Menú

dimarts, 7 d’octubre de 2014

POLLASTRE EN SALSA A L´ESTRAGÓ | POLLO EN SALSA AL ESTRAGÓN

"Solem creure que la vida és un pou inesgotable, tot i que tot passa un cert nombre de vegades... I un nombre molt petit realment. Quantes vegades més recordaràs una tarda de la teva infància? Una tarda que és tan profundament una part del teu ser que ni tan sols podries concebre la teva vida sense ella? Potser 4, 5 vegades més... Potser ni tan sols això... Quantes vegades més veuràs a la lluna plena elevar-se? Potser vint. I encara així, tot sembla il·limitat" (El cel protector. Paul Bowles)


Quan s'és jove sembla que tot serà sempre igual, que s'és invencible i que no hi ha escull insuperable...no hi ha més preocupacions que continuar vivint sense preocupacions...quina llàstima que moltes vegades no ens adonem de tots aquests privilegis fins que els deixem enrere... 

Aquesta recepta de pollastre en salsa a l'estragó em transporta a la meva època d'estudiant. La hi va explicar a la meva germana la Lina, la mare d'una de les seves companyes de pis, i encara puc assaborir la sensació d'estar jugant a mares i filles quan l'aroma d'aquest deliciós plat envaïa la cuina i ajudava a oblidar-se per una estona dels llibres, les classes i els apunts per passar en net... 

El millor acompanyament per a aquest pollastre en salsa és un arròs amb panses i pinyons. A mi m'agrada embeure´l bé amb la salsa del pollastre perquè quedi més gustós. Us asseguro que no en deixareu ni un gra :)

Si voleu descubrir més receptes de pollastre a Dit i fet no us perdeu els escaldums mallorquins, la pastela marroquina, el pastís de pasta de full farcit de pollastre, xampinyons i ceba o els rotllets de pollastre 

Per aconseguir el millor resultat no hi ha res com utilizar les millors eines. Aquest plat l´he cuinat en la cacerola alta Terra de Bra… hi estic enamorada!!

POLLASTRE EN SALSA A l'ESTRAGÓ

Ingredients per a 6 persones:

-1 pollastre sense pell i trossejat
- mantega
-1 copa de brandy
-1/2 ceba gran picada
-estragó
-2 gots d'aigua
-1 got de vi blanc
-2 rovells d'ous
-200 ml de nata líquida
-6 tassetes de cafè d'arròs
-2 fulles de llorer
-150 g de panses
-un grapat de pinyons torrats

Preparació:

Comencem daurant el pollastre en bastant mantega. Apaguem el foc i li tirem per damunt el brandy, prèviament escalfat, i flamejem. Retirem el pollastre de la cassola i el reservem.

En la mateixa cassola, sofregim la ceba fins que estigui daurada. Afegim l'estragó al gust, juntament amb l'aigua i el vi. Quan bulli, afegim el pollastre, tapem i deixem coure una mitja hora a foc lent.

Batem els rovells d'ou amb la nata, les afegim a la cassola, rectifiquem de sal i ho deixem coure uns deu minuts més, fins que el pollastre quedi ben tendre i es formi una salsita espessa.

Mentre el pollastre cou, podem anar preparant l'acompanyament. Bullim l'arròs en aigua i amb les dues fulles de llorer. Dos o tres minuts abans que l'arròs estigui bullit, agreguem les panses i ho deixem bullir tot junt. Finalment, li afegim els pinyons.

17 comentaris:

  1. Vaya pinta tiene esta cazuela, me la apunto!!
    Bss

    ResponElimina
  2. Un aspecto insuperable, seguro que el sabor de esa rica salsa mezclada con el arroz estará aún mejor. Recetas que efectivamente nunca se olvidan...

    ResponElimina
  3. Casi nunca uso el estragon y la foto es delatora que salsica...
    Muchos besicos sorianos

    ResponElimina
  4. Un bon plat per sucar i no parar
    Muas

    ResponElimina
  5. Acho que nunca usei estragão e fiquei curiosa.
    Ficou uma maravilha
    bjs

    ResponElimina
  6. Tenim tants i tants records associats amb la cuina... com aquesta recepta d'avui que dona ganes d'anar a per pà a més del arròs per que no quedi res de res!
    Una abraçada,
    Palmira

    ResponElimina
  7. Un plat deliciós, per anar sucar-t’hi pa Ummm
    Petons

    ResponElimina
  8. Un rostit la mar de bo i dono fer que la cassola va molt be. Petonets

    ResponElimina
  9. Senzillament deliciós, quina casola més suculenta has preparat!!

    Reconec que no he fet servir mai l'estragó, però crec que aquesta recepta pot ser l'excusa perfecta per iniciar-se!

    Petons!

    ResponElimina
  10. quina pinta més bona!!!!!
    Puc daurar el pollastre amb oli, enlloc de amb mantega?
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
    Respostes
    1. M Glòria, vaja si pots! De fet així ho faig jo algunes vegades, perquè m´agrada més utilitzar oli d´oliva, encara que he de reconéixer que amb mantega queda molt gustós.
      Un petonet!!

      Elimina
  11. uauu quina bona pinta té aaquest estofat!! és d'aquells per sucar-hi pa eh! petons

    ResponElimina
  12. Habra que probarlo y tal cual con la mantequilla, aunque aquí en Almeria es difícil de encontrar estragón fresco, no entiendo porque siempre por estos lares cuesta algo tan sencillo encontrarlo.
    sencillamente creo que se ve delicioso. Porque tiene muy buena pinta.
    bssss desde Almeria

    ResponElimina
  13. Estimada MJ, t'he de dir que adoro el pollastre, es una de les meves carns favorites, y la veritat es que entre la recepta y les fotos, sembla que m'hagi vingut fins i tot l'olor, jajaja.
    Un però bonica, est una artista.

    ResponElimina
  14. uau, això feieu al vostre pis d'estudiants???? Doncs mooooooolt bé!!!
    L'estragço li ha de donar un punt anissat molt bo, recepta apuntada!

    ResponElimina
  15. Maria jose buscando una receta de pollo veo esta la he leído y estoy salivando tiene que estar buenísimo, ya la tengo copiadita.
    Besos

    ResponElimina

Gràcies per passar per la meva cuina i deixar-me un comentari.
Maria José

Gracias por pasar por mi cocina y dejarme un comentario.
Maria José