sábado, 21 de noviembre de 2015

ENTREPÀ DE TONYINA | BOCADILLO DE ATÚN


"...Sempre he cregut en el meu jo del passat. Fins crec que és més intel·ligent que el meu jo del futur. Així que quan de vegades prenc una decisió equivocada no m'enfado, penso que la vaig prendre jo mateix i que va ser meditada i pensada...
No cal desanimar-se per les decisions equivocades que un pren. Has de confiar en el teu jo antic. Certament el teu jo amb 15 anys va poder equivocar-se per no estudiar aquella assignatura o el teu jo de 23 per anar a aquell viatge o el teu jo de 27 per acceptar aquell treball. Però vas ser tu qui les va prendre i segurament vas dedicar un temps a prendre la decisió. Per què creus que ara tens dret a jutjar el que ell (el teu antic jo) va decidir? Accepta qui ets, no tinguis por de ser la persona en qui t'has convertit amb les teves decisions.
Les males decisions adoben, les males decisions, dins d'un temps, seran les bones decisions. Accepta això i seràs molt feliç en la vida i, sobretot, amb tu mateix...
Estic segur que si reuníssim al teu jo de 8 anys, al de 15 i al de 30 no pensarien igual en gairebé res i podrien defensar cadascun les decisions que van prendre. M'encanta fiar-me del meu jo jove, m'encanta viure amb el resultat de les decisions que va prendre..."
(El món groc. Albert Espinosa)

"...Siempre he creído en mi yo del pasado. Hasta creo que es más inteligente que mi yo del futuro. Así que cuando a veces tomo una decisión equivocada no me enfado, pienso que la tomé yo mismo y que fue meditada y pensada...
No hay que desanimarse por las decisiones equivocadas que uno toma. Debes confiar en tu yo antiguo. Ciertamente tu yo con 15 años pudo equivocarse por no estudiar aquella asignatura o tu yo de 23 por ir a aquel viaje o tu yo de 27 por aceptar aquel trabajo. Pero fuiste tú quien las tomó y seguramente dedicaste un tiempo en tomar la decisión ¿Por qué crees que ahora tienes derecho a juzgar lo que él (tu antiguo yo) decidió? Acepta quien eres, no tengas miedo de ser la persona en quien te has convertido con tus decisiones.
Las malas decisiones curten, las malas decisiones, dentro de un tiempo, serán las buenas decisiones. Acepta eso y serás muy feliz en la vida y, sobre todo, contigo mismo...
Estoy seguro de que si reuniésemos a tu yo de 8 años, al de 15 y al de 30 no  pensarían igual en casi nada y podrían defender cada uno las decisiones que tomaron. Me encanta fiarme de mi yo joven, me encanta vivir con el resultado de las decisiones que tomó..."
(El mundo amarillo. Albert Espinosa)

Blog Dit i Fet. Bocata de tunyina

Aquesta tarda se celebra el clàssic partit de futbol entre el Barça i el Reial Madrid. És xocant que, amb el poc que m'agrada aquest esport, tingui tants records lligats a ell: diumenges a la tarda escoltant en la ràdio "Carrusel deportivo" en el cotxe quan tornava amb els meus pares i les meves germanes de passar un dia en el camp, emmurriada perquè no podia veure la peli de la 2 perquè en la 1 hi havia un partit i només teníem un TV, tardes de dissabte amb les meves amigues veient els partits dels nostres companys d'institut (parlant entre nosaltres i no mirant les jugades, però a l'estadi), acompanyant al meu pare al camp del Mallorca quan anava a la universitat i ell venia a veure'm, animant a l'equip del meu fill quan juga cada cap de setmana...he estat filla d'afeccionat, i núvia i ara mare de futbolista...i això, com ja us he dit, sense que m'agradi el futbol. Vaja, que em mereixo una medalla!

