Menú

dijous, 18 de setembre de 2014

SCOTTISH EGGS o OUS A L´ESCOCESA

Com més antiga és una notícia, més refrescant resulta. No es tracta solament del poc que recordem de l'assumpte sinó de com les coses mai surten com pensàvem que sortirien. Només la Història està més cega del que estàvem nosaltres, perquè coneix el desenllaç i no pot imaginar cap altre, mentre que nosaltres imaginàvem de tot menys el que realment va ocórrer.”(Melisande! Què són els somnis? Hillel Halkin)

 
Gairebé diria que afortunadament no coneixem el futur. Us imagineu saber totes i cadascuna de les coses que ens passaran? Quin horror! Prefereixo anar visquent el dia a dia i anar avançant sobre la marxa. Igual em direu que en realitat sóc una desorganitzada. Tal vegada teniu raó, perquè amb aquesta forma d'actuar no hi ha forma de preveer res...però penso que el futur sempre ens sorprèn, de vegades per a bé i de vegades per a no tan bé, i no val la pena complicar-se per endavant ni preocupar-se anticipadament pel que no té remei...el que hagi de ser, serà :)

I si aquesta és la meva filosofia de vida, per descomptat també l'aplico a aquest blog. Hi ha companys blocaires que tenen un o dos dies fixos a la setmana per publicar (els millors dies, segons diuen, són els dilluns i els dijous a primeríssima hora del matí) i fins i tot van alternant les receptes (primers, segons i postres) però aquesta quadriculatura no la trobareu aquí. Que consti que respecto tot el que cadascun faci a la seva casa, sempre que no interfereixi en la resta tolero qualsevol postura, però em veig incapaç de portar el meu blog, que és per divertir-me, com si fos una obligació, m'atabalaria! Per això publico el dia que puc i la recepta que em ve de gust, encara que això em perjudiqui...

Avui és dijous (dia perfecte encara que a deshora) i li ha tocat a aquesta recepta d'ous a l'escocesa de la meva estimada Lorraine Pascale. Perquè sí, perquè em venia de gust ensenyar-vos un plat deliciós que segons em va explicar el marit de la meva cosina Cristina (un petó estimada) que és escocès, és molt conegut per aquelles precioses terres que algun dia (no sé quan per descomptat hehehe) podré visitar.

Si voleu veure més receptes de la Lorraine Pascale en Dit i Fet no us perdeu la pizza extrafina de formatge de cabra amb pesto d´espinacs ni els espàrrecs a la planxa amb ametlles torrades. Si voleu veure més receptes escoceses en Dit i fet no us perdeu aquests scotch-baps ni aquests scones. Us encantaran!

OUS A l'ESCOCESA

Ingredients per a 6 persones:

-6 ous
-1 ou lleugerament batut
-pa ratllat
-1 manadet de fulles de farigola fresques
-1 polsim de nou moscada mòlta
-sal
-pebre negre mòlt
-farina per empolvorar
-1 polsim de mostassa en pols
-1/2 kg de carn de salsitxes

Preparació:

Precalentar el forn a 200ºC i folra una safata amb paper d'alumini greixat amb oli. Posam els ous sencers en una casserola i els cobrim amb aigua freda. Quan l'aigua estigui bullint, baixar el foc sense que deixi de bullir i el deixem coure 5 minuts. Retirar la casserola del foc i posar-la en l'aigüera sota el doll d'aigua freda 1 o 2 minuts per detenir la cocció. Pelam els ous i els reservam.

Posar l'ou batut en un bol. En un altre bol posar el pa ratllat, la farigola, la nou moscada, sal i pebre. Posar la farina en un plat, salpebrar-la i agregar també un polsim de mostassa en pols.


Col·locar un quadrat de paper film sobre els fogons i esmicolar sobre ell 1/6 de la carn de salsitxa. Aixafar la carn fins a formar un cercle pla. Passar un dels ous per la farina assaonada i col·locar-lo sobre el cercle de carn. Amb l'ajuda del paper film, envoltar amb la carn l'ou bullit fins a formar una pilota. Separar el paper film i estrènyer la carn perquè no s'obri en coure-la.


Passar la bola de carn per l'ou batut i després pel pa ratllat, pressionant perquè s'adhereixi. Col·locar en la safata i repetir l'operació amb la resta d'ous. Ruixar-los amb oli i coure´ls uns 40 minuts o fins que la carn estigui ben feta.

