Menú

dilluns, 6 de gener de 2014

RECEPTA DE GALETES FÀCILS DE MANTEGA

“Morir de nostàlgia per alguna cosa que no viuràs mai” (Seda. Alessandro Baricco)


Nostàlgia és el que sento ara mateix, però no pel que no viuré sinó pel bé que m'ho he passat aquestes dues últimes setmanes...ara toca recollir els adorns nadalencs i concentrar-se en els propòsits per aquest any que acaba de començar...us desitjo un feliç 2014 i que es compleixin tots els vostres desitjos…tenim per davant un munt de dies per ser feliços :)

GALETES FÀCILS DE MANTEGA

Ingredients per a les galetes:
-100 g de mantega a temperatura ambient
- 100 g de sucre mòlt
-300 g de farina de rebosteria (aproximadament)
-1 ou

Ingredients per al setinat:
-250 g de sucre mòlt (millor comprar-lo ja mòlt)
-1 clara d'ou
-1 cullerada de suc de llimona.

Preparació:
Comencem posant la mantega en un bol gran, afegim el sucre mòlt i batem fins a integrar-ho tot. Afegim l'ou i tornem a batre. Finalment incorporem la farina i removem bé amb una cullera perquè s'integri.

Hem de poder fer una bola amb la massa, si és necessari podem afegir més farina, però millor a poc a poc. Una vegada tinguem la bola de massa feta, l'emboliquem amb paper film i la guardem en la nevera mitja hora.

Estirem la massa entre dues fulles de paper de cuina i amb els talladors triats anem fent les galetes i col·locant-les sobre una safata de forn folrada amb paper vegetal. Coem les galetes uns vint minuts a forn escalfat a 180ºC.

Mentre es refreden sobre una reixeta, anem preparant el setinat. Per a això, sedassem el sucre mòlt en un bol. Afegim la clara d'ou i el suc de llimona i batem amb una batedora de varetes uns 5 minuts. Ha de quedar una preparació suau i brillant, que degoti amb facilitat d´una cullera. Si sembla seca, afegim unes gotes d'aigua i barregem un minut més.

El millor és usar el setinat recentment fet, però es conserva en la nevera fins a cinc dies. Si no l´hem d´usar immediatament, el millor és posar-lo en un recipient hermètic, cobert amb un drap net i humit. Quan anem a usar-lo, bastarà amb batre´l fins que adquireixi la consistència desitjada.

Col·loquem el setinat en un biberó i, amb cura, decorem la superfície de les galetes. El setinat ha de deixar-se assecar bé abans de degustar-les. El millor és deixar-les tota la nit. Si volem afegir caramels a la decoració, ha de ser abans que el setinat s'assequi, per no espatllar-ho.

21 comentaris:

  1. Unes galetes molt bones; ideal per acompanyar un café.
    Feliç 2014 per a tu també.
    petons

    ResponElimina
  2. quina monada de galetes!!! i la glassa perfecta!!!
    Molt bon any!!!

    ResponElimina
  3. Ficaram umas bolachas lindas...lindas.
    Um feliz ano
    bj

    ResponElimina
  4. Feliç any, estimadísima. M'agrada que comencis amb unes galetes tam nadalencas com aquestes per començar la temporada i m'encanta l'efecte Bokeh. Super conseguit !!!!!
    Mil petons.

    ResponElimina
  5. Delicioses, Mª José, i molt boniques! Faré cas dels teus consells! Petons

    ResponElimina
  6. Ohhhhhhh que bonitas!!! las fotos están increíbles!! preciosas, me encantan!! :)
    feliz año guapa

    ResponElimina
  7. Precioses i què bones, eh? què tenguis un bon any guapa.
    Besos

    ResponElimina
  8. Deliciosas y muy bonitas las galletas, y que no nos falten las buenas ideas.

    Besitosss

    ResponElimina
  9. Sí que son fàcils i senzilles. Barrufen! :)

    ResponElimina
  10. Qué bonitas Diti... yo todavía no he recogido nada de nada... que pereza buff.... y eso que estaba deseando volver a la normalidad, que ya me salían las fiestas por las orejas jajaja...
    Millones de besos

    ResponElimina
  11. Que boniques!!
    Estic totalment d'acord amb tu a mi també em passa em miro l'arbre i els adorns de nadal i quan vaig endreçant-los penso fins d'aquí un any bufff que lluny que queda..
    però com be dius tu queden molts dies per viure i ser feliços!

    Bon any!

    ResponElimina
  12. Te han quedado preciosas!! seguro que de sabor ricas, ricas!!
    Besos

    ResponElimina
  13. Qué maravilla de fotos... Navidad en estado puro... felicidades!

    ResponElimina
  14. espectaculars! m'encanten!! felicitats per tot el treball i el blog!
    Petons

    ResponElimina
  15. Lo primero FELIZ AÑO NUEVO !!!

    Lo segundo, preciosas y deliciosas galletas !!!

    Este año no me he animado yo a prepararlas. A ver si el año que viene me encuentro con ganas.

    Un besote

    ResponElimina
  16. hola guapísima!!!
    que galletas tan ricas y bonitas!!! tengo que hacer galletas ya!!! solo pensar en el olorcito ya me dan ganas de irme a la cocina!!!

    lo dicho, preciosas!!!

    un besote

    ResponElimina
  17. Maria Jose ya hemos vuelto a la normalidad tu que tienes niños se vive la navidad mucho mas intensa, disfruta mucho de ellos.
    Besos

    ResponElimina
  18. les estic fent ara mateix! ja us diré com em surten, de moment fan mooolt bona olor!!

    ResponElimina
  19. Avui les hem fet amb l'Aina!! Demà si hi ha temps, i si en queden pq la nana les devora, les decorarem.
    Petonets

    ResponElimina
  20. A què et refereixes amb sucre molt? Sucre glacè potser?
    Gràcies

    ResponElimina

Gràcies per passar per la meva cuina i deixar-me un comentari.
Maria José

Gracias por pasar por mi cocina y dejarme un comentario.
Maria José