Menú

dilluns, 23 de juny de 2014

RECEPTA DE BESCUIT DE CACAU I MAIONESA

“La vida és un moment: aquest” (La reina descalça. Ildefonso Falcones)

Dit-i-fet-bescuit-cacau-i-maionesa-bizcocho-cacao-y-mayonesa

Cada vegada que preparo aquest bescuit de cacau i maionesa repto als meus comensals a que endevinin quin és el seu ingredient secret, us asseguro que fins ara ningú ho ha encertat. Encara que en realitat, si ho pensem bé, la maionesa no és més que una emulsió d'oli i ou, dos ingredients habituals en qualsevol bescuit i encara que ens paregui estrany no ho és tant.

D´altra banda, els que em seguiu sabeu que la xocolata és LA MEVA feblesa i que no passa molt temps sense que publiqui una recepta amb ell... umm la Torta Setteveli... o ummm el Pastís de trufa i taronja... i el ohhh Pastís tebi de xocolata i mascarpone? Millor atur...

Tornant al bescuit que us proposo avui, és molt fàcil de fer i podeu preparar-ho amb maionesa comercial o feta per vosaltres. Jo vaig usar la primera opció perquè Degustabox em va fer arribar un pot i de seguida vaig saber l´utilitzaria en aquestes postres.

Si us interessa obtenir més informació sobre Degustabox, podeu trobar-la a la seva pàgina web, facebook o twitter. Si us subscriviu i faciliteu el codi "JZKNH" mencionant el meu blog, obtindreu un important descompte (9,99€ en lloc de 14,99€, enviament inclós)

BESCUIT DE CACAU I MAIONESA

Ingredients per a un motlle de 22 cm:

-28 g de cacau pur sense sucre
-350 g d'aigua bullint
-160 g de maionesa (o un ou i la resta d'oli de girasol fins a aconseguir els 160 g)
-200 g de farina de rebosteria sedassada
-200 g de sucre
-1 sobre de llevat de rebosteria
-un polsim de sal

Preparació:

Comencem escalfant el forn a 170º. Després, batem junts el cacau i l'aigua bullint fins que quedi tot ben integrat. Deixem refredar la mescla fins que quedi a temperatura ambient.

Una vegada refredada, hi afegim la maionesa. Com costa una mica diluir-la, podem usar el túrmix per facilitar la tasca. Si ens hem decidit per la maionesa casolana, la farem abans de barrejar-la. Per a això batrem apart, amb cura i sense aixecar la batedora del sòl del recipient, l'ou i l'oli.

En un altra bol, barregem els ingredients sòlids: farina, sucre, llevat i sal. Afegim a aquests la mescla de xocolata i removem bé perquè quedi tot ben integrat. Quedarà una massa bastant líquida.

Untem un motlle amb mantega i hi posam la massa. La coem uns 45 minuts o fins que punxant el centre amb un escuradents aquest surti net. Convé que no traguem el bescuit del motlle fins que no hagi refredat. Finalment, empolvoram de sucre mòlt.

11 comentaris:

  1. Hace tiempo preparé un brownie y usé mayonesa, fue después de asistir a un showcooking de Calvé en el que nos mostraron varias recetas y quise probarlas todas en casa, y a cada cuál mejor, la verdad es que el factor sorpresa de la mayonesa es un puntazo ¿Verdad? y es que encima queda delicioso !!

    Besos linda, y feliz semana

    ResponElimina
  2. Holaaa, no sé como puede ser pero lo cierto es que a todas a los que os oigo lo del bizcocho con mayonesa decis maravillas, y mira Kris también. Así que voy a tener que dejar de lado mi escepticismo y probar porque desde luego el aspecto de este bizcocho es estupendo. Que cosas verdad?
    Un besoooo

    ResponElimina
  3. una manera molt original de fer un bescuit! Tot i que tens raó que la maionesa no és res més que una forma diferent d'incorporar els ous i l'oli... ha de quedar molt bo!

    ResponElimina
  4. Mol original! i segur que està ben bona, m'ho apunto!

    "Les receptes que m'agraden"

    ResponElimina
  5. De tot d'una que he llegit el títol em pensava que m'hi havia equivocat, però veig que no. Això d'usar la maionesa en una recepta dolça em fa moooooolta curiositat. Si a més a més li afegeixes el cacau i la foto tan bonica que hi has posat, ja deus pensar que frise per preparar-lo. Sensacional!!!

    ResponElimina
  6. MIra que tengo pendiente desde hace muchiiisimo el bizcocho de mayonesa y nunca me acuerdo de hacerlo...a ver si me animo, porque tienen una pinta exquisita
    Bss

    ResponElimina
  7. de veritat que està feta amb maionesa??? m'has deixat sense paraules noia!!!! l'haurem de tastar. petonets

    ResponElimina
  8. Ja fa un parell d'anys, més o menys, que vaig sentir a parlar d'aquest pastís fet amb maionesa, i em va cridar l'atenció però no m'atrevia a fer-lo. Es clar que com dius tu, no deixa de ser oli i ous... per tant no pot ser gens dolent!!!
    A veure si m'animo amb la teva recepta!!
    Petons

    ResponElimina
  9. Sorprèn l'ús de la maionesa en un pastís, però segur que ha d'estar espectacular... I sempre s'ha de provar coses noves, oi?

    Enhorabona,

    Una abraçada!

    ResponElimina
  10. Acabo de conèixer el teu blog i per aquí em quedo visitant la teva cuina i gaudint de delícies com aquesta, petonssss!!!

    ResponElimina
  11. M.Jose: No és la primera vegada que veig aquest pastís i sempre m'ha cridat l'atenció. Potser ja va sent hora que li posi fil a l'agulla no?
    I si tu dius que és bo, com no vaig a creure't?

    ResponElimina

Gràcies per passar per la meva cuina i deixar-me un comentari.
Maria José

Gracias por pasar por mi cocina y dejarme un comentario.
Maria José