martes, 26 de enero de 2016

Pastís d´estels farcit de mousse de xocolata


“Quants necis s'hauran preguntat per què no cauen els estels del cel? Però vosaltres, instruïts pels savis, sabeu que els estels no es mouen. Simplement giren d'est a oest, seguint el recorregut més perfecte concebut mai: el cercle. Com el cercle regna en els cels, els estels mai han caigut i mai ho faran.” (Hipatia en la pel•lícula Àgora)

“¿Cuántos necios se habrán preguntado por qué no caen las estrellas del cielo? Pero vosotros, instruidos por los sabios, sabéis que las estrellas no se mueven. Simplemente giran de este a oeste, siguiendo el recorrido más perfecto concebido jamás: el círculo. Como el círculo reina en los cielos, las estrellas nunca se han caído y nunca lo harán.” (Hipatia en la película Ágora)


Blog Dit i Fet | Pastís d´estels farcit de mousse de xocolata

Em va encantar aquesta pel•lícula, vaig anar al cinema a veure-la amb la meva mare i no sé quina de les dues s'ho va passar millor, perquè a ambdues ens apassiona la història. Àgora es desenvolupa en l'Alexandria del segle IV i la seva protagonista és Hipatia (Rachel Weisz) una dona avançada al seu temps, matemàtica, filòsofa i astrònoma, que a causa de les seves modernes teories, va ser assassinada pels seguidors del bisbe cristià-copto Ciril d'Alexandria.

Me encantó esta película, fui al cine a verla con mi madre y no sé cuál de las dos se lo pasó mejor, pues a ambas nos apasiona la historia. Ágora se desarrolla en la Alejandría del siglo IV y su protagonista es Hipatia (Rachel Weisz) una mujer adelantada a su tiempo, matemática, filósofa y astrónoma, que debido a sus modernas teorías, fue asesinada por los seguidores del obispo cristiano-copto Cirilo de Alejandría.


Com la recepta d'avui és un pastís d'estels farcit de mousse de xocolata, m'ha semblat que aquesta frase de Hipatia (que, segons el film, va descobrir l'òrbita el•líptica dels planetes) era perfecta per encapçalar la meva entrada, perquè qui no s'ha meravellat alguna vegada davant la bellesa d'un estel al cel, amb la seguretat de que sempre que el busquem estarà allí...

Como la receta de hoy es un pastel de estrellas relleno de mousse de chocolate, me ha parecido que esta frase de Hipatia (que, según el film, descubrió la órbita elíptica de los planetas) era perfecta para encabezar mi entrada, pues quién no se ha maravillado alguna vez ante la belleza de una estrella en el cielo, con la seguridad de que siempre que la busquemos estará allí...


No vos perdeu més receptes amb xocolata a Dit i Fet.
No te pierdas más recetas con chocolate en Dit i fet.


PASTÍS D'ESTELS FARCIT DE MOUSSE DE XOCOLATA

Ingredients per a les dues planxes de bescuit:

-6 ous (3 per a cadascuna) 
-200 g de sucre (100 g per a cadascuna) 
-200 g de farina (100 g per a cadascuna) 
-1/2 culleradeta d'essència de vainilla per a la planxa de vainilla
-3 cullerades de cacau pur per a la planxa de xocolata 

Ingredients per a la mousse de xocolata: 

-150 g de sucre 
-4 ous 
-80 g de llet 
-1 culleradeta de maizena 
-1 sobre de gelatina neutra (o 6 fulls de gelatina) 
-500 g de nata per a muntar 
-250 g de xocolata negra  
-mig got de llet freda per a remullar la gelatina 

Preparació:

Comencem fent dues planxes de bescuit, una de vainilla i una altra de xocolata. Encenem el forn a 180ºC i folrem dues safata de forn amb paper encerat. Posem la papallona en les fulles de la Thermomix i afegim 3 ous, l'essència de vainilla i 100 g de sucre. Programem 6 min/37º/Vel 3 i 1/2. Quan acabi, tornem a programar 6 minuts, a la mateixa velocitat i sense temperatura.  Sedassem 100 g de farina damunt i barregem únicament 5 segons en Vel. 3. Retirem la papallona i acabem de barrejar amb l'ajuda de l´espàtula i mitjançant moviments envolupants perquè la massa no perdi aire.

