Menú

dilluns, 29 de setembre de 2014

MAGDALENES DE NATA


“Hi ha altres mons, però estan en aquest. Hi ha altres vides però estan en tu” Paul Éluard

Ni altres mons ni altres vides, em quedo amb la meva mil vegades pogués escollir... M'ha costat una mica tornar a la rutina i encara que la sensació de l'estiu la tinc com a propera, el mal temps d'aquests últims dies m'ha ajudat a adonar-me que els dies de vacances, sol i mar ens han deixat definitivament, perquè vaja setmaneta passada per aigua que hem tingut a Eivissa... aquí plou poc però quan plou s'inunden tots els carrers!!

I quin millor pla es pot tenir per a una tarda plujosa, quan el mal temps convida a quedar-se a casa? Doncs encendre el forn i preparar alguna massa esponjosa i aromàtica per berenar. En aquesta ocasió li va tocar el torn a la recepta de magdalenes de nata que tenia pendent des de fa molt temps.

Si vols vora més receptes de magdalenes a Dit i fet mira la de magdalenes de canyella i sèrum de llet o la de magdalenes de coco i llimona, ambdues delicioses.

Aquestes magdalenes de nata són del meu amic Manu. Pels que estem ficats en això dels blogs gastronòmics, Manu Catman no necessita molta presentació, tots el coneixem i seguim les seves receptes i les seves aventures des de fa quatre anys, que és el temps que té el seu blog. Jo vaig començar a seguir-lo des de pràcticament el principi perquè, a més de ser “gairebé veïns” (això de viure en diferents illes del mateix arxipèlag tira molt) els seus pastissos sempre m'han deixat amb la boca oberta. Després, vaig tenir la sort de preparar amb ell la primera trobada de Gastrobaleares (en realitat tot el mèrit és seu) i de ser companya seva en Directo al Paladar, fins que ens va deixar per volar més alt.

Precisament per a celebrar el quart aniversari del seu blog ha tirat la casa per la finestra i ha preparat un concurs amb uns premis insuperables. Pels pèls, però aquí està la meva proposta. He escollit aquesta recepta de magdalenes de nata perquè és una de les primeres que tenia pendents, sí ho sé però és que la meva llista és molt antiga, i perquè qualsevol recepta de bescuit que pogueu trobar al seu blog és garantia d'un estupend resultat. Manu, felicitats! A per molts altres quatre anys més… miau!

MAGDALENES DE NATA

Ingredients:

- 350 g de farina
- 250 g de sucre
- 250 g d'oli de girasol
- 100 g de nata líquida
- 1 sobre de llevat en pols
- 4 ous L
- ratlladura d'una llimona

Preparació:

Posam la papallona en les fulles de la Thermomix, tiram en el got els ous i el sucre i programam 7 min/ 40º/vel 3. Quan acabi el temps afegim la ratlladura de llimona, llevam la temperatura i batem 6 minuts més a velocitat 3.

Afegim la nata i l'oli de girasol i programem 3 min/vel 2. Llevam la papallona i afegim la farina amb el llevat. Removem una mica amb l'espàtula i programem 5 segons a velocitat 6. Quan pari la màquina, removem la mescla de nou amb l'espàtula perquè quedi tot integrat.

Posem la massa resultant en un bol, ho tapem amb paper film i guardem la mescla en el frigorífic durant mitja hora. Encenem el forn a 200º. Posem les càpsules de magdalenes en un motlle, perquè no es deformin en coure's, i repartim la massa omplint les càpsules en les seves 3/4 parts. Empolvoram de sucre cada càpsula i coem les magdalenes durant 15-18 minuts fins que estiguin ben daurades.

Per fer es gust a tothom, quan preparo magdalenes utilitzo càpsules de mides diferentes, més grans i més petites, així cadascú pot triar segons les ganes de dolç que tingui ;)

17 comentaris:

  1. Gosto muito de madalenas e estas com nata ficaram com certeza uma delicia
    E tão lindas
    Boa semana
    bjs

    ResponElimina
  2. Esas magdalenas para el café Munnnnnnnnnnnn

    ResponElimina
  3. María José, te han quedado muy altas y el saborcito nata es riquísimo...bsts guapa

    ResponElimina
  4. Dimecres les faré per fer-les pel café de dijous a la feina. Ja et conte.
    Un beset,
    Angi

    ResponElimina
  5. Quina pinta!!!!!!!!!!!!, les properes les faré de nata.
    Petons

    ResponElimina
  6. ualaaa quina pintassa!! ara tinc un antull de magdalenes!!nyaammmm

    ResponElimina
  7. Si que és veritat que les llistes de pendents són antigues i interminables Mª José, però em sembla que ens passa a tots!!

    M'encanten aquestes magdalenes, crec que seran les properes que li prepararé al mini, estic convençut que li agradaran molt!

    Petons, i sort amb el concurs!

    ResponElimina
  8. Quina bona pinta!!! Aquestes magdalenes diuen menja'm ara mateix!! ha ha ha

    ResponElimina
  9. menudo copete! son espectaculares! para desayunar tienen que ser una delicia

    ResponElimina
  10. Tienen una pinta estupenda, qué buen copete. Besos

    ResponElimina
  11. Un clàssic sensacional! T'han quedat super esponjoses i amb la forma perfecta!

    ResponElimina
  12. Se ven estupendas. Además una receta de las de siempre.
    Bs

    ResponElimina
  13. esta receta es genial, yo es la que hago en casa cuando las peques tienen antojo... (creo que con menos aceite)
    te han quedado estupendas, dan ganas de cogerte unas cuantas para llevar mañana al cole!!
    un besote guapa!

    ResponElimina
  14. Quines madalenes tan maques! uns pinyons per sobre, una tasseta de xocolata i a passar la tarda...
    Gràcies per la recepta, maca, me l'apunto!
    Petons

    ResponElimina
  15. Se ven buenísimas, seguro que la nata les da un buen toque (la nata siempre da un buen toque ;)
    bss guapa

    ResponElimina
  16. T'han quedat precioses!!! Quina enveja de "copete"!!!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  17. avui les hem fet , han quedat molt bones . besades reina !

    ResponElimina

Gràcies per passar per la meva cuina i deixar-me un comentari.
Maria José

Gracias por pasar por mi cocina y dejarme un comentario.
Maria José