viernes, 9 de diciembre de 2016

Espaguetis negros con ajos, almejas, gulas y gambas


"La frontera entre los recuerdos y la imaginación no es clara ... El presente altera constantemente nuestros recuerdos, la memoria no es estable sino mutable" (Elegía para un americano. Siri Hustvedt)


Blog Dit i Fet

Llamadme rara si queréis, pero una semana con tanta fiesta me cansa lo indecible...me gustaría más que los festivos se pudieran acumular al fin de semana y tener cuatro días seguidos sin tener que trabajar...pero no es posible...y tampoco me quejaré, por supuesto, pues a nadie le amarga un dulce :)

El hecho es que hoy no me apetece preparar nada complicado para comer, por eso he pensado en estos espaguetis negros con ajos, almejas, gulas y gambas que es una forma deliciosa de preparar pasta. La receta es de mi madre, los comió en un restaurante y le gustaron tanto que decidió hacerlos en casa. El secreto está en confitar muchos ajos, son el ingrediente especial para que el resultado sea exquisito. A mis hijos les gusta muchísimo este plato y sí, deben ser tan raros como su madre, porque el sabor de ajo les pirra...¡afortunadamente!


Espaguetis negros con ajos, almejas, gulas y gambas

Ingredientes para 4 personas:

-400 g de espaguetis negros
-300 g de gambas peladas
-300 g de almejas abiertas al vapor
-1 cabeza y media de ajos
-sal, aceite
-una guindilla
-dos paquetes de gulas

Preparación:

Empezamos pelando y fileteando los dientes de ajo. Ponemos un poco de aceite en una sartén y los confitamos a fuego bajo hasta que queden dorados pero sin hacerse demasiado. Los reservamos y en el mismo aceite sofreímos las gambas peladas.

Añadimos las gulas, los ajos reservados y la guindilla y le damos unas vueltas a todo para que quede bien integrado. Rectificamos de sal y lo reservamos. Ponemos agua en abundancia a hervir y cocemos los espaguetis el tiempo recomendado por el fabricante si os gustan al dente, si no dejadlos un poquito mas. Servimos la pasta con la salsa y las almejas por encima.

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"La frontera entre a els records i la imaginació no és clara ... El present altera constantment els nostres records, la memòria no és estable sinó mutable" (Elegia per un americà. Siri Hustvedt)

Digueu-me rara si voleu, però una setmana com aquesta amb tanta festa em cansa fora mida ... m'agradaria més que els festius es poguessin acumular al cap de setmana i poder tenir quatre dies seguits sense haver de treballar ... però no és possible ... i tampoc em queixaré, per descomptat, ja que a ningú li amarga un dolç :)

El fet és que avui no em ve de gust preparar res complicat per menjar, per això he pensat en aquests espaguetis negres amb alls, cloïsses, gules i gambes que és una forma deliciosa de preparar pasta. La recepta és de la meva mare, els va menjar en un restaurant i li van agradar tant que va decidir fer-los a casa. El secret està en confitar molts alls, són l'ingredient especial perquè el resultat sigui exquisit. Als meus fills els agrada moltíssim aquest plat i sí, han de ser tan rars com la seva mare, perquè el gust d'all els deleix ... afortunadament!


Espaguetis negres amb alls, cloïsses, gules i gambes

Ingredients per a 4 persones:

-400 g d'espaguetis negres
-300 g de gambes pelades
-300 g de cloïsses obertes al vapor
-1 cabeça i mitja d'alls
-sal i oli
-un bitxo
-2 paquets de gules

Preparació:

Comencem pelant i filetejant els all. Posem una mica d'oli en una paella i els confitem a foc baix fins que quedin daurats però sense fer-se massa. Els reservem i en el mateix oli sofregim les gambes pelades.

Afegim les gules, els alls reservats i el bitxo i li donem unes voltes a tot perquè quedi ben integrat. Rectifiquem de sal i ho reservem. Posem aigua en abundància a bullir i hi coem els espaguetis el temps recomanat pel fabricant si us agraden "al dente", si no deixeu-los una miqueta mes. Servim la pasta amb la salsa i les cloïsses per sobre.

2 comentarios :

  1. Gosto muito de pratos de massa e este tem tudo para me agradar.
    Bom fim de semana

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  2. Qué colorcito más rico y mejor sabrá seguro ejej. . me apunto esta receta bsts y buen finde :-)

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Maria José

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Maria José