domingo, 16 de noviembre de 2014

CHILES o PEBROTS VERDS FARCITS | CHILES o PIMIENTOS VERDES RELLENOS.


“Succeeix amb molta freqüència –entenia ella ara amb un sentiment de frustració- que no saps què pretén fer algú fins que ho fa” (Amigues entre fogons. Kate Jacobs) 

“Sucede con mucha frecuencia –entendía ella ahora con un sentimiento de frustración- que no sabes qué pretende hacer alguien hasta que lo hace” (Amigas entre fogones. Kate Jacobs) 


Un altre mes més participo en el repte de Cocinas del Mundo, aquesta vegada l'amfitriona és CASA TERE i per a la lletra "g" va triar el país de Guatemala. M'ha costat una mica trobar una recepta, no coneixia la cuina d'aquest país i tampoc tenia cap referència. Encara sort que la biblioteca de la meva mare està molt bé assortida i vaig trobar en ella un llibre de cuina internacional amb un apartat dedicat a Amèrica Central :) 

Otro mes más participo en el repte de Cocinas del Mundo, esta vez la anfitriona es CASA TERE y para la letra "g" eligió el país de Guatemala. Me ha costado un poco encontrar una receta, no tenía ni idea de la cocina de este país y tampoco tenía ninguna referencia. Menos mal que la biblioteca de mi madre está muy bien surtida y encontré en ella un libro de cocina internacional con un apartado dedicado a América Central :) La gastronomia de Guatemala és fidel reflex de la història i la geografia de la regió i s'evidencia en els plats exòtics i alhora senzills que allí se preparen. L'antiga ciutat de Tikal, amb les seves impressionants ruïnes de construccions de pedra és, probablement, la ciutat mare de l'Imperi Maya. Encara que aquest ja estava en declivi quan van arribar els espanyols al segle XVI, encara poden observar-se petjades del seu passat precolombí en la seva gastronomia. 

La gastronomía de Guatemala es fiel reflejo de la historia y la geografía de la región y se evidencia en los platos exóticos y a la vez sencillos que allí se preparan. La antigua ciudad de Tikal, con sus impresionantes ruinas de construcciones de piedra es, probablemente, la ciudad madre del Imperio Maya. Aunque este ya estaba en declive cuando llegaron los españoles en el siglo XVI, aún pueden observarse huellas de su pasado precolombino en su gastronomía. 


La cuina maya era delicada i atractiva, usava el colorant groc anomenat "anato", els tomàquets verds, el blat de moro, els “frijoles” o mongetes negres, el cérvol, el senglar i el guaco, espècie de faisà de la zona, entre altres ingredients. S'aconseguien sabors molt fins i subtils coent les carns i aus, condimentades amb llima i anato, embolicades en fulles de plàtan i bullides en forns de fang. Les salses de guindilla verda fresca se servien, i serveixen, d'acompanyament de moltíssims plats. 

La cocina maya era delicada y atractiva, usaba el colorante amarillo llamado "anato", los tomates verdes o tomatillos, el maíz, los frijoles o alubias negras, el venado, el jabalí y el guaco, especie de faisán de la zona, entre otros ingredientes. Se lograban sabores muy finos y sutiles cociendo las carnes y aves, condimentadas con lima y anato, envueltos en hojas de plátano y cocidos en hornos de barro. Las salsas de guindilla verde fresca se servían, y sirven, de acompañamiento de muchísimos platos. 


Entre les receptes que vaig trobar, em vaig decidir per aquests chiles o pebrots verds farcits perquè em va semblar una recepta original i que havia d'estar deliciosa. No em vaig equivocar, encara que em va costar més del que pensava, perquè la pell del pebrot és molt fina i tenia por de que es trenqués. Aneu amb compte si noteu que es formen esquerdes en pelar els pebrots, i per farcir-los el millor és que useu una mànega de pastissera i moooooolta paciència ;) 

Entre las recetas que encontré, me decidí por estos chiles o pimientos verdes rellenos porque me pareció una receta original y que tenía que estar deliciosa. No me equivoqué, aunque me costó más de lo que pensaba, pues la piel del pimiento es muy fina y tenía miedo de que se rompiera. Id con cuidado si notáis que se forman grietas al pelar los pimientos, lo mejor para rellenarlos es que uséis una manga pastelera y muuuuucha paciencia ;)

Si vos agraden els pebrots no vos perdeu aquesta RECEPTA EIVISSENCA DE COCA DE PEBROTS VERMELLS ESCALIVATS
Si os gustan los pimientos no os perdáis esta RECETA IBICENCA DE COCA DE PIMIENTOS ROJOS ASADOS 

RECEPTA GUATEMALTENCA DE CHILES o PEBROTS VERDS FARCITS

Ingredients:

-50 ml d'oli d'oliva
-500 g de porc picat
-450 g de tomàquets escaldats, pelats i picats
-1 ceba mitjana picada
-1 dent d'all picat
-2 cullerades soperes de tàperes
-surt i pebre negre
-6 pebrots verds grans
-2 ous mitjans
-1 cullerada sopera de farina
-arròs bullit per acompanyar
 

Preparació: 

Escalfem l'oli en una paella a foc mitjà i ofeguem la carn picada fins que prengui color. Agreguem els tomàquets, la ceba i l'all i ofeguem la mescla removent fins que estigui ben travada. Tapem parcialment la paella i coem a foc lent 30 minuts. Afegim les tàperes, salpebrem i passem la mescla a un bol.
Rentem els pebrots, els llevem el rabito i les llavors, els untem lleugerament amb oli i els rostim. Els emboliquem en un drap humit i els deixem 15 minuts. Després els pelem amb cura que no es trenquin i els emplenem amb la mescla de carn picada, subjectant amb escuradents l'obertura.
En un bol, batem els ous amb sal lleugerament. Agreguem la farina. Arrebossem els pebrots. Escalfem oli en una paella i fregim els pebrots daurant-los per tots dos costats. A mesura que estiguin fets els col·loquem sobre paper de cuina, perquè absorbeixi el sobrant d'oli. Els servim amb arròs bullit.


 

RECETA GUATEMALTECA DE CHILES o PIMIENTOS VERDES RELLENOS

Ingredientes:

 -50 ml de aceite de oliva
-500 g de cerdo picado
-450 g de tomates escaldados, pelados y picados
-1 cebolla mediana picada
-1 diente de ajo picado
-2 cucharadas soperas de alcaparras
-sal y pimienta negra
-6 pimientos verdes grandes
-2 huevos medianos
-1 cucharada sopera de harina
-arroz hervido para acompañar

Preparación: 

Calentamos el aceite en una sartén a fuego medio y rehogamos la carne picada hasta que tome color. Agregamos los tomates, la cebolla y el ajo y rehogamos la mezcla removiendo hasta que esté bien trabada. Tapamos parcialmente la sartén y cocemos a fuego lento 30 minutos. Añadimos las alcaparras, salpimentamos y pasamos la mezcla a un cuenco.
Lavamos los pimientos, les quitamos el rabito y las semillas, los untamos ligeramente con aceite y los asamos. Los envolvemos en un paño húmedo y los dejamos 15 minutos.
Después los pelamos con cuidado de que no se rompan y los rellenamos con la mezcla de carne picada, sujetando con palillos la abertura.
En un cuenco, batimos los huevos con sal ligeramente. Agregamos la harina. Rebozamos los pimientos. Calentamos aceite en una sartén y freímos los pimientos dorándolos por ambos lados. A medida que estén hechos los colocamos sobre papel de cocina, para que absorba el sobrante de aceite. Los servimos con arroz hervido.

9 comentarios :

 1. Quin farcit més bó! Una recepta genial per viatjar sense sortir de casa!
  Bon diumenge!
  Palmira

  ResponderEliminar
 2. Que bueno, adoro los pimientos rellenos, te han quedado fabulosos!!!
  Menos mal que tenemos los libros de la mama en la estantería eh? de todos modos hoy en día internet nos surte de todas las ideas que necesitemos.
  ¿Estas ya buscando la receta navideña? No faltes ;-)
  Besos
  Nieves

  ResponderEliminar
 3. Pues para no saber nada de la cocina guatemalteca lo has bordado. ¡Vaya plato rico! Y me has dejado con ganas de ver tu biblioteca, o mejor dicho la de tu madre.

  Bss

  Elena

  ResponderEliminar
 4. Como para perderse este plato, de lujo querida :)

  Besitos mil

  ResponderEliminar
 5. La verdad es que la cocina de Guatemala es muy rica y variada, me ha sorprendido muy gratamente y seguro repetiré platitos....
  Besos

  ResponderEliminar
 6. Me gustaría invitarte a que te pases por mi blog esta semana. He organizado un sorteo navideño de un libro de recetas. Pero no es uno cualquiera, no. Este es uno muy especial, ya que lo he escrito yo y además incluye cuentos. Se llama "Chef Junior y el libro de las recetas con cuento".
  Si quieres participar te invito a que visites mi blog. Te dejo el link del post:
  http://homefoodmadrid.blogspot.com.es/2014/12/bizcocho-de-yogur-para-un-cuento-de.html
  Es muy fácil, solo hay que dejar un comentario: ¿A quién le regalarías un Chef Junior?
  Muchas gracias y un abrazo

  ResponderEliminar
 7. Que bona recepta, m'agraden molt les verdures farcides, aixi que agafare la teva del pebrots per fer-la algun dia.

  Un beset, i perdona per vindre tant tard per aquí, avui he aprofitat per veure tots els participants perque porto un mes de bojos.

  Ana

  ResponderEliminar

Gràcies per passar per la meva cuina i deixar-me un comentari.
Maria José

Gracias por pasar por mi cocina y dejarme un comentario.
Maria José