Menú

dimecres, 5 de març de 2014

RECEPTA DE PLUM CAKE AMB COR DE CACAU

“A ell li va semblar difícil saber si estava sent sincera o si estava interpretant el seu propi personatge. La seva bellesa s'interposava, com una tela d'aranya a través de la qual era difícil veure-la amb claredat” (El cant del cucut. Robert Galbraith)

Dit i fet. Recepta de plum cake amb cor de cacau

El que més m'ha agradat d'aquesta recepta de plum cake amb cor de cacau de la SandeeA (sí, sí, de la SandeeA #elqueavisanoestraidor) és que, veient-la, no sembla que sigui tan fàcil de preparar com realment és. Totalment "resultona", vaja, i que permet, a més, variar la forma central triada segons els talladors de galetes dels quals disposem, fins i tot podem substituir el cacau per puré de maduixes, per exemple, per donar una altra tonalitat al bescuit.

Us animeu? Us asseguro que quan doneu el primer tall a aquest plum cake i descobriu el seu, cor els vostres comensals es quedaran amb la boca oberta…no voleu comprovar-ho? ;)

Dit i fet. Recepta de plum cake amb cor de cacau

PLUM CAKE AMB COR DE CACAU

Ingredients per al bescuit de cacau:


-250 g de mantega a temperatura ambienti

-200 g de sucre

-4 ous mitjans
-250 g de farina
-40 g de cacau pur en pols
-1 cullerada de cafè de llevat químic
-1 polsim de sal

Ingredients per al bescuit de vainilla:

-250 g de mantega a temperatura ambienti
-200 g de sucre
-4 ous mitjans
-1 cullerada de cafè d'extracte de vainilla
-250 g de farina
-1 cullerada de cafè de llevat químic
-1 polsim de sal

Preparació:

Comencem preparant el bescuit de cacau. Precalentamos el forn a 180ºC. Batem la mantega amb el sucre, agreguem els ous d'un en un i a continuació la farina, el cacau, el llevat i la sal i barregem amb una espàtula.

Ho aboquem en un motlle de plum cake untat amb mantega i farina, i coem uns 45 minuts. Traiem del forn, deixem refredar 15 minuts i traiem del motlle sobre una reixeta. Deixem refredar del tot. Tallem el bescuit en rodanxes gruixudes i els donem forma d'estel amb un tallador de galetes.

Col·loquem totes les rodanxes amb forma d'estel juntes i alineades en la part inferior del motlle de plum cake untat de mantega i deixem en el congelador fins que anem a preparar el bescuit (com a mínim una hora).

Preparem la massa del bescuit de vainilla. Calentem el forn a 180ºC. Batem la mantega amb el sucre, agreguem els ous d'un en un i l'extracte de vainilla. Afegim la farina, el llevat i la sal i barregem amb una espàtula.

Traiem el motlle del congelador i aboquem la mescla de vainilla sobre el bescuit de cacau retallat. Introduïm en el forn i coem uns 40 minuts. Retirem del forn, deixem refredar uns 15 minuts i traiem del motlle sobre una reixeta, on ho deixarem fins que estigui completament fred.

36 comentaris:

  1. Brillantísima idea, te ha quedado chulísimo..

    ResponElimina
  2. Quina pinta més bona i que bonic!!
    petons

    ResponElimina
  3. Qué bonito !! Da pena comérselo. Está fenomenal. Me encanta !! Buen día. Un besito

    ResponElimina
  4. Mª José: qué bonito queda!!! tengo una merienda infantil en casa esta semana y estoy por preparlo, seguro que se quedan con la boca abierta, ja ja ja.
    Un besito

    ResponElimina
  5. M'encanta Mº José! Encara que li hagi vist a la SandeeA, aquest teu és preciós, i continuo pensant que ha de ser difícil de fer, per molt que ens diguis que no és així, perquè una cosa tan maca ha de costar fer... ho torno a dir, és molt maco, i a més segur que boníssim!

    Petons!

