Menú

dijous, 11 de setembre de 2014

PASTÍS DE GELAT CELESTIAL - COOKING CHALLENGE 50

“I així, varem aixecar el masteler i el vam ficar en la carlinga i lligarem els caps i hissarem la vela blanca. Es va inflar al vent, i les purpúrees ones van ressonar entorn de la quilla mentre la nau avançava veloç, seguint el seu rumb.” (Melisande què són els somnis? Hillel Halkin)


Un paràgraf d'aquest preciós llibre, amb aroma marinera doncs per a mi el mar sempre evoca l'estiu, per acomiadar les vacances i saludar el nou curs. Des que era nena, setembre ha suposat per a mi un canvi de rumb, una etapa que acaba i una altra que comença. Setembre fa olor de goma d'esborrar i a llibretes per estrenar, a una llista de propòsits per complir, a il·lusió pel que està per arribar...

I quina millor manera de donar la benvinguda a tanta novetat que amb un dolç? Sempre m'ha fet gràcia el nom d'aquest pastís. Gelat celestial? Quin sabor és aquest? Per això quan la Rosa ens va proposar fer un gelat per a celebrar el nostre 50 REPTE DE LES COOKINGS CHALLENGE de seguida vaig pensar descobrir la raó preparant-lo. Us aconsello tastar aquesta recepta perquè us sorprendrà, només us avançaré que està molt molt bona, que és super fàcil de fer i té el gran avantatge de poder-se preparar amb antelació... i no trobau que encara fa prou calor per assaborir un bon gelat?  ;)

Elvira, Mercè, Lourdes, Ly, Maragda, Núria i Rosa, estimades amigues, espero poder compartir i celebrar amb vosaltres molts altres 50 reptes de les Cooking Challenge!!! <3 <3 <3

Per cert, que les galetes Digestive de Fontaneda són les que em va fer arribar Degustabox amb la caixa d´aquest mes. Si us interessa obtenir més informació sobre Degustabox, podeu trobar-la a la seva pàgina web, facebook o twitter. Si us subscriviu i faciliteu el codi "ZR6UL" mencionant el meu blog, obtindreu un important descompte (9,99€ en lloc de 14,99€, enviament inclós)



PASTÍS DE GELAT CELESTIAL

Ingredients pel praliné:

-200g de sucre
-100g d'ametlles crues pelades
-100g de galetes Digestive 
-6 clares d'ou
-unes gotetes de llimona 
-un polsim de sal
-500g de nata líquida per muntar molt freda
-180g de llet condensada

Preparació:

En una paella de fons gruixut, fem un caramel amb el sucre. Quan comenci a daurar-se afegim les ametlles i removem fins que quedi tot d'un color daurat fosc. Tirem la mescla sobre una làmina de silicona, formant una planxa, i la deixem refredar. Quan estigui freda, la trituram amb un robot de cuina. Jo ho vaig fer en la Thermomix 12 seg/Vel 3,5. No han de quedar polvoritzades, han de quedar trossos gruixuts. Reservem.

Polvoritzem les galetes, de nou amb ajuda d'un robot de cuina. En Thermomix a velocitat 6 fins que estiguin ben picades. Ho reservem.Batem les clares a punt de neu. En Thermomix, amb el got ben net i sense gens de greix, posem la papallona, afegim les clares, unes gotes de llimona i un polsim de sal i programem 6 min/vel. 3. Muntem la nata. En Thermomix, sense rentar el got i amb la papallona, muntem la nata ben ferma en velocitat 3. Cal anar amb compte de no passar-nos amb el temps. La reservem en un bol gran. 

En un motlle rodó de cremallera, posem les galetes picades cobrint ben tot el fons. Amb l'ajuda del revers d'una cullera estrenyem perquè quedi una capa ben compactaFem un buit en el centre de la nata muntada, tirem la llet condensada i les clares muntades, barregem delicadament amb moviments envolupants, fins a aconseguir una mescla homogènia.  Sobre la capa de galetes tirem la meitat de la mescla, una capa de praliné, la resta de la mescla, i finalment ho cobrim tot amb la resta de mescla de praliné. Congelem.

I els gelats de la resta de Cooking Challenge?

13 comentaris:

  1. Deliciosament "celestial". M´encanta aquesta precepte, ha de ser bonísima, sols llegint-le ja m´agrada!!!
    Mil petons.

    ResponElimina
  2. I tant que ha de ser celestial! Un pastís boníssim M Jose! A més és vertat, encara fa calor i ve molt de gust. Un petó!
    Les receptes que m'agraden

    ResponElimina
  3. Celestial sens dubte!! Felic 50 reptes e infinitos! !.Petonets

    ResponElimina
  4. Uhmmmm tiene pinta de tener un sabor de lo más delicado! no me extraña lo del nombre :)
    Muy buena manera de celebrar los 50!!!
    bsss guapa

    ResponElimina
  5. El nom enamora i llegint-la encara mésl no m'estranya que sigui deliciosament celestial.

    Quins recors m'has portat de petita! M'encantava estrenar primer plumiers i de més gran van ser els estoigs de colors

    Besades!!!

    ResponElimina
  6. Totalment d'acord, aquest pastis és celestial!

    ResponElimina
  7. El nom de Celestial li escau molt bé, ha de ser absolutament deliciós!

    ResponElimina
  8. No tengo la mas minima duda de que es un pastel "celestial", solo la foto ya invita a probarlo.
    peto

    ResponElimina
  9. Seguro que te lleva al cielo cada bocado, delicioso. Besos

    ResponElimina
  10. ¡¡Holaaa!!.. Por fín me paso a ver el cielo!!!.. Leí celestial y no tuve dudas de que nos acercarías.. jaja. Que maravilla de pastel.
    Besotes.

    ResponElimina
  11. Holaaa, oh madre mía, sí que es celestial sí, que aspecto tan delicado y deliciosamente exquisito. Tiene que estar riquísimo y es que te ha quedado precioso, un pastel digno de un día de fiesta.
    Un besooo

    ResponElimina
  12. Lógico que tenga ese nombre si visualmente es bello y perfecto !!! Felicidades por esos 50 retos y esperemos que sean muchos más.

    Me encanta ver y descubrir recetas nuevas, gracias por presentarnos esta

    Besotes

    ResponElimina
  13. Pero como no va a ser celestial si las manos de su creadora lo son??? Tus recuerdos de septiembre me suenan, jajaja, que raro verdad?, no hay cosa que me guste más que el olor de los libros y las libretas nuevas, los estuches y lapiceros...que recuerdos!!! Un gran pastel guapa, como todo lo que haces, espero que cumplamos 1000 retos más juntas como mínimo!!!! Petooonsss

    ResponElimina

Gràcies per passar per la meva cuina i deixar-me un comentari.
Maria José

Gracias por pasar por mi cocina y dejarme un comentario.
Maria José