Menú

dilluns, 19 de maig de 2014

APERITIU AMB SORPRESA - COOKING CHALLENGE 47

"Oh! Quin bella aparença té la falsedat" (William Shakespeare)

Dit i fet cuina. Trampantojo. Trompe-l´oeil. Aperitiu sorpresa

No sé si tota la falsedat és bella, com afirma el poeta anglès, però estic segura que la interpretació que avui haurem fet d'ella les Cookings Challenge sí ho serà. Perquè la nostra Maragda ens va proposar, per al repte d'aquest mes, que preparéssim un trompe-l´oeil, i per això la meva recepta d'avui és una enganyifa.

Els trompe-l´oeil són un artifici, un engany per a la vista, tradicionalment usats en la pintura, on  acostumen ser pintures murals de gran realisme dissenyades amb una perspectiva de manera que, contemplades des d'un determinat punt de vista, fan creure a l'espectador que el fons es projecta més enllà del mur o del sostre, o que les figures en sobresurten. Aquesta técnica pictórica darrerament ha passat a la cuina, gràcies als xefs de moda i als concursos i programes televisius sobre gastronomia.


Vaig estar pensant què podria fer per a participar en el repte d'aquest mes de les Cooking Challenge i al final em vaig decidir per una recepta del llibre Comida diverdida que em va regalar el meu fill l'any passat pel meu aniversari. La meva proposta és un aperitiu, ara que arriba el bon temps i ve de gust relaxar-se al sol en una terrassa, amb les meves revistes preferides (de moda i receptes) i amb molt temps per davant. No m'agrada la cervesa, però us asseguro que aquesta ens la vam beure d'un glop entre els meus fills i jo: patates fregides de pinya, ketchup de melmelada i cervesa de préssec en almívar, nata i gelatina de llimona… qui s'apunta?

APERITIU SORPRESA

Ingredients per 4 persones:

-1 llauna petita de préssec en almívar
-1 sobre de gelatina de llimona
-1/2 litre d'aigua
-100 ml de nata per muntar
-2 cullerades de sucre mòlt
-1/2 pinya natural
-3 cullerades de melmelada de maduixa

Preparació:

Trossegem el préssec en almívar en quadrats petits de la mateixa mida. Posem en un cassó 250 ml d'aigua amb el sobre de gelatina i ho escalfem fins que bulli. Ho traiem del foc i afegim la resta d'aigua.

En una gerra de cervesa posem una mica de préssec i el cobrim amb la gelatina, ho guardem en la nevera fins que aquesta solidifiqui. Repetim l'operació fent capes fins a arribar gairebé a omplir la gerra.
Batem la nata amb el sucre mòlt i la repartim entre les gerres per formar l'escuma de cervesa.

Tallem la pinya com si fos patates fregides i disposem sobre ella la melmelada de maduixes.


I els trompe-l´oeil de la resta de Cookings Challenge? 


-Elvira 
-Ly 
-Maragda 
-Mercè 
-Núria 

21 comentaris:

  1. OOOhhhhhhhhhhhh (te estoy haciendo la ola) me encantan!!!!! que pasada, es súper original, me encantan!!! felicidades, reto conseguidísimo!!!!!
    bss guapa

    ResponElimina
  2. Que original, me encanta, el reto desde luego las has superado con creces las"patatas" las he tenido que volver a mirar una vez he leído los ingredientes jajaja besos

    ResponElimina
  3. Ma José, m'apunto al teu aperitiu!! :D Que bo!! Les patates són molt autèntiques! :D
    Petons

    ResponElimina
  4. Plasplasplas!!!!
    Si és que he entrat al bloc, he sortit després de veure la foto pensant que no era l'entrada, he mirat la data i he vist que si... hahahahaha me l'has colat ben colada!!!! Em sembla molt xula i diver i a més a més ideal per als nens...
    Artistassa!!!
    Gràcies per participar i posar-li tant "saleru"
    Besades!

    ResponElimina
  5. Holaaaa que crac eres! Me encantan, la receta es perfecta y personita y original. Te ha quedado de matrícula, genial. Un besazo enorme guapa y gracias por todo, por tus palabras, por tu amistad y por esa conexión especial que nos hace ser un poco brujas y coincidir mucho. Muaks

    ResponElimina
  6. ¡¡Ohhh!!.. ¡Es genial! Me entran ganas de hacerlo y ponérselo al maromito.. jijiji
    Besotes.

    ResponElimina
  7. Qué chulada!! Desde luego que nos has engañado, se ve precioso!! Besos.

    ResponElimina
  8. que em creia que les patates eren de veritat,.. fantàstiques i sobre tot més sanes .
    ens veim dissabte a Menorca no? Petons.Paqui.

    ResponElimina
  9. Fantàstico, que chulada, me ha parecido increíble!!
    besos

    ResponElimina
  10. Xulíssim! Les patates donen el pego total! M'encanta!

    http://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  11. Que genial idea, me chifla este trampantojo un aperitivo de lo más dulce. Besotes guapa.

    ResponElimina
  12. Uau! Ens has ben enganyat!! súper xula, la proposta!

    ResponElimina
  13. Bravo¡¡ que idea mas original¡¡¡
    peto

    ResponElimina
  14. M'encanta.. i aquestes patatones fregidetes...són la llet!! jeje. Has fet una trampa oeil que és una passada..jeje

    Petonets bonica

    ResponElimina
  15. Casi lloro viendo tus patatas fritas!!! Después de dos meses a dieta me hubiera comido hasta el envase jajajaja, si son perfectas!! Y el ketchup está genial!!! La cerveza un verdadero puntazo!!! Me encanta MJose porque aunque esté a dieta estas si que me las puedo tomar sin remordimientos y sin ganar un gramo jajajaja!!! Un besazo guapa mía

    ResponElimina
  16. Un aperitivo muy original para quedarse con el personal jeje. Besos!

    Ana

    ResponElimina
  17. Jo a aquest aperitiu m'apunto! Les patates són autèntiques, m'ha costat veure que no eren patates!

    Una gran trampa, i molt ben enganyats que ens has tingut!

    Petons!

    ResponElimina
  18. Boníssim!!! Quina broma més ben executada!!! Sí que és un bon enganyatalls!!!

    ResponElimina
  19. Hola mi preciosa bruja rubia :)
    Eres una mentirosa cruel!!! ;) resulta que a algunas si nos gusta la cerveza (aunque eso ya lo sabes!) jajaja..aunque que quieres que te diga..el engaño visual te lo puedo perdonar sabiendo que lo que esconde esa cerveza son unos melocotones y esas patatas fritas, en realidad es piña ;) no dudo que entre tus peques y tú hayáis acabado con todo :)
    Te echo de menos brujita..fue genial tenerte de compi de cuarto...ahora ya no me puedo dormir sin mi besito de buenas noches..sniffffffff :)
    Miles de besos preciosa!

    ResponElimina
  20. Me encanta tu trampantojo !!!

    Es tan rico y tan atractivo visualmente !!!

    Original de todas todas !!!

    Felicidades guapa !!!

    Besotes

    ResponElimina
  21. tuve que mirar mucho y muy bien la foto porque vale, la cerveza, una vez lo sabes, pues se ve que hay frutita y eso, pero las patatas fritas, es que todavía las veo y no veo la piña jajajaja, aunque con lo que me gusta la piña prefiero las tuyas!
    feliz finde, preciosa!

    ResponElimina

Gràcies per passar per la meva cuina i deixar-me un comentari.
Maria José

Gracias por pasar por mi cocina y dejarme un comentario.
Maria José