    ResponElimina
  6. Que bonic t'ha quedat! i ha d'estar boníssim, un altre per apuntar a la llista de pendents!

    http://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  7. Ficou um bolo tão lindo.
    Acho que vou ter que fazer
    bj

    ResponElimina
  8. Una idea brillant per fer un cake ben original!
    Petons

    ResponElimina
  9. Una idea brillant per fer un cake ben original!
    Petons

    ResponElimina
  10. T'ha quedat maquíssim i la presència és impressionant!!! Me'l guardo per provar-ho algun dia!

    ResponElimina
  11. Me encanta, me encantan y me encanta todo!! Me quedo por aquí y voy corriendo a instagram, que no quiero perderme nada!! :)
    Un abrazo!

    ResponElimina
  12. Es preciós! Precisament vaig comprar una pasta de mores que no sabia en que gastar i aquest bescuit em sembla una bonissima idea.
    Petons
    Silvia

    ResponElimina
  13. Per deixar als comensals amb la boca oberta, és un pa de pessic molt bonic, segur que va triomfar.
    petons

    ResponElimina
  14. Me encanta este bizcocho, queda precioso. Besos!

    Ana

    ResponElimina
  15. El problema está en parar de comer.
    Besos."La Cocina de Trini Altea "

    ResponElimina
  16. Mare meva, esta perfecte!!! m'agradat molt, un peto
    Silvia

    ResponElimina
  17. LA TENG A PENDENT . aviam si un dia mi poso . t'a quedat chulide veritat .. uooooooooo

    ResponElimina
  18. Pero que preciosidad maja, se pueden hacer unas cosas realmente sorprendentes. Te felicito, te ha quedado impresionante y precioso.
    Un besooo

    ResponElimina
  19. Oh!! Què bé t'ha quedat!! PErfecte!!

    ResponElimina
  20. Preciós i segur que està molt bo!!

    ResponElimina
  21. Quina pinta !!!!!
    Per lluir se quan venen visites a fer el cafè.
    Petons

    ResponElimina
  22. Le tengo unas ganas locas a este tipo de plum ckae, hace tiempo que lo ví, y para Navidad quería hacer uno pero ... se me echó el tiempo encima, luego pensé hacer uno para San Valentín, y tampoco y ahora ... pues que se yo, bueno ... sea como sea, algún día lo haré, pero mientras te felicito a tí, porque te quedó precioso

    Besotes guapa

    ResponElimina
  23. Queda preciós i fa el efecte de que es més complicat de fer.
    Avui he pujat al blog una recepta teva de Directo al Paladar:
    http://cocinabetulo.blogspot.com.es/2014/03/pollo-al-curry-con-salsa-de-cacahuetes.html
    Estava boníssim, gràcies.
    Petons.

    ResponElimina
  24. Que preciosidad! Te quedó increíble! Pues mira, adjudicado, pues el próximo fin de semana tengo a toda la pandilla de amigas de mi hija a merendar así que ya sé con que bizcocho las voy a sorprender!!! Jajjaja!!!

    Ya tengo en casa mi súper regalo de tu sorteo y ya me lo estoy estudiando en profundidad, eligiendo las recetas de Lorraine que quiero probar! Un millón de gracias guapa!

    Un besazo y feliz finde!! Muacks

    ResponElimina
  25. Que bonito ha quedado y que rico tiene que estar, la verdad es que la estrella está perfecta!

    ResponElimina
  26. Però...! que bonic que queda, de veritat es tan fácil com expliques?

    Crec que taré una prova aquest cap de setmana, i em surt, queda adjudicat per l'aniversari de la meua filla petita.

    Gràcies.

    ResponElimina
  27. Però...! que bonic que queda, de veritat es tan fácil com expliques?

    Crec que taré una prova aquest cap de setmana, i em surt, queda adjudicat per l'aniversari de la meua filla petita.

    Gràcies.

    ResponElimina
  28. Maria José que bonito queda así el plum cake la verdad es que se come mucho por la vista así que este cake es doblemente bueno.
    Besos

    ResponElimina

Gràcies per passar per la meva cuina i deixar-me un comentari.
Maria José

Gracias por pasar por mi cocina y dejarme un comentario.
Maria José