Aboquem la massa en una de les safates de forn i allisem una mica la superfície amb l'espàtula, estenent-la perquè ocupi tota la safata. Coem entre 8 i 10 minuts, cuidant que no es faci massa i sense obrir el forn abans de 8 minuts perquè la massa no es baixi i endureixiHo traiem del forn, ho posem amb paper i tot dalt una reixeta i esperem a que es refredi abans de retirar el paper. Repetim la mateixa operació amb la resta d'ingredients per a realitzar la planxa de xocolata, només que juntament amb la farina afegim el cacau. 

Folrem un motlle desmuntable de 20 cm amb paper film. De la planxa de vainilla tallem un cercle que tingui la mateixa mesura que la base del motlle, i de la planxa de xocolata tallem tires del mateix ample que les parets del motlle. Amb un tallant en forma d'estel retallem estels de vainilla i estels de xocolata. Posem la planxa blanca a la base del motlle, amb la part més bonica cap avall que és el que es va a veure i en els forats dels estels inserim els estels de xocolata, també amb la part més bonica cap avall. Posem les tires de xocolata folrant les parets i fem el mateix, inserint els estels blancs.

Després, preparem la mousse de xocolata. Muntem la nata amb 50 g del sucre i reservem, no cal muntar-la molt. Muntem les clares dels 4 ous amb 50 gr de sucre a punt de neu ferma i reservem en la nevera. Per fer la merenga amb la Thermomix, posem la papallona en les fulles i muntem en vel. 3 i ½. Posem la gelatina en remull al mig got de llet. 
Posem la papallona en la fulles i aboquem la llet, els rovells, 50 g de sucre, la culleradeta de maizena i programem 5 min/90º/vel 3 ½. A continuació, afegim la xocolata partida en trossos i batem a vel. 4 fins que es dissolgui bé la xocolata. Agreguem la gelatina escorreguda i batem 2 segons a vel. 2 per emulsionar-ho tot. Deixem temperar fins que gairebé refredi per complet. 

Aboquem aquesta crema en un bol i anem afegint la nata i les clares muntades a poc a poc, barrejant amb una forquilla o cullera metàl•lica perquè no se'ns baixi, però que quedi ben barrejat. Posem la mousse en el motlle, allisem bé la superfície i guardem a la nevera tota la nit perquè endureixi bé. Treim del motlle i servim.PASTEL DE ESTRELLAS RELLENO DE MOUSSE DE CHOCOLATE

Ingredientes para las dos planchas de bizcocho:

-6 huevos (3 para cada una) 
-200 g de azúcar (100 g para cada una) 
-200 g de harina (100 g para cada una) 
-1/2 cucharadita de esencia de vainilla para la plancha de vainilla
-3 cucharadas de cacao puro para la plancha de chocolate

Ingredientes para la mousse de chocolate: 

-150 g de azúcar 
-4 huevos 
-80 g de leche 
-1 cucharadita colmada de maizena 
-1 sobre de gelatina neutra (o 6 hojas de gelatina) 
-500 g de nata para montar 
-250 g de chocolate negro cortado pequeño 
-medio vaso de leche fría para remojar la gelatina 

Preparación:

Empezamos haciendo dos planchas de bizcocho, uno de vainilla y otro de chocolate. Precalentamos el horno a 180ºC y forramos dos bandeja de horno con papel encerado.  
Ponemos la mariposa en las cuchillas y añadimos 3 huevos, la esencia de vainilla y 100 g de azúcar. Programamos 6 min/37º/Vel 3 y 1/2. Cuando termine, volvemos a programar 6 minutos, a la misma velocidad y sin temperatura. Tamizamos 100 g de harina encima y mezclamos únicamente 5 segundos en Vel. 3. Retiramos la mariposa de las cuchillas y terminamos de mezclar con la ayuda  de una espátula y mediante movimientos envolventes para que la masa no pierda aire.

