6 gener de 2013

COOKING CHALLENGE 32 - GALETTE DES ROIS i DIT I FET SURT A LA REVISTA ALEMANYA ARD-BUFFET

“De vegades ens perdem els miracles que ocorren davant dels nostres ulls: ens concentrem en un estel que s'apaga i no veiem la constel·lació” (La dona de paper. Rabih Alameddine)


Aquesta és la meva primera entrada d'aquest 2013 i, primer de tot, vull desitjar-vos un Feliç Any Nou, espero que es compleixin tots els vostres desitjos i, per descomptat, que els Reis Mags us hagin portat tot el que havíeu demanat en la vostra carta...què ràpid ha passat desembre...sol ser una de les meves èpoques preferides de l'any però aquesta vegada ha estat un mes trist, encara que també hagi tingut bones notícies...

Però avui toca repte de les meves estimades Cooking Challenge, així que vaig amb ell. Aquest mes em tocava triar a mi recepta i vaig proposar a les meves companyes preparar un dolç típic de la festivitat que se celebra avui, fora el nostre Tortell de Reis o una recepta típica d'un altre lloc. Jo em vaig decidir per una Galette des Rois, un pastís clàssic francès per al dia de Reis, molt fàcil de preparar, que vaig trobar en el llibre que em va regalar la meva germana. Us aconsello la recepta, està deliciosa!!

GALETTE DES ROIS

Ingredients:
-100 grams de sucre
-100 grams de mantega a temperatura ambient
-1 ou, més un altre ou batut per setinar
-100 grams d'ametlles mòltes
-1 culleradeta d'extracte d'ametlla
-1 cullerada de rom o brandy
-2 fulles de massa de pasta de full

Preparació:
Barrejar en un bol el sucre i la mantega amb una batedora elèctrica. Afegir l'ou i batre fins a barrejar tot bé.
Afegir l'ametlla mòlta, l'extracte d'ametlla i el rom o brandy, per formar una pasta densa.
Greixar lleugerament un motlle de cremallera i posar una fulla de pasta fullada. Repartir el farciment, deixant un marge en la vora. Cobrir amb l'altra làmina de massa i pressionar les vores amb una forquilla, per segellar els dos cercles.
Pinzellar la superfície de la massa amb ou batut i coure la galette uns 30 minuts a forn precalentat a 180º, fins que es dauri i s'infli pel centre. Deixar-la refredar uns minuts abans de passar a una safata. Servir amb subre mòlt per damunt.

I les receptes de Reis de la resta de cookings?
-Lourdes
-Núria
-Ly
-Rosa
-Elvira
-Mercè
-Maragda

Aprofito aquesta entrada per compartir amb vosaltres una cosa que m'ha fet molta il·lusió: la revista alemanya "ARD Buffet" ha publicat aquest gener una de les meves receptes, el Pastís Bienenstich que va sortir en Dit i Fet el passat 29 d'octubre. Quan es van posar en contacte amb mi per fer-m'ho saber gairebé no m'ho creia, aquest ha estat el meu regal especial de Nadal!! :))