15 comentaris:

  1. A ver si un día me animo a hacerlos, te han salido de libro!!

    ResponElimina
  2. Me ha encantado, te han quedado ideal, enhorabuena, sigue así, un beso.
    LAS DELICIAS DE MAYTE

    ResponElimina
  3. Quina recepta més bona, no l'he provat mai, però el cert és que això aviat canviarà, ja que m'ha encantat! A més m'agrada molt provar diferents receptes i coccions dels ous, que són tant bons i saludables i tant versàtils a l'hora d'utilitzar-los ;)

    Una abraçada guapa!

    ResponElimina
  4. Já fiz a receita da Lorraine Pascale e gostei muito
    Esses ficaram tão lindos e imagino que uma delicia
    bjs

    ResponElimina
  5. Jo tmb els he provat i són deliciosos, ara el dia que ho vaig fer amb ous de guatlla com si fóssin crouetes van sorprendre gratament a tothom.

    ResponElimina
  6. Maria Jose que buena receta mi madre preparaba alguna vez lo mismo pero un rollo grande como un brazo de gitano y los huevos en el centro todos en fila y lo cortaba a rebanadas.
    las recetas de Lorraine son fabulosas.
    Besos

    ResponElimina
  7. Ahora vengo a verlos pero con la barriga llena, que al medio diala tenia vacia, Pero sigo pensando lo mismo, que son deliciosos. Los hice casi al principio de abrir el blog
    Bss

    ResponElimina
  8. Hola María José, muchas gracias por tu amable comentario en mi blog!
    Nunca había preparado esta receta y al ver lo bonita q queda creo que no tardaré mucho en hacerla para las niñas. Seguro que se animan a cocinar conmigo.
    Un beso ... seguimos en contacto

    ResponElimina
  9. Avui que els escocesos són els protagonistes de les notícies, has triat una recepta molt adient :)
    Han de quedar uns pus boníssims, de plat únic i molt gustosos!

    ResponElimina
  10. Jo et recomano Escòcia, per mi va ser un país al qual tornaria encantadíssima, és més espero tornar un dia i passar més temps del que vaig passar, va ser genial, em va agradar tot. Però no vaig provar aquests deliciosos ous, potser m'hauré de treure l'espineta i fer-los per brobar, o viatjar i tastar-los allà, hehehe
    Besitos guapa

    ResponElimina
  11. que ricos, estoy enamorada de ellos y de Escocia también! un besazo wapa y disfruta del sábado!

    ResponElimina
  12. Una receta con toques especiales que le darán mucho sabor, como son las especies y la carne de salchicha. Si lo deseas se pueden hacer con huevos chicos(de codorniz)
    Besos María José. Te invito a conocer mis blogs; hoy desde
    http://siempreseraprimavera.blogspot.com.ar/2014/09/parasitos-transmitidos-por-alimentos.html

    ResponElimina
  13. Hola Mari Jose! Yo creo que a mi me pasa a la inversa que a ti. Comencé en este mundillo publicando cuando buenamente podía, pero al final, por organización propia, empecé a destinar dos días a la semana para publicar. Curiosamente lo hago los lunes y los jueves, y no porque tenga por sabido que son los días de mayor afluencia de visitas. El lunes es un buen día porque puedo editar la entrada el fin de semana, y luego procuro dejar el mismo espacio de días entre publicación y publicación. Cada uno lo adapta a su mundo, ¡verdad?

    De los Scotch Eggs no puedo decirte más que maravillas. Están deliciosos, aunque con uno has comido para dos días, ja ja ja.

    Quizás algún día se cumpla tu sueño de viajar a Escocia. Por experiencia propia puedo decirte que es un país fascinante.

    Besos y feliz semana

    ResponElimina
  14. ido estimada meva estic apuntant la recepta que a Londres el varem tastar al platet aquet i ens va encantar no se si amb les mateixas o algunes mes especies pero va ser delicios m'emporto la recepta a la meva cuina aviam si el cap de semana que ve els puc fer si no decideix en joan sortir a fora de nou per dinar sopar etc besades menorquines ..

    ResponElimina
  15. Ooooh!! quina pintassa aquests ous!, no n'avia sentit a parlar mai, pero crec que els probaré perque tenen una pinta brutal!!.
    Un peto bonica !!! <3

    ResponElimina

Gràcies per passar per la meva cuina i deixar-me un comentari.
Maria José

Gracias por pasar por mi cocina y dejarme un comentario.
Maria José