Esta tarde se celebra el clásico partido de fútbol entre el Barça y el Real Madrid. Es chocante que, con lo poco que me gusta este deporte, tenga tantos recuerdos ligados a él: domingos por la tarde escuchando en la radio Carrusel deportivo en el coche cuando volvía con mis padres y mis hermanas de pasar un día en el campo; enfurruñada porque no podía ver la peli de la 2 porque en la 1 había un partido y sólo teníamos un TV; tardes de sábado con mis amigas viendo los partidos de nuestros compañeros de instituto (hablando entre nosotras y no prestando atención, pero en el estadio); acompañando a mi padre al campo del Mallorca cuando estaba en la uni y él venía a verme o animando al equipo de mi hijo cuando juega cada fin de semana...he sido hija de aficionado, novia y ahora madre de futbolista amateur...y eso, como ya os he dicho, sin que me guste el fútbol. Vamos que ¡me merezco una medalla!


Entendreu que rodejada totalment de seguidors com estic, que hi hagi un partit com el d'avui es converteix en tota una festa i l´entrepa per acompanyar el sofriment de les jugades no pot faltar. A ca meva l´entrepà tradicional és de tonyina, amb tomàquet, enciam, maionesa i acompanyat d'olives i una cervesa (llimonada per al meu fill "of course"), que avui acompanyo amb llonguets casolans de farina integral...I que guanyi el millor!

Entenderéis que rodeada totalmente de hinchas como estoy, que haya un partido como el de hoy se convierte en toda una fiesta y el bocata para acompañar el sufrimiento de las jugadas no puede faltar. En mi casa el bocata tradicional es el de atún, con tomate, lechuga, mayonesa y acompañado de aceitunas y una cerveza (limonada para mi hijo of course), que hoy acompaño con francesillas caseras de harina integral...¡Y que gane el mejor!


Amb la següent recepta participo en el Concurs d´Entrepans que organitza Recetags en col·laboració amb El Amasadero
Con la siguiente receta participo en el Concurso de Bocatas que organiza Recetags en colaboración con El Amasadero

ENTREPÀ DE TONYINA

Ingredients per als llonguets:

-50 g d'aigua
-25 g de llevat premsat fresc
-50 g de farina 
-230 g d'aigua
-10 g de mantega a temperatura ambient
-450 g de farina integral (i una mica més per a treballar la massa)
-10 g de sal

Preparació:

Posem en el got l'aigua i el llevat del ferment i programem 30 seg/40º/vel 2. Afegim els 50 g de farina i barregem 20 seg/vel 2. Deixem reposar dins del got uns 15 o 20 minuts.
Afegim al got l'aigua, la mantega, la sal i la farina. Barregem 15 seg/ vel 4 i pastem 5 min/vel espiga. Deixem reposar la massa dins del got, fins que doblegui el seu volum (1 hora aproximadament, en funció de la temperatura ambient).
Posem la massa sobre la superfície de treball empolvorada amb farina i formem un cilindre. Aixafem el cilindre formant un rectangle d´aproximadament 10 cm d'ample. Enrotllem la massa al llarg i la tornem a aixafar. Dobleguem la massa en tres parts superposant una a una altra (quedaran 3 plecs). Aixafem les vores amb el centre de la mà per tancar-los i tornem a aixafar la massa. Tornem a enrotllar la massa al llarg i l'estirem cap als extrems, fins a obtenir un cilindre d'uns 36 cm.
Tallem el rotllo en 9 llesques de 4 cm d'ample i les col·loquem separades en una safata de forn folrada amb paper de forn. Introduïm la safata en el forn apagat (col·loquem un drap humit en la reixeta superior perquè no s'assequin) i deixem reposar fins que dobleguin el seu volum (uns 60-90 minuts en funció de la temperatura ambient).
Calentem el forn a 225ºC. Amb un ganivet de serra, fem un tall profund al llarg dels llonguets. Els coem durant 25-30 minuts. Retirem del forn i els deixem refredar sobre una reixeta.

