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dijous, 25 de febrer de 2016

Truita de pinya de col


"La cuina estava més neta del que Xip havia vist mai. I les prestatgeries de la biblioteca havien estat despullades. I la Júlia s'havia emportat els seus xampús i el seu assecador de cabell de la cambra de bany. I estava més borratxo del que havia pensat. I ningú li havia deixat una nota. L'única cosa que hi havia damunt de la taula del menjador era un tros de pastís i un gerro amb gira-sols. Havia de fer l'equipatge, però tot, en el seu entorn i en el seu interior, se li havia tornat tan aliè, que per uns instants solament va aconseguir quedar-se aquí parat, mirant. Les fulles dels gira-sols tenien taques negres i pàl·lides senectuts en les vores; els caps en canvi, eren carnoses i esplèndides, pesades com a bescuits de xocolata, gruixudes com el palmell de la mà. A la meitat d'un rostre, tan de Kansas, d'un gira-sol, hi havia un botó subtilment pàl·lid sobre una arèola subtilment fosca. Xip va pensar que la naturalesa difícilment podia haver concebut un jaç més provocatiu perquè un insecte amb ales es deixés caure dins" (Les correccions. Jonathan Franzen)

"La cocina estaba más limpia de lo que Chip la había visto nunca. Y las estanterías de la biblioteca habían sido despojadas. Y Julia se había llevado sus champús y su secador de pelo del cuarto de baño. Y estaba más borracho de lo que había pensado. Y nadie le había dejado una nota. Lo único que había encima de la mesa del comedor era un pedazo de tarta y un jarrón con girasoles. Tenía que hacer el equipaje, pero todo, en su entorno y en su interior, se le había vuelto tan ajeno, que por unos instantes solo alcanzó a quedarse ahí parado, mirando. Las hojas de los girasoles tenían manchas negras y pálidas senescencias en los bordes; las cabezas en cambio, eran carnosas y espléndidas, pesadas como bizcochos de chocolate, gruesas como la palma de la mano. En mitad de un rostro, tan de Kansas, de un girasol, había un botón sutilmente pálido sobre una aréola sutilmente oscura. Chip pensó que la naturaleza difícilmente podía haber concebido un lecho más provocativo para que un insecto con alas se dejara caer dentro" (Las correcciones. Jonathan Franzen)


Truita de pinya de col | Recepta fàcil

Aquesta recepta de truita de pinya de col és de les fàcils de fer, només porta dos ingredients, i el resultat és molt saborós. Confesso que sóc una maniàtica amb les truites, abans tenia una paella guardada i solament la usava per fer-les perquè em dóna molta ràbia que s´aferrin, però des que el passat octubre vaig descobrir la paella Bra Infinity m'he relaxat un munt amb el tema, la antiadherència de l'alumini fos del que està feta és absoluta. A més, m'encanta que el mànec sigui desmuntable, perquè així pot ficar-se en el forn sense cap problema. No us fa venir ganes de córrer a buscar una?

Esta receta de tortilla de coliflor es de las fáciles de hacer, sólo lleva dos ingredientes, y el resultado es muy sabroso. Confieso que soy una maniática con las tortillas, antes tenía una sartén guardada y solo la usaba para hacerlas porque me da mucha rabia que se peguen, pero desde que el pasado octubre descubrí la sarten Bra Infinity me he relajado un montón con el tema, la antiadherencia del aluminio fundido del que está hecha es absoluta. Además, me encanta que el mango sea desmontable, pues así puede meterse en el horno sin ningún problema ¿No os dan ganas de correr a buscar una? 

TRUITA DE PINYA DE COL

Ingredients:

-6 ous
-1/2 coliflor
-oliï d'oliva verge extra
-surt

Preparació:

Comencem netejant bé la pinya de col i trossejant-la en ramells petits. Els escorrem. Posem una mica d'oli en una paella i afegim els ramells, que deixarem fer a foc molt baix, perquè es vagin confitant. Batem els ous en un bol gran amb una mica de sal, afegim la pinya de col i posem de nou en la paella per quallar la truita pels dos costats.


TORTILLA DE COLIFLOR

Ingredientes:

-6 huevos
-1/2 coliflor
-aceite de oliva virgen extra
-sal

Preparación

Empezamos limpiando bien la coliflor y troceándola en ramilletes pequeños. Los escurrimos. Ponemos un poco de aceite en una sartén y añadimos los ramilletes, que dejaremos hacer a fuego muy bajo, para que se vayan confitando. Batimos los huevos en un bol grande con un poco de sal, añadimos la coliflor y vertemos de nuevo en la sartén para cuajar la tortilla por los dos lados.

5 comentaris:

  1. Uso mais a couve-flôr apenas cozida para acompanhar peixes.
    Achei a receita simples e deliciosa

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  2. Una truita fantàstica!
    a casa també tin una paelle reservada per les truites que va al forn, tant sols pot ser així, oi?! :o)
    Petons
    Palmira

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  3. Hola María José qué original esta tortilla, tiene que estar riquísima con la explosión de sabor de la piña...me la apunto..bst y buen finde guapa :-)

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  4. Me encantan las tortillas y me encanta la coliflor, así que la tendré que probar.

    Yo también tenía antes la sartén de la tortilla, pero con una sartén buena ahorramos sitio los que tenemos la cocina pequeña.

    Besos

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  5. jo tambe soc gelosa amb el tema de la paella de les truites , la veritat es que si et ferra es una de les coses que no puc sofrir tiro la paella i cap unaltre teng ganes de veura la lnia aquesta de aprop . aix que ja preng bona nota les truites de el que fasi falta , la mateixa en brócoli y formatge . es deliciosa . besades fortes

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Gràcies per passar per la meva cuina i deixar-me un comentari.
Maria José

Gracias por pasar por mi cocina y dejarme un comentario.
Maria José