Menú

dimarts, 28 de gener de 2014

RECEPTA DE SCONES

“Cuinar, realment, era una cosa curiosa. Era curiós que quan s´ho havien menjat tot, no quedés res que poder ensenyar. “Què deliciós està això”, podia dir un mentre menjaven, però al final l'única cosa que quedava era el record” (Amigues entre fogons. Kate Jacobs)



Una de les meves sèries preferides és Dowton Abbey. Espero que no triguin gaire a estrenar la propera temporada, perquè estic desitjant saber com continua. Us heu fixat en les escenes on la cuinera prepara els banquets? I les d´esmorzars o sopars? Són les meves preferides. Aquelles taules tan ben parades, amb estovalles cruixents de midó, vaixelles precioses i delicades cristalleries...m'encanten! Aquesta recepta de scones rendeix un petit homenatge a un estil decadent i victorià que m'enamora. No hi ha res com una presentació elegant i especial, o no?
Els scones són uns petits panets d'origen escocès, ideals per a servir amb el te de les cinc. Així que com encara no tinc cuinera i m'havia entrat l'antull british, aquest cap de setmana em vaig animar a pastar aquesta recepta tan fàcil, que ja sabeu que passar gola és molt dolent. Hi ha moltes versions, els meus els vaig fer amb panses.

A falta de clotted cream, la genuïna nata concentrada, els vaig servir amb mantega i melmelada. Si algun dia puc gaudir d'un autèntic Cream Tea in the garden procuraré estar a l'altura...ja us mantindré informats...mentrestant m´aniré entrenant a casa   :))



La melmelada era de nabius, de La Vieja Fábrica, que em van enviar dins la caixa de Degustabox de desembre. Tindríeu que veure la cara dels meus fills cada vegada que rebem aquesta caixa sorpresa plena de delicatessen...els encanta!!

Si us interessa obtenir més informació sobre Degustabox podeu trobar-la a la seva pàgina web, facebook o twitter. Si us subscriviu i faciliteu el codi "gourmetB999" obtindreu importants descomptes.

SCONES

Ingredients per a 20 scones:
-115 grams de panses
-1 tassa de te negre fred
-1 cullerada de rom negre
-270 grams de farina
-90 grams de farina de força
-1/2 sobre de llevat en pols
-100 grams de mantega a temperatura ambient
-85 grams de sucre
-1/2 pell de llimona ratllada
-2 ous petits lleugerament batuts
-100 mil·límetres de llet
-melmelada per acompanyar

Preparació:
-El dia anterior posar a remullar les panses amb el te i el rom, deixar-les reposar tota la nit. Sedassar dues vegades les farines i els llevats junts. Reservar-los.
-Batre en un bol gran la mantega amb el sucre i la ratlladura de llimona fins que quedi una mescla espessa i cremosa. Agregar els ous en tres tandes i després abocar la llet a poc a poc. Remoure bé fins que la mescla estigui suau i sense grumolls.
-Afegir la farina sedassada en diverses tandes i pastar fins que la textura sigui suau i elàstica. Agregar les panses escorregudes. Donar forma de bola a la massa i ficar-la en la nevera 1 hora embolicada en film transparent.
-Greixar una safata de forn gran i folrar-la amb paper de forn. Estirar la massa amb el corró fins que tingui un grossor de 2 cm. Escalfar el forn a 200º C. Retallar cercles amb un motlle rodó i posar-los en la safata separats. Batre lleugerament una mica de llet amb sucre i setinar amb ella la superfície dels scones. Coure uns 12-15 minuts i deixar-los refredar sobre una reixeta.



22 comentaris:

  1. Se ven deliciosos, no los he probado nunca, pero estos tienen una pinta impresionante con esa mermelada. Bss.

    ResponElimina
  2. Me encantan los scones, son ideales para el café o té de media tarde aunque reconozco que también me los como para desayunar, me chiflan con una buena clotted cream, ayys me chifla esta crema tan sedosa y rica.
    Con mermelada de arándanos debe ser un placer.

    Besos

    ResponElimina
  3. Quina pinta Maria José! La idea de fer-los amb panses em sembla genial, i amb aquesta melmelada, quines ganes de tastar-los, encara que quedi molt pel té de les cinc!

    Petons!

    ResponElimina
  4. M. José, tot lo que explicas...mi sento totalment identificada. M' encanta tot lo anglés, i las series anglesas de epoca....
    Per a mi els scones es el millor acompanyament per un té. Jo i poso amb la mermelada una cullarada de yogur grec. Ja que no tenim Clottet cream...
    Petons

    ResponElimina
  5. Ficaram uns scones lindOS
    Esse doce deixou-me com agua na boca...
    bj

    ResponElimina
  6. A mi també m'encanta Dowston Abbey... bé, tot lo british!!! els scones els he fet a casa i estan boníssims, i acompanyats amb aquesta melmelada de fruits vermells un gran encert! un petó!

    ResponElimina
  7. Yo no los había comido nunca, pero hace unos meses fui a un sitio fantástico a desayunar con dos amigas mallorquinas y me pedí scones, los cuales venían con mermelada de frutos rojos y ricota, y me parecieron un bocado delicioso y muy saciante, desde entonces tengo ganas de hacerlos en casa, a ver cuando me animo.

    Besotes

    ResponElimina
  8. Que buenos y cuanto tiempo hace que no los hago, tendré que poner remedio. Besitosss

    ResponElimina
  9. A mi també m'encanta la sèrie, l'ambientació....com m'agraden aquests scones, els faré aviat...Mooolts petons

    ResponElimina
  10. Uhhhhhhhhhh qué benos están para la merienda o el desayuno y qué recuerdos traen....... Una delicia

    Bss

    ResponElimina
  11. Que macos, amb melmelada, boníssims!

    ResponElimina
  12. Nenaaaa amb aquesta taula tan be parada ja estic treien el bitllet d´avió que vaig venint. Quina pinta mes bona! Petonets

    ResponElimina
  13. M'encanten els scones i aquests t'han quedat perfectes!
    petons

    ResponElimina
  14. que bons ara mateix en menjaria dos jajaja , no els he fet mai i crec que fare la teva recepta , quina bona pinta i quines fotos mes xulis que fas et millores i es nota .. besades menorquines desde l'altre roketa .

    ResponElimina
  15. Que maravilla de foto,te ha quedado preciosa.
    Mil besos guapa

    ResponElimina
  16. Que buen desayuno Maria josé me encantan los scones los he preparado alguna vez y para mi hija es una fiesta ese día.
    Saludos

    ResponElimina
  17. María José ya sé que a las dos nos encanta esta serie jeje..a ver si la ponen otra vez porque nos quedamos a mitad jaja...Yo también he publicado hoy una receta de la Sra. Patmore...y te diré que tus scones me encantan así que me llevo un par porque se ven riquísimos ....besitos y buen finde guapa

    ResponElimina
  18. Molt boniques, les teves fotos..

    ResponElimina
  19. Acabo de conocer tu blog... y por aquí me quedo. ¡ Saludos desde otra isla...Gran Canaria¡¡

    ResponElimina
  20. Felicitats M.José per el premi. La foto es molt, molt preciosa i fina. Et representa molt a tu, al menys a mi mo sembla
    Mil petons, amiga

    ResponElimina

Gràcies per passar per la meva cuina i deixar-me un comentari.
Maria José

Gracias por pasar por mi cocina y dejarme un comentario.
Maria José