Menú

dilluns, 14 d’abril de 2014

MA HOR, RECEPTA TAILANDESA. COOKING CHALLENGE 46

“Resulta alliberador que succeeixi allò que més havies temut que ocorregués? Et fa sentir que tots les teves pors i totes les dolentes nits passades són una bobada? Un esforç malgastat?” (Amigues entre fogons. Kate Jacobs)

Dit-i-fet-Recepta-tailandesa-Ma-Hor

Núria ha estat l'encarregada de triar aquest mes el nostre repte de les Cookings Challenge i ens va proposar com tema Tailàndia. No estic molt al dia en el menjar d'aquest país, però vaig tenir la sort de trobar un llibre de la meva mare dedicat a la gastronomia thai, amb un munt d'atractives propostes. 

Vaig triar aquesta recepta perquè es pot preparar amb ingredients fàcils de trobar, no hi ha res que em molesti més que comprar alguna cosa aposta per a una recepta i que em caduqui en el rebost. Encara que per a ser sincera, el primer que em va cridar l'atenció d´aquest plat va ser el seu nom, la traducció del qual vindria a ser “cavalls al galop”. Pel que he pogut esbrinar no es coneix la raó de tan curiosa denominació, doncs el plat no té ni remotament aspecte equí. L'única hipòtesi acceptada és que aquests cavallets són tan bons que un es llançaria al galop per a intentar agafar-los :) 

MA HOR

Ingredients per a 4 persones:

-2 tiges de coriandre, l'arrel inclosa
-2 cullerades d'oli
-1 cullerada d'all picat
-300 g de carn de porc picada
-2 cullerades de cacauets, grollerament picats
-2 cullerades de salsa de peix (jo no li vaig posar)
-3 cullerades de sucre de palmell (jo li vaig posar 2 de sucre bru)
-1/2 cucharadita de pebre negre recién mòlta
-4 préssecs frescos o en llanda partits per la meitat
-1/2 enciam iceberg trossejada

Preparació:

Picar molt bé el coriandre. Abocar l'oli en un wok o en una paella i afegir el coriandre i l'all i fregir-los a foc lent durant 2 minuts. Pujar el foc a poc a poc, afegir la carn de porc picada i fregir-la uns minuts fins que estigui ben cuita. Ha de fer tota l'aigua. Apagar el foc. Afegir els cacauets, la salsa de peix (si s'usa), el sucre i el pebre i remoure tot fins que estigui ben integrat tot. Ha de quedar una barreja ben seca. Posar un poc d'aquesta barreja en cada meitat de préssec i servir-los sobre un jaç d'enciam.

I les receptes tailandeses de la resta de Cookings Challenge? 
-Elvira 
-Ly 
-Núria 

15 comentaris:

  1. Tiene una pinta estupenda!!! Habrá que probarlo! :)

    ResponElimina
  2. Guau... Qué receta mas exótica ¿no? Esta sí que no la había visto y es muy tentativa.
    Besotes.

    ResponElimina
  3. Per els ingredients quer has possat te tota la pinta de estar bonisim. Bona elecciò.
    Petons

    ResponElimina
  4. Excelente aspecto
    Fiquei com vontade de provar
    bj

    ResponElimina
  5. Apa, que bona!! QUina recepta més exòtica, bon repte aquest cop!

    ResponElimina
  6. Uy, que original mira tu.... me la apunto, que tiene que estar bien rico. Muaks guapísisima

    ResponElimina
  7. Súper original, t'ha quedat molt maco i si a sobre esta bo, que més es pot demanar? Venen ganes de provar-la! M'encanta el teu bloc, et segueixo des de fa temps i tot el que fas es genial! Jo també tinc un bloc, si vols visitar-me em farà molta il·lusió, em trobes aquí
    http://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/
    Una abraçada!

    ResponElimina
  8. Muy original, para mi totalmente desconocido, sabores y aromas muy particulares y buenisimo!
    besos
    Silvia

    ResponElimina
  9. Pues para no saber mucho de la cocina Thai te ha quedado un plato de lujo que habrá que probar.

    Bss

    ResponElimina
  10. Que bol más bonito y los platos ni te cuento.. ay me pierdo!! que receta más original... el relleno lo cambiaré.. pero me ha gustado esta idea!

    Besos

    Gracias por participar nina

    ResponElimina
  11. Que buena y original!!! a mi estas mezclas me encantan :)
    bss guapa

    ResponElimina
  12. M'agraden les receptes especiades, així que aquesta de ben segur que m'agrada, te molt bona pinta.
    Una abraçada

    ResponElimina
  13. Pero bueno ... esto es una maravilla ¿no?

    Esto se ve delicioso, además de precioso, estoy segura de que este plato thailandés es una gozada para el paladar.

    He de probarlo, porque me ha llado mucho la atención.

    Besotes

    ResponElimina
  14. Ummmm que pinta ummmmm me encantan deben de estar de muerte, tomo nota
    Besos

    ResponElimina

Gràcies per passar per la meva cuina i deixar-me un comentari.
Maria José

Gracias por pasar por mi cocina y dejarme un comentario.
Maria José