Ingredients per als entrepans:

-llonguets
-tomàquet en rodanxes
-enciam net i trossejada
-bonito del nord
-maionesa
-olives

Preparació de l'entrepà:

Obrir l´entrepà, emplenar-lo amb rodanxes de tomàquet, enciam, bonito del nord i maionesa. Acompanyar amb les olives.BOCADILLO DE ATÚN

Ingredientes para las francesillas:

-50 g de agua
-25 g de levadura prensada fresca
-50 g de harina
-230 g de agua
-10 g de mantequilla a temperatura ambiente
-450 g de harina integral (y un poco más para trabajar la masa)
-10 g de sal

Preparación:

Ponemos en el vaso el agua y la levadura del fermento y programamos 30 seg/40º/vel 2. Añadimos los 50 g de harina y mezclamos 20 seg/vel 2. Dejamos reposar dentro del vaso unos 15 o 20 minutos.
Añadimos al vaso el agua, la mantequilla, la sal y la harina. Mezclamos 15 seg/ vel 4 y amasamos 5 min/vel espiga. Dejamos reposar la masa dentro del vaso, hasta que doble su volumen (1 hora aproximadamente, en función de la temperatura ambiente)
Ponemos la masa sobre la superficie de trabajo espolvoreada con harina y formamos un cilindro. Aplastamos el cilindro formando un rectángulo de, aproximadamente, 10 cm de ancho. Enrollamos la masa a lo largo y la volvemos a aplastar. Doblamos la masa en tres partes superponiendo una a otra (quedarán 3 pliegues). Aplastamos los bordes con el centro de la mano para cerrarlos y volvemos a aplastar la masa. Volvemos a enrollar la masa a lo largo y la estiramos  hacia los extremos, hasta obtener un cilindro de unos 36 cm.
Cortamos el rollo en 9 rebanadas de 4 cm de ancho y las colocamos separadas entre sí en una bandeja de horno forrada con papel de hornear. Introducimos la bandeja en el horno apagado (colocamos  un paño húmedo en la rejilla superior para que no se sequen) y dejamos reposar hasta que doblen su volumen (unos 60-90 minutos en función de la temperatura ambiente)
Precalentamos el horno a 225ºC. Con un cuchillo de sierra, hacemos un corte profundo a lo largo de los llonguets. Los horneamos durante 25-30 minutos. Retiramos del horno y los dejamos enfriar sobre una rejilla.

Ingredientes para los bocadillos:

-francesillas
-tomate en rodajas
-lechuga limpia y troceada
-bonito del norte
-mayonesa
-aceitunas

Preparación del bocadillo:

Abrir la francesilla, rellenarla con lonchas de tomate, lechuga, bonito del norte y mayonesa. Acompañar con las aceitunas.

7 comentarios :

 1. Doncs la medalla ja la tens be guanyada de fa temps i ara amb aquests entrepans que els hi preparas que et facin una onada també.
  MUAS

  ResponderEliminar
 2. Jajajaj, lo mismo me pasa, toda la vida rodeada de futbol, creo que he dormido más veces con Jose María García que con mi marido, jajjajaj, el concurso es genial, me chifla que utilices bonito del Norte, yo soy de bocatas y #panarra que le voy a hacer, bsss María José, y suerte para tod@s, el concurso es genial

  ResponderEliminar
 3. Jaja! Estic amb tú!.. Molte sort llavors. Ah! un entrepà ben gran per mi si us plau.

  ResponderEliminar
 4. Ummmm impresionante! Me encanta la foto! bs

  ResponderEliminar
 5. Jajaja pues si que mereces medalla parece que el futbol te ha perseguido,el bocadillo delicioso, desde el pan al relleno de atún, totalmente de mi gusto,besos

  ResponderEliminar
 6. En terra llunyana tan sols tinc un culé però ja és suficient :o)
  I que be els cuides els seguidors, ostres, al meu marit està mirant el partit menjant aquest entrepà delicatessen li agradaria segur!
  Petons i bona setmana
  Palmira

  ResponderEliminar

Gràcies per passar per la meva cuina i deixar-me un comentari.
Maria José

Gracias por pasar por mi cocina y dejarme un comentario.
Maria José