Menú

dijous, 10 de juliol de 2014

RECEPTA DE TARTA D´ALBERCOCS AMB CREMA D´AMETLLES - COOKING CHALLENGE 49

"-Michel: Per què la tarta de poma és una tarta i no un pastís? Ho dic de debò. Ho estava pensant en la cuina. Un milfulls és una tarta o un pastís? Venga, venga, no anem a deixar aquest bocinet.
-Veronique: La tarta té una base de pasta quebrada sobre la qual poses fruita o el que sigui i el pastís és una massa que farcides i després decores. 
-Alain: Ets una autèntica experta. 
-Veronique: M'agrada. La cuina, si no t'agrada...Des del meu punt de vista només la tarta clàssica, la que va sobre una base de pasta plana i prima, mereix el nom de tarta” 
(Un Déu salvatge. Yasmina Reza) 

Dit i fet. Recepta de tarta d´albercocs amb crema d´ametlles o frangipane

Aquest mes, li tocava a l´Elvira triar el repte de les Cooking Challenge i ens va proposar preparar una tarta, dolça o salada. De seguida em va venir al cap aquesta recepta de tarta d´albercos amb crema d´ametlles que tenia pendent i també l'obra de teatre “Un déu salvatge”, de la dramaturga francesa Yasmina Reza. En ella hi ha un passatge on els personatges parlen sobre les diferències que hi ha entre un pastís i una tarta. Record com em va cridar l'atenció aquest tros de l'obra quan la vaig llegir, perquè en català no existeix semànticament cap diferència entre pastís i tarta, tot són pastissos encara que realment no són el mateix. Així que he decidit usar el terme tarta perquè això és el que l´Elvira ens va demanar per al nostre desafiament de juliol...ja sabeu...per si algú creu que m'he equivocat ;) 

Els albercocs són una de les meves fruites preferides, m'agraden tant que quan és l'època congelo els que puc de l'albercoquer que tenen els meus pares, per poder preparar durant tot l'any la deliciosa coca d'albercocs típica d'Eivissa . De tartes també en podeu trobar diverses en aquest blog, ja veieu que sóc d'idees fixes i no les vaig titular pastís, com la tarta alemanya de cireres, la tarta de rocafort amb amaniment de nous i alls torrats o la tarta de xocolata amb Thermomix.

RECEPTA DE TARTA D´ALBERCOCS AMB CREMA D´AMETLLES O FRANGIPANE

Ingredients: 

-1 làmina de pasta de full 
-200 g d´ametlles 
-150 g de sucre 
-1 polsim de sal 
-2 ous batuts 
-2 cullerades de mantega fosa 
-4 o 5 albercocs, tallats per la meitat i sense pinyol 
-ametlles laminades i sucre en pols per decorar

Preparació: 

Calentem el forn a 180ºC. Posem les ametlles en una safata de forn i les rostim uns 10 minuts, amb cura de no cremar-les. Les traiem del forn. Pugem la temperatura del forn a 220ºC. 

Molem les ametlles en un robot de cuina, afegim el sucre, la sal i molem de nou. Afegim els ous batuts i la mantega fosa i barregem una altra vegada fins obtener una crema. 

Folrem un motlle de base desmoldable amb la pasta de full i foradem la massa amb una forquilla. Col•loquem damunt un full de paper de forn i un pes damunt, llenties o cigrons per exemple, i coem uns 10 minuts. Passat aquest temps, traiem el motlle del forn, retirem el paper amb el pes i baixem la temperatura del forn a 180ºC. 

Aboquem la crema d'ametlles en el motlle. Repartim sobre ella els albercocs tallats per la meitat amb la part interior cap amunt i empolvorem les ametlles filetejades per sobre. Ho coem uns 35-40 minuts. Traiem la tarta del forn i la empolvorem amb sucre mòlt.

I les tartes de la resta de Cooking Challenge?
-Elvira
-Lourdes
-Ly
-Mercè
-Núria
-Rosa

15 comentaris:

  1. Yo no sé si entendí bien el concepto de tartas... al menos albaricoques, como Mercè y tú, utilicé.. jajaja. Tiene una pinta preciosa tu tarta.
    Besotes

    ResponElimina
  2. una de mi frutas preferidas tambien son los albaricoques, asi que imaginate como me ha gustado esta rica tarta te ha quedado perfecta. Mil besicos

    ResponElimina
  3. Te ha kedado sensacional, tiene k ser muy pero k muy rica,besitos

    ResponElimina
  4. Para serte sincera, esta tarta entra por los ojos. Ha quedado muy pero que muy apetecible.

    Besines

    ResponElimina
  5. vaya si entra por los ojos, es mi fruta preferida, que buenaaaa¡¡¡ besos

    ResponElimina
  6. Cuando estaba leyendo he sufrido un deja vu jajaja, era lo que hablamos sobre la base crujiente?? Una gran tarta y digo grande porque yo he hecho una muy parecida por no decir igual jajajaja, pero en vez de albaricoques porque no encontré utilicé melocotones. Mil gracias por participar con ésta maravilla, un beso crujiente y bien dulce!!!

    ResponElimina
  7. M'imagino lo deliciosa que deu quedar aquesta "tarta". La crema franchipan tan dolceta amb l' acidesa del albarcocs.....
    Saps? Tinc una recepta semblan a la teva al bloc. Perque será que sempre acabem amb lo mateix? Lo diferent, es que vaig possar pasta brisa a la base i com era hivern, vaig hidratar orellanes. Fet y fet, mas de lo mismo.....
    Mil petons

    ResponElimina
  8. Ets una crack!!! Quina pinta que te i quines fotos!!!
    Un petonet bonica!!

    ResponElimina
  9. Espectacular! Ara mateix em poso a fer-la.

    ResponElimina
  10. Que divinidad de tarta seguro que esta deliciosa no hay mas que ver las fotos te ha quedado de relujo , con tu permiso tomo nota yo hago una parecida con pera.
    Bicos mil y feliz finde wapa.

    ResponElimina
  11. Oi oi oi.. m'encanta!! i mira una pasta de full al forn.. només hem falten els albercocs.. pero anirán a la llista de la compra de demà.. que ens encanten!! La faré segur boniqueta. La tenga frase, com sempre escollida perfedtamente.. Tu si que vales!!

    Petons

    ResponElimina
  12. eres la reina de las tartas!!!
    aún ayer estaba viendo la bienenstich, que me encanta...
    esta en mi casa seguro que no dura nada, a las niñas les encantan los albaricoques, y a su madre también!!!
    un besote y feliz verano!!!

    ResponElimina
  13. quina pinta aquest pastís!!! ha d'estar delicios amb el toc de fruita!! petons

    ResponElimina
  14. a mi tambè m'encanten els albercocs, m'apunto la teva proposta amb el teu permís! a veure si em surt tant maca com la teva! salutacions,

    ResponElimina

Gràcies per passar per la meva cuina i deixar-me un comentari.
Maria José

Gracias por pasar por mi cocina y dejarme un comentario.
Maria José