domingo, 9 de noviembre de 2014

MELINDROS | BIZCOCHOS DE SOLETILLA"Qui no coneix res, no estima res. Qui no pot fer res, no comprèn res. Qui res comprèn, res val. Però qui comprèn també estima, observa, veu...Com més gran és el coneixement inherent a una cosa, més gran és l'amor...Qui creu que totes les fruites maduren al mateix temps que les llavors res sap sobre els raïms" (Paracelso)

"Quien no conoce nada, no ama nada. Quien no puede hacer nada, no comprende nada. Quien nada comprende, nada vale. Pero quien comprende también ama, observa, ve...Cuanto mayor es el conocimiento inherente a una cosa, más grande es el amor...Quien cree que todas las frutas maduran al mismo tiempo que las frutillas nada sabe acerca de las uvas" (Paracelso)Pels pèls, però encara arribo al concurs #PonUnLibroEnTuCocina per celebrar els quatre anys del blog de la Carmen. Encara que són molts els concursos en els quals m'agradaria participar, no solc arribar a cap per manca de temps, però a aquest no hi podia faltar. Primer perquè em va semblar molt original que proposés recomanar un llibre de cuina, amb el que a mi m'agraden!, i també perquè fa unes setmanes vaig poder conèixer a la Carmen en persona i comprovar que el corrent de simpatia que em produeix el seu blog s'estén també a la seva persona.

Por los pelos, pero aún llego al concurso #PonUnLibroEnTuCocina para celebrar los los cuatro años del blog de Carmen. Aunque son muchos los concursos en los que me gustaría participar, no suelo llegar a ninguno por disponer de poco tiempo, pero a este no podía faltar. Primero porque me pareció muy original que propusiera recomendar un libro de cocina ¡con lo que a mí me gustan! y también porque hace unas semanas conocí a Carmen en persona y comprobé que la corriente de simpatía que me produce su blog se extiende también a su persona.
El llibre que escullo és Enciclopèdia culinaria de confiteria i rebosteria, de María Mestayer de Echagüe, marquesa de Parabere. El vaig descobrir amb tretze anys entre els llibres de cuina de la meva mare i em va captivar des del primer moment. És curiós, perquè actualment solc triar els llibres gastronòmics guiant-me per les seves fotos i en canvi aquest no té cap, només alguna il·lustració. Record com m'agradava llegir a poc a poc les receptes i anar imaginant-me la seva confecció. A més de l'admiració que em produïa, i produeix, que totes aquestes receptes estan fetes sense electrodomèstics...heu intentat alguna vegada muntar nata sense usar una batedora? I, finalment, amb la visió idealista de la vida que donen els tretze anys, em semblava molt romàntic que l'autora en realitat no fos marquesa, sinó descendent de Marie-Madeleine de la Vieuville, marquesa de Parabère i amant de Felipe II d'Orleans, Regent de França durant la minoria d'edat de Luis XV.

El libro que escojo es Enciclopedia culinaria de confitería y repostería, de María Mestayer de Echagüe, marquesa de Parabere. Lo descubrí con trece años entre los libros de recetas de mi madre y me cautivó desde el primer momento. Es curioso, pues actualmente suelo elegir los libros de cocina y repostería guiándome por sus fotos y en cambio este no tiene ninguna, sólo alguna ilustración. Recuerdo cómo me gustaba leer poco a poco las recetas e ir imaginándome su confección. Además de la admiración que me producía, y produce, que todas esas recetas se realizaran sin electrodomésticos...¿habéis intentado alguna vez montar nata sin usar una batidora? Y, por último, con la visión idealizada de la vida que dan los trece años, me parecía muy romántico que la autora en realidad no fuera marquesa, sino descendiente de Marie-Madeleine de la Vieuville, marquesa de Parabère y amante de Felipe II de Orleans, Regente de Francia durante la minoría de edad de Luis XV.
I de totes les receptes que m´abellien, la que he triat per al concurs ha estat la d'aquests deliciosos bescuitets que poden anomenar-se de moltes formes: melindros, bescuits de soletilla, vainilles, savoiardi, sospirs, lady fingers o llengües de gat i que, a més, són la base de moltes altres receptes com, per exemple, les charlotes o el tiramisú. Us recomano acompanyar-los d'una bona xocolata… ummmm!!! Vos costarà deixar-ne de menjar ;)