Vertemos la masa en una de las bandejas de horno y alisamos un poco la superficie con la espátula, extendiéndola para que ocupe toda la bandeja. Horneamos entre 8 y 10 minutos, cuidando de que no se haga demasiado y sin abrir el horno antes de 8 minutos para que la masa no se baje y apelmace.  Lo sacamos del horno, lo ponemos con papel y todo en una rejilla y esperamos a que se enfríe antes de retirar el papel. Repetimos la misma operación con el resto de ingredientes para realizar la plancha de chocolate, sólo que junto con la harina añadimos el cacao. 

Forramos un molde desmontable de 20 cm con papel film. De la plancha de vainilla cortamos un círculo que tenga la misma medida que la base del molde, y de la plancha de chocolate cortamos tiras del mismo ancho que las paredes del molde. Con un cortapastas en forma de estrella recortamos estrellas de vainilla y estrellas de chocolate. Ponemos la plancha blanca en la base del molde, con la parte más bonita hacia abajo que es lo que se va a ver y en los agujeros de las estrellas insertamos las estrellas de chocolate, también con la parte más bonita hacia abajo. Ponemos las tiras de chocolate forrando las paredes y hacemos lo mismo, insertando las estrellas blancas.

Después, preparamos la mousse de chocolate. Montamos la nata con 50 g del azúcar y reservamos, no hay que montarla mucho. Montamos las claras de los 4 huevos con 50 gr de azúcar a punto de nieve firme y reservamos en la nevera. Para hacer el merengue con la Thermomix, ponemos la mariposa en las cuchillas y montamos en vel. 3 y ½. Ponemos la gelatina en remojo en medio vaso de leche. Ponemos la mariposa en la cuchillas y vertemos la leche, las yemas, 50 g de azúcar, la cucharadita de maizena y programamos 5 min/90º/vel 3 ½. A continuación, añadimos el chocolate partido en trozos y batimos a vel. 4 hasta que se disuelva bien el chocolate. Agregamos la gelatina escurrida y batimos 2 segundos a vel. 2 para emulsionarlo todo. Dejamos templar hasta que casi enfríe por completo. 

Vertemos esta crema en un bol y vamos añadiendo la nata y las claras montadas poco a poco, mezclando con un tenedor o cuchara metálica para que no se nos baje, pero que quede bien mezclado. Vertemos la mousse en el molde, alisamos bien la superficie y guardamos a la nevera toda la noche para que endurezca bien. Desmoldamos y servimos.

6 comentarios :

 1. Quin pastís més bonic, senzillet a més i amb mousse de xocolata sempre agraden molt!
  Petons
  Palmira

  ResponderEliminar
 2. tiene una pinta buenísima, me encanta!!! Me la anoto para hacerla un día. ;)

  Acabo de hacerme un blog, te lo dejo por si quieres darme algún consejillo o echarle un vistazo!

  https://justfoodlovers.wordpress.com/
  https://www.facebook.com/justfoodlovers/

  ResponderEliminar
 3. Que bonito!!! Quiero tener tus manos!!!
  Bsss

  ResponderEliminar
 4. Quina feinada!!! Però que bonic!! No em quedava igual ni que m'hi esforcés!!!

  http://aficionatsalacuina.wordpress.com

  ResponderEliminar
 5. Que bonitooooooo!!! Vaya pinta tiene! Me encanta

  ResponderEliminar

Gràcies per passar per la meva cuina i deixar-me un comentari.
Maria José

Gracias por pasar por mi cocina y dejarme un comentario.
Maria José