Menú

dilluns, 10 de febrer de 2014

RECEPTA DE BESCUIT DE CACAU AMB CREMA DE TARONJA

“Preocupar-se per endavant no fa canviar el resultat” (Amigues entre fogons. Kate Jacobs)

Dit i fet - Recepta de bescuit de cacau amb crema de taronja

No, preocupar-se abans d'hora no arregla res...però moltes vegades hi ha situacions que són exasperants. Això va ser el que em va ocórrer amb aquesta recepta de bescuit de cacau amb crema de taronja, en aparença molt fàcil de fer, però que no em va sortir a la primera per estar mal explicada en el llibre d' on procedeix, per això he fet les meves pròpies modificacions, que són les que he recollit mes avall.
En realitat, la història d´aquest bescuit és una mica més llarga...comença quan vaig conèixer a la Manu en el curs de fotografia de Balance de Blancos de Barcelona, al que vaig assistir el juny passat. Us ha passat que algú us caigui bé des del primer minut? doncs llavors ja sabeu de què vos parlo...a més d´una gran cuinera la Manu és una gran persona. Parlant, parlant varem descobrir que les dues anàvem darrera de la recepta de pastís de xocolata i taronja que havia fet una de les finalistes del programa Master Chef. Aquesta no és l´autèntica recepta, la que nosaltres volíem, però ens ha servit per riure molt i passar-ho bé en l´intent. No deixeu de passar pel blog de la Manu, perquè com ella tampoc va quedar satisfeta amb el resultat del bescuit, com jo, ha fet la seva pròpia versió amb xocolata blanca, espectacular!! 

Per cert, ja que aquesta entrada va d'amistats, aprofitaré per agrair a la Maria Dolores que em fes arribar, a través del seu germà, la taula de fusta que he usat per fer aquestes fotos...cada vegada que ho recordo em moro de vergonya hahaha...què singulars som els blocaires gastronòmics que ens dediquem a fer contraban de fustes !!!      

Dit i fet - Recepta de bescuit de cacau amb crema de taronja

BESCUIT DE CACAU AMB CREMA DE TARONJA

Ingredients per al bescuit de cacau:

-100 grams de farina
-4 ous
-100 grams de sucre
-50 grams de cacau en pols
-80 grams de mantega a temperatura ambient
-1 culleradeta de llevat de rebosteria
-1 pessic de sal

Ingredients per a la crema de taronja:

-150 grams de sucre
-6 rovells + 1 ou sencer
-2 fulls de gelatina
-1 litre de suc de taronja natural colat
-ratlladura de 2 taronges
-40 grams de maicena

Ingredients per a l'almívar de taronja:

-200 grams de sucre
-100 ml de Cointreau (licor de taronja)
-150 ml de suc de taronja



Dit i fet Cuina- Recepta de bescuit de cacau amb crema de taronja

Preparació del bescuit de cacau amb crema de taronja:

El dia anterior preparem la crema de taronja, perquè tingui temps de solidificar-se. Comencem hidratant la gelatina en aigua freda. Posem en un cassó el suc i la ratlladura de taronja, ho posem al foc i deixem reduir la mescla a la meitat, aproximadament. Ho colem i ho deixem refredar. Mentre, en un bol apart, batem amb unes varetes manuals els rovells, l'ou i el sucre. 

Afegim la maizena i, finalment, a poc a poc el suc de taronja. Tornem a posar al foc baix i ho coem fins que espesseixi, removent sempre amb les varetes manuals. Retirem del foc i afegim la gelatina escorreguda, removent perquè es desfaci. Deixem refredar la crema i la guardem en la nevera fins a l'endemà.

Per fer el bescuit, batem els ous amb el sucre fins que la mescla dobli de volum. Després, afegim la mantega i tornem a batre. En un bol apart, sedassem la farina, el cacau, el llevat i la sal. Afegim a la mescla d'ous i sucre i barregem amb l'ajuda d'una espàtula, realitzant moviments envolupants. Posem la massa en un motlle de cremallera de 20 cm, prèviament greixat i coem a forn escalfat a 180ºC fins que punxant amb un escuradents aquest surti net. Deixem refredar.

Mentre, preparem l'almívar. Posem els ingredients en un cassó al foc i els deixem bullir uns deu minuts fins a aconseguir la consistència d'un xarop.

Per muntar el pastís, partim el bescuit en dues parts transversalment. Col·loquem la part inferior sobre la safata on anem a servir-lo, ho embevem bé amb la meitat de l'almívar i distribuïm per damunt la meitat de la crema. Col·loquem sobre ella l'altra meitat de bescuit i repetim l'operació, decorant al gust.

28 comentaris:

  1. Una preciositat de pastís que, a més, segur que combina súper bé!! L'escala cromàtica hi queda fantàstica, i la gustativa segur que és un 10! Petons

    ResponElimina
  2. La combinació de xocolata i taronja hauria de ser pecat jeje, quina delicia!!! La presentació que has fet m'encanta!! Petonets

    ResponElimina
  3. Una de mis combinaciones preferidas, choco-naranja. Impresionante tarta. Besos!

    Ana

    ResponElimina
  4. T´ha quedat perfecte. La adició de el llevat era lo que realment li faltava.
    Tu si que ets una gran persona!!!. Que be que que bé que ens ho hem passat aquests dies parlant amb l'excusa del dichós pastís
    petons estimadísima.

    ResponElimina
  5. Perfecte t'ha quedat bonica!! quines cracks tu y la Manu!, ademés les fotografies son precioses!, ja li deia a la Manu, que aveure si trec temps per a ferlo!.
    Un petonet!

    ResponElimina
  6. Muy buena la tarta y la crema tiene que estar deliciosa
    Un beso

    ResponElimina
  7. Adoro a combinação de chocolate e laranja.
    O bolo com esse creme deve ter ficado delicioso.
    E ficou lindo
    Boa semana
    bj

    ResponElimina
  8. María José has preparado una combinación buenísima me encanta el chocolate y la naranja.
    La tabla te llegó bien, una tabla viajera, lo que tenía que haber pensado es hacerte llegar también las naranjas ahora ya no me quedan pero lo tendré en cuenta para la próxima temporada, podrás comer unas naranjas muy especiales.
    Besos

    ResponElimina
  9. Buen regalo el de María Dolores!!!
    Me encanta la tarta que has preparado, para mi el chocolate con la naranja es una de las combinacíones más ricas que podemos degustar. Además te ha quedado tan bonita!!!

    Un besito,

    ResponElimina
  10. ¡¡me encanta!!..Me la quedo y... ¡yo necesito maderas de contrabando!

    ResponElimina
  11. La combinació boníssima i t'ha quedat perfecta, preciosa!!!

    ResponElimina
  12. Ohhh només veure-la se'm fa la boca aigua, quina bona pinta i la convinació d'ingredients em sembla perfecte!!

    ResponElimina
  13. María José qué bien combinan chocolate y naranja....me llevo un trocito para merendar...un besito guapa

    ResponElimina
  14. mmmm quina mescla tan fantastica, i si a més es en pastis moolt millor! petosn

    ResponElimina
  15. Terrible de bueno este biscuit!!!! y sobre las maderas, no me digas...que los ojos se me van hasta por los containers o voy por el campo!!
    Bss

    ResponElimina
  16. La combinació taronja i xocolata amb perd, aquesta pastis deu de ser una delícia Ummm
    Petons

    ResponElimina
  17. Però quina pinta té aquest pastís Mª José! Una combinació deliciosa, i unes fotos espectaculars!
    Així que no recomanes al ditxós llibre, no?

    Petons!

    ResponElimina
  18. te ha quedado una maravilla de pastis y la combinacion gusta mucho,ademas las fotos con madera incluida muy bonitas y lo hacen super apetecible¡¡
    peto

    ResponElimina
  19. M'encanta el pastís, les fotografies amb fusta inclosa i tota la història de la recepta!

    Una abraçada!
    Anna

    ResponElimina
  20. Ohhhh qué precioso!! esa mezcla debe de ser una bomba llena de sabor. Mucho mejor que el de la tele y el libro, sin duda. Besoooos

    ResponElimina
  21. Ja se que el que compta és el sabor, però és taaaaan maco que sembla mentida!! Uau! :)

    ResponElimina
  22. Quin pastís més preciós i elegant!! Sembla tret d'una pastisseria parisina :) Petonets!

    ResponElimina
  23. Jo també hem "perdu" per una fusta com aquesta!
    Una història dins un marc d'amistat preciòs.
    Es tan fàcil fer-vos estimar!
    <3

    ResponElimina
  24. Pues la verdad es que no se cómo sería el original, pero este pinta fantástico, que rica combinación además, es de mis favoritas.
    Lo del contrabando maderil habría que tratarlo más a fondo, jajaja, las fotos nos volverán locas algún día!!!
    Besos

    ResponElimina
  25. Me ha encantado este pastel, es precioso con la cremita de naranja y qué rico con chocolate. Bss

    ResponElimina
  26. Hola!!acabo de fer Aquet pastis i m'ha quedat malament.El biscuit,al incorporar la Mantega M'ha Baixat.No me ha pujat al forn,y la crema m'ha quedat líquida.Crec que he seguit be la recepta.La he repasat.No se com será el resultat final pero el aspecte no es maco.Pero en conformo si te Bon gust.Pero Moltes gracias,per totas les receptas teves,que he fet i m'han quedat bonisimas

    ResponElimina
  27. Hola!!acabo de fer Aquet pastis i m'ha quedat malament.El biscuit,al incorporar la Mantega M'ha Baixat.No me ha pujat al forn,y la crema m'ha quedat líquida.Crec que he seguit be la recepta.La he repasat.No se com será el resultat final pero el aspecte no es maco.Pero en conformo si te Bon gust.Pero Moltes gracias,per totas les receptas teves,que he fet i m'han quedat bonisimas

    ResponElimina

Gràcies per passar per la meva cuina i deixar-me un comentari.
Maria José

Gracias por pasar por mi cocina y dejarme un comentario.
Maria José