Y de entre todas las recetas que me apetecían, la que he elegido para concursar ha sido la de estos deliciosos bizcochitos que pueden denominarse de muchas formas: melindros, bizcochos de soletillas, vainillas, savoiardi, suspiros, lady fingers o lenguas de gato y que, además, son la base de muchas otras recetas como por ejemplo las charlotas o el tiramisú. Os recomiendo acompañarlos de un buen chocolate...¡ummmm! Os costará parar de comer ;)


MELINDROS

Ingredients per a 20 melindros:

-3 ous
-100 g de sucre
-75 g de farina
-sucre mòlt per empolvorar 


Preparació:

Separem les clares dels rovells. Batem les clares amb la meitat del sucre, fins que siguin a punt de neu. En un altre bol, batem els rovells amb la resta del sucre. Unim ambdues mescles i removem amb una espàtula amb cura, realitzant moviments envolupants. Sedassam la farina i l'afegim a poc a poc, barrejant suaument de nou amb l'espàtula després de cada addició. 
 
Posem la massa en una mànega de pastissera amb broquet llis. Folrem una safata de forn amb paper de forn i, amb cura, anem formant els melindros. Encenem el forn a 180ºC. Empolvorem els bescuits amb sucre mòlt. Els deixem reposar dos minuts i els tornem a empolvorar amb sucre mòlt. Finalment, els coem durant 10-12 minuts.


BIZCOCHOS DE SOLETILLA

Ingredientes para 20 bizcochitos:

-3 huevos
-100 g de azúcar
-75 g de harina
-azúcar molido para espolvorear

Preparación:

Separamos las claras de las yemas. Batimos las claras con la mitad del azúcar, hasta que estén a punto de nieve. En otro bol batimos las yemas con el resto del azúcar. Unimos ambas mezclas y removemos con una espátula con cuidado, realizando movimientos envolventes. Tamizamos la harina y la añadimos poco a poco, mezclando suavemente con la espátula tras cada adición. 

Ponemos la masa en una manga pastelera con boquilla lisa. Forramos una bandeja de horno con papel de hornear y con cuidado vamos formando los bizcochos de soletilla. Precalentamos el horno a 180ºC. Espolvoreamos los bizcochos con azúcar molido. Los dejamos reposar dos minutos y los espolvoreamos de nuevo con azúcar molido. Por último, los cocemos durante 10-12 minutos.

8 comentarios :

 1. Quina bona pinta!!!
  M'ha agradat tot de la teva página! Per aquí hem quedo :)
  http://antojoentucocina.blogspot.com.es/

  ResponderEliminar
 2. T'han quedat perfectes!!! semblen de compra,mperò segur que són més bons!!

  ResponderEliminar
 3. Te han quedado preciosos, mejor que en la confitería!!! Una pasada de melindros.
  Un saludo de las chicas de Cocinando con las chachas

  ResponderEliminar
 4. Qué ricos te han quedado, mucha suerte en el concurso, yo no he llegado a tiempo de apuntarme....un besazo guapa!

  ResponderEliminar
 5. Semblen de pastisseria, però fets a casa deliciosos.
  M'apunto la recepta.
  Petons

  ResponderEliminar
 6. Hay M. Jose, como me gustan los melindros!!!!! No puedo tenerlos delante....me los como todos!!!! Me has hecho mirar dos veces el libro, pues también lo tengo pero las tapas son rojas, bueno ahora ya un rojo cachumbo.....
  Para variar....las fotos espectaculares!!!!
  Mil besotes

  ResponderEliminar
 7. els vaig fer una vegada i em van agradar molt! toca repetir-los en breu!! son bonissims sucats al café amb llet o amb un suís encara més! petons

  ResponderEliminar

Gràcies per passar per la meva cuina i deixar-me un comentari.
Maria José

Gracias por pasar por mi cocina y dejarme un comentario.
Maria José