Menú

dimecres, 2 de juliol de 2014

RECEPTA DE PAELLA

"D'alguna manera vaig comprendre que certes imatges, certs sons, no poden ser compartits i no poden ser oblidats. Perduren en la consciència fins que, a poc a poc, es retiren als plecs més profunds de la memòria, caient temporalment en l'oblit" (La casa de Riverton. Kate Morton)

Blog Dit i Fet. Recepta de paella

Tenia moltes ganes d'estrenar la meva "paellera efficient de Bra" i com mai havia preparat una paella, sóc millor menjant les de la meva mare, vaig pensar que ja era hora de llançar-me. Reconec que l'arròs és un ingredient pel qual sento molt respecte, s´ha de cuinar en el seu punt exacte, per això no tinc moltes receptes en el blog amb ell, encara que és molt habitual en la cuina eivissenca, s'usa per exemple en l'arròs amb mongetes, en l'arròs amb porc i pebrassos o en les farinetes, unes postres fetes amb sèmola que em transporten a la meva infància.

Per fer una bona paella és essencial tenir preparat un bon brou de peix de roca (peix de desfer com diem a Eivissa) però em venia de gust provar el brou per a paella amb sofregit de Aneto que em va fer arribar Degustabox en la seva última caixa. Segueixo pensant que com un fumet casolà no hi ha res, però per quan no vulguem complicar-nos massa és una excel·lent opció. Crec que aquesta no serà l'única vegada que l´usi.

Si us interessa obtenir més informació sobre Degustabox, podeu trobar-la a la seva pàgina web, facebook o twitter. Si us subscriviu i faciliteu el codi "RGAGL" mencionant el meu blog, obtindreu un important descompte (9,99€ en lloc de 14,99€, enviament inclós)

RECEPTA DE PAELLA, VERSIÓ RÀPIDA

Ingredients per a 4 persones:

-1 tetra brik de brou per a paella amb sofregit de Aneto (1 litre)
-8 gambes vermelles grans
-8 musclos nets i oberts al vapor
-1 sèpia neta i trossejada
-350 g d´arròs
-oli d´oliva bo
-sal
-3 dents d´all
-un manadet de juvert
-1 tomàquet mitjà

Preparació:

Posem a escalfar el brou de peix. Retallem les barbes de les gambes amb ajuda d'unes tisores i les salem.

Fem una picada amb el tomàquet pelat, les dents d'all i les fulles de julivert. La reservem.

Col·loquem la paella al foc, afegim oli i fregim les gambes. Les guardem. Afegim la sèpia i la picada i sofregim. Incorporem l'arròs i li donem unes voltes. Agreguem el brou, rectifiquem de sal i, quan bulli, ho deixem coure a foc alt durant deu minuts.

Baixem el foc, afegim els musclos i deixem coure vuit minuts més. Passat aquest temps, col·loquem les gambes damunt de l'arròs, apaguem el foc i deixem reposar l'arròs cinc minuts abans de portar-lo a la taula. A mi m'agrada acompanyar-lo amb llimona.

15 comentaris:

  1. Adoro e essa é simples de preparar e ficou uma delicia
    bjs

    ResponElimina
  2. Hola estimadisima.
    Con la paella hemos topado!!!!!!!
    Saps, a casa jo no la faig, perque el Pepe no me deixa. I es que ell, per la feina en fa tantes, que te la ma trencada i ja està adjudicat a ell, aquest plat. Pro quan mes gran, mes bona li surt!!!!
    Petons

    ResponElimina
  3. Quina delícia, Mª José, i tan ben presentat! Petons

    ResponElimina
  4. t'ha quedat molt bé Mº José! jo tampoc no faig gaire sovint paella, i mira que soc valenciana, pero li tinc molt de respecte, es que a casa meva les fan fantàstiques! Per ser el primer cop que la fs t'ha quedat estupenda! Un petó.

    "Les receptes que m'agraden"

    ResponElimina
  5. Que preciosa es esa sartén Mª José, me encanta !!!Tampoco yo hice nunca arroz en sartén.

    Me gusta tú manera de hacerlo y de presentarlo. Yo nunca uso caldo comercial, siempre suelo tener caldo en casa, es que ... jejeje, lo siento pero ... no me gustan nada esos caldos de bricks.

    Ayer por ejemplo hice un arroz con pollo y no tenía caldo, pero ... hice un sofrito, rehogué el pollo, añadí agua y un poco de pimentón dulce, lo dejé cocer media hora, y luego añadí el arroz, ¿Tú sabes? en casa se relamieron los dedos, jajajaja, me dijeron que estaba exquisito.

    Jolín que charla te he echado jajajaja !!!

    Besazos linda

    ResponElimina
  6. Que pintaza mas rica tiene, me han dado ganas de comer un buen plato y eso k no son horas ejej,estupenda,besitos

    ResponElimina
  7. Una paella buenisima y que bien la decoraste , te quedo de libro
    besinos

    ResponElimina
  8. Això si que és una paella!! Espectacular!! Com sempre un plaer visitar el teu blog!
    Petons

    ResponElimina
  9. ¡Tiene una pinta riquísima! La verdad es que el arroz da un poco de respeto hacerlo, pero ¡está tan bueno!
    Un abrazo

    ResponElimina
  10. amb un bon vi blanc ben fresquet... res millor !!!

    ResponElimina
  11. Gracias por visitarme.
    Estoy encantada con esta paella y la foto es espectacular. Aquí me quedo para disfrutar de tus platos.
    Besos,
    Vero

    ResponElimina
  12. Gracias por visitarme, María José.
    Estoy encantada con esta paella y la foto es espectacular. Aquí me quedo para disfrutar de tus platos.
    Besos,
    Vero

    ResponElimina
  13. Doncs a partir d'ara igual canvia la torna i és la teva mare que ve a menjar paellla! t'ha quedat super! i molt ben presentada!

    ResponElimina
  14. Que pinta tiene esta paella, se ve muy jugosa, y la decoración es estupenda!! Besos!!

    ResponElimina

Gràcies per passar per la meva cuina i deixar-me un comentari.
Maria José

Gracias por pasar por mi cocina y dejarme un comentario.
Maria José