Menú

divendres, 25 de juliol de 2014

PASTÍS DE GERDS I CREMA DE ROM


“M'imaginava la pluja caient sense parar, com cau en els dies grisos d'estiu. Degota dels núvols, de les teulades, dels arbres. Quan per fi surt el sol, cadascuna de les gotes que penja d'una branca és un petit arcoíris condensat.” (Melisande! Què són els somnis? Hillel Halkin)
 Dit i fet. Pastís de gerds i crema de rom.

Pensareu que estic boja, parlant de pluja d'estiu i més vivint a Eivissa, a la qual tothom ve buscant sol, calor i platja. Però haureu de reconèixer que poques coses hi ha tan belles com quan plou abundantment, fins i tot a l'estiu, per això he triat aquest petit paràgraf d'aquest llibre que tant m'ha agradat. Encara que si miro al cel, només veig una immensitat blava que convida a tombar-se a l'ombra i abandonar-se al "dolce far niente". Així que en això estic, marcant al calendari els dies que falten perquè arribin les vacances.

Aquesta recepta de pastís de gerds i crema de rom és del llibre Clandestine Cake Club, encara que he introduït algunes modificacions per adaptar-la als meus gustos, sobretot he rebaixat bastant les quantitats de mantega i sucre. Ara com ara totes les receptes que he fet d'ell m'han sortit perfectes, us el recomano si us agrada la rebosteria.


Blog Dit i Fet, pastís de gerds i crema de rom

PASTÍS DE GERDS I CREMA DE ROM

Ingredients per al bescuit:

-145 g de mantega a temperatura ambient
-220 g de sucre mòlt
-3 ous
-370 g de farina amb llevat sedassada
-60 ml de llet
-150 g de gerds

Ingredients per a la crema de rom:

-100 g de mantega
-125 g de sucre mòlt
-3 rovells d'ou grans
-1 cullerada o 2 de rom negre

Preparació:

Comencem calentant el forn a 190ºC i greixant i folrant amb paper de cuina dos motlles rodons de 20 cm de diàmetre.

Batem la mantega i el sucre fins a obtenir una mescla esponjosa. Afegim els ous d'un en un, batent bé després de cada addició i agregant una cullerada de farina amb l'últim ou per evitar que es qualli la mescla. Afegim la farina restant i la llet i ho removem generosament. Seguidament, afegir 125 g dels gerds i removem amb cura per integrar-los sense desfer-los.

Repartim la mescla entre els motlles i  ho coem uns 40 o 45 minuts fins que punxant amb un escuradents aquest surti net. Deixem refredar els bescuits en els motlles.

Mentre, preparem la crema de rom. Fonem la mantega en un cassó. Afegim el sucre mòlt i deixem bullir, sense remoure. Encara que ens sembli que no es barreja si que ho fa, quan la mescla es calenti molt es convertirà en una crema tersa.
Posem els rovells d'ou en un bol i aboquem damunt la mescla de mantega, a poc a poc, removent constantment. Afegim el rom, removem i tornem a posar la mescla en la cassola. La coem, sense deixar de remoure, a foc lent fins que espesseixi. La cobrim amb paper film i deixem que es refredi.

Per muntar el pastís, posem un dels bescuits sobre la safata on l´anem a servir, la xopem d'una mescla de llet i rom (opcional però queda millor el resultat final, menys sec). Estenem per damunt la meitat de la crema. Col·loquem la segona capa de bescuit damunt i la cobrim amb la crema restant. Finalment, decorem amb els gerds que teníem reservats.

Blog Dit i Fet. Pastís de gerds i crema de rom

11 comentaris:

  1. Sembla deliciós, Mª José, i es veu tan bonic... que fa salivera! Petons a Eivissa! I bon estiu! Plujós també, eh? hi hi hi.

    ResponElimina
  2. Estimada !!! Un cafè i trocet d'aquest pastís ... <3 O un gelat, un te amb gel, un tassonet d'aigua,.. i la teva companyia !!!

    ResponElimina
  3. m'ha agradat molt aixo de la crema de ron!! ha de ser bonissima!! petons i bon cap de setmana!

    ResponElimina
  4. Ohhhh Mª José esa crema te ha quedado tentadora de verdad y yo si lleva el ron no le digo que no.
    Un besito

    ResponElimina
  5. Quina delicia!!!
    Bon estiu i vacances!!!
    Petonets

    ResponElimina
  6. Buaaaaa sencillamente espectacular! Me encanta!!

    Besosssss

    ResponElimina
  7. Sembla deliciós i a més es taaaan maco! M'encanta!

    "Les receptes que m'agraden"

    ResponElimina
  8. Parece deliciosa! encontré muchas más ideas en este blog de cuina
    http://bruncheandobcn.com/

    ResponElimina
  9. No tengo palabras para decir como me ha gustado esta tarta, es preciosa, elegante y seguro que un bocado de Reyes esa crema de ron tiene que ser una delicia. Mil besicos

    ResponElimina

Gràcies per passar per la meva cuina i deixar-me un comentari.
Maria José

Gracias por pasar por mi cocina y dejarme un comentario